Romario Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Şu an eski Macbook umu yenileyip Final Cut Pro kullanmaya başlamak istiyorum. Birkaç hocaya sordum onlar git teknisyenlere sor dediler fakat kendilerine ulaşamadım bir türlü. Benim amacım kendi evimde veya herhangi bir yerde projelerimi çalışmak. Araştırma yaptığımda MacBook Pro'nun işlem gücü olarak yeterli olacağını fakat hafıza sıkıntıları yaşatacağı söylendi. Genelde okuldaki arkadaşlar da iyisinden bir iMac tavsiye ettiler. Fakat yanında taşıma olanağı olmadığı için açıkçası pek de cazip görünmedi. Hafıza problemlerini ucuz bir yolla aşmak mümkün müdür veya cidden tavsiyelere uyup iMac mi almalı? Tabi MacPro yu fiyatından dolayı liste dışı tuttum. Tavsiyeleriniz için şimdiden sağolun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 hafiza derken? ram mi? hdd mi? ikisinin de çözümü extrem kolay. ram desen zaten 4gb yeterli, hdd desen al 1-2 tane 2tb lik external w/firewire, ibadullah yeter.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 HDD anlamında, üzerinde iş yapacağım dosyaların boyutu büyük. Externaldan da hız açısından verim alamam o yüzden sordum zaten. Ram tabi ki problem değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 400mb/sec transfer rate neye yetmiyo onu anlasam? bi de 2.5 inç drive lar yazmada 3.5' externallardan daha iyi degiller zaten. seek time cok mu onemli? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Renderlarken sorun yaratmaz mı acaba diye dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 zaten renderlarken diskine renderlarsin, o kadar yerin olur muhtemelen. daha sonra externalda depolarsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 HD çalışıyorsan eğer baya yere ihtiyacın olacaktır haliyle. WD 1TB external almanı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 bir de render i$leminde i$lemci cok onemli. i$lemcin guclu olsun, tahminimce direk externala direk kaydedersin sorun ya$amadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Romario, Final Cut'ı iyi kullanmak istiyorsan ne yalan söyleyeyim Mac Pro alsan çok iyi edersin. 2006 model olsun ikinci el olsun ama Mac Pro olsun derim. Yurtdışından getirenler de var bütçe sıkıntısı varsa. İstediğin kadar ram tıkayabilirsin içine (ki 8 gb idealdir 2K üstü formatlarla çalışmayacaksan) ekran kartı masaüstü ekran kartı versiyonudur (Motion, Color kullanacaksan vb.) Bir kere Compressor'dan çekirdekleri ayarlayıp Clustering yapabilirsin (Export için işini kolaylaştırır). 4/8 çekirdekli bir Mac Pro çok işine yarıyor o sırada. Eğer iş ciddiye binerse AjA/BlackMagic kartlarıyla profesyonel bir kurulum oluşturabilirsin. O yüzden ciddi düşünüyorsan Mac Pro al derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar