Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Final Cut Pro verimi için hangi mac alınmalı?

Romario

Öne çıkan mesajlar

Şu an eski Macbook umu yenileyip Final Cut Pro kullanmaya başlamak istiyorum. Birkaç hocaya sordum onlar git teknisyenlere sor dediler fakat kendilerine ulaşamadım bir türlü. Benim amacım kendi evimde veya herhangi bir yerde projelerimi çalışmak. Araştırma yaptığımda MacBook Pro'nun işlem gücü olarak yeterli olacağını fakat hafıza sıkıntıları yaşatacağı söylendi. Genelde okuldaki arkadaşlar da iyisinden bir iMac tavsiye ettiler. Fakat yanında taşıma olanağı olmadığı için açıkçası pek de cazip görünmedi. Hafıza problemlerini ucuz bir yolla aşmak mümkün müdür veya cidden tavsiyelere uyup iMac mi almalı? Tabi MacPro yu fiyatından dolayı liste dışı tuttum. Tavsiyeleriniz için şimdiden sağolun.
Sosyal ağlarda paylaş

Romario, Final Cut'ı iyi kullanmak istiyorsan ne yalan söyleyeyim Mac Pro alsan çok iyi edersin. 2006 model olsun ikinci el olsun ama Mac Pro olsun derim. Yurtdışından getirenler de var bütçe sıkıntısı varsa. İstediğin kadar ram tıkayabilirsin içine (ki 8 gb idealdir 2K üstü formatlarla çalışmayacaksan) ekran kartı masaüstü ekran kartı versiyonudur (Motion, Color kullanacaksan vb.)

Bir kere Compressor'dan çekirdekleri ayarlayıp Clustering yapabilirsin (Export için işini kolaylaştırır). 4/8 çekirdekli bir Mac Pro çok işine yarıyor o sırada. Eğer iş ciddiye binerse AjA/BlackMagic kartlarıyla profesyonel bir kurulum oluşturabilirsin. O yüzden ciddi düşünüyorsan Mac Pro al derim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...