ibrahimakgun Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Merhabalar , Benim çok merak ettiğim üzerindede çok uğraştığım bir konu var.ADSL X4 ZOOM modem + 2mbps bağlantım var bu ikisiyle sphere server kurabilirmiyim ?... Kuramaz isem bana nasıl bir modem lazımki ADSL 2 mbps bağlantım ile sphere server kurabiliyim ; yada hangi OS lazım.. Şimdiden teşekkürler..
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Admin Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 nası yani anlamadım modem sana sphere scriptleri fln mı yapcak onunla birlikte kurucan? 2mbit baglantıda world builder olur mis gibi[signature][hline]Grandmaster Hamburger irc.quakenet.org // #gecevardiyasi Paticik unofficialdc++ hub adresi: paticik.no-ip.org:411
Larethian Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 sphere server kurabilirsin ama adls ayarlarını yapman lazım sanırım ip yi flaan ayarlaman lazım modep setuptan.[signature][hline]Her şey daha iyi bir Online Gaming için... Arqas Shard Owner Larethian
ibrahimakgun Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Dynmacik espri mi yaptın sen? Xheana arkadaşımız forumlarda konuyla ilgili Zoom X4 ADSL modemde bunu yapamazsınız falan demişti.Peki benim nasıl bir ADSL modem almam gerekiyorki ben Serverımı internete açabiliyim.??
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Admin Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 espri yaptım ama güldüremedi isem çok üzülürüm :( zoom x4 adsl modem ile nete baglanıyorsun, firewall aktif degilsede zaten senin bilgisayarına baglanabilecek elalem iş senin izin vermende bitiyo modem in yok gardaşım gi-re-mes-sin demesi gibi bi durum söz konusu degil. x4 lede açarsın, alcatellede , corecess lede... hem daha bunları bilmeden bir insanın da server açması , hem orada oynayacak oyunculara yazık hemde binanın temelini atmadan ilk katı çıkmaya çalışıp ilerde elinde patlayacagı için geçirecegin boş zamana yazık espri yaptım gene aldırma[signature][hline]Grandmaster Hamburger irc.quakenet.org // #gecevardiyasi Paticik unofficialdc++ hub adresi: paticik.no-ip.org:411
ibrahimakgun Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Elle tutulur bir cevap vericek yok mu ? Hosting firmamla görüştüm bana statik ip alırsam + windows server OS kurarsam bunu yapabileceğimi söylediler.Konuyla ilgili olup ADSL Modem ile internete açılabilen varsa cevaplarını bekliyorum.
sirplayA Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 http://10.0.0.2/ Adresine giriniz k.adi password unuzle modeminizin admin panel ine giriniz.Ordan Advanced Setup'a - Virtual Server orda Public ve Private port var oraya server'i acicagin port'u ekliceksin yaninada ip ni.Write Settings to Flash and Reboot'a tikla ve modem resetlenir ve sonra acilir sorun giderilmesi gerek.Bu tip sorunlari bide Emule kullanicilari yasiyor genelde baglanamiyorum server'a diye.[signature][hline]inanilmaz olana inan..
sirplayA Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Bu arada static ip yi Telekom veriyoruz filan diyorda ama kesin bisi yok cunku sistem olarak oturtamadilar halen 128k kullanicilarin hatti bi anda 2048 ola biliyor.Ama genede basvur derim denemekte yarar var :) telekom bu ne yapsa yeridir.[signature][hline]inanilmaz olana inan..
Khazab Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Konu dışı olcak ama bugün 20000 yeni adsl port'u gelecek diyolardı.Doğru mudur bilen duyan var mı?[signature][hline]
Lucas Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 telecom adsl hatlarının dağıtımını casper şirketine bıraktı.bundan sonra çıkacak hatlar için casper bilgisayar bayii lerine müracat ediliyor.[signature][hline]Indinolla UO Shard High Council
jagd Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2004 said: ibrahimakgun, 29 Mayıs 2004 18:44 tarihinde demiş ki: Merhabalar , Benim çok merak ettiğim üzerindede çok uğraştığım bir konu var.ADSL X4 ZOOM modem + 2mbps bağlantım var bu ikisiyle sphere server kurabilirmiyim ?... Kuramaz isem bana nasıl bir modem lazımki ADSL 2 mbps bağlantım ile sphere server kurabiliyim ; yada hangi OS lazım.. Şimdiden teşekkürler.. sihirli kelimeler DMZ ve port forwarding DMZ= server olarak kullanacağın makineyi firewall korumasından çıkarmak port forwarding=port açmak= Uo nun kullanacağı portu(her neyse) zoom modemin virtual server config. yazan bölümüne eklemek.Ama dinamik ip ile zor o iş,makinenin ip si her değiştiğinde kullanıcılar nasıl bağlanacak. zaten adsl modemlerle oyunlarda çıkan temel sorun bu firewall/kapalı port meselesi yüzünden host olamama Bu arada 2Mb bağlantım var diyorsunuz ama siz onu 512 olark düşünün çünkü srerver kuracaksanız asıl önemli olan sizin uploadınızdır.Ayrıca bu cevaplar yalnız adslle ilgili kısımlar içindir.Şahsen sphere vb kurulumla ilgim ve alakam olmamıştır [Bu mesaj jagd tarafından 30 Mayıs 2004 05:42 tarihinde değiştirilmiştir]
junghase Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2004 kablo yada adsl mesele bu değil ,bu konuyu sphere hahi bilmiyor,esas mesele server olan bilgisayarın wan ip sini alması, buda server olacak bilgisayarın internete bağlanan ilk bilgisayar olmasını gerektiriyor eğer iç ağda başka bilgisayar varsa onlara server olan bilgisayar dağıtması gerekiyor.gerçi benim sistemde router var server bilgisayarıda routerin dhcp sinin verdiği ip yi kullanıyor ama bu seferde bağlanacak wan clientlerine iki adet server adı gözüküyor ve ikinci server adı tıklanarak giriliyor.[signature][hline]Tomanbay The Evil Sinister Of Chaos
ibrahimakgun Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2004 kafam karıştı walla :) Şimdi tam olarak benim ne yapmam gerekiyor onu anlatırsanız sevinirim.Yani demek istediğim adım adım modemin şurasına girejen şunu yazıjan gibi belirtirsen daha iyi olur diye düşünüyorum.
jagd Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2004 http://zoom.custhelp.com/cgi-bin/zoom.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_sid=YhOKBHch&p_lva=&p_faqid=774&p_created=1068232650&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9ncmlkc29ydD0mcF9yb3dfY250PTQzJnBfc2VhcmNoX3RleHQ9JnBfc2VhcmNoX3R5cGU9MyZwX3Byb2RfbHZsMT0yNSZwX3Byb2RfbHZsMj02MSZwX2NhdF9sdmwxPX5hbnl_JnBfc29ydF9ieT1kZmx0JnBfcGFnZT0x&p_li
Öne çıkan mesajlar