aslan. Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Arkadaşlar fonksiyonlar hakkında cok az bir bilgim var o açıdan temel konuların sorularını bile yapamıyorum ancak şu soruyu cevaplamam gerek malum ödev. Aşağıda prototip (prototype) tanımlamaları verilen fonksiyonları belirtilen açıklamalara göre uygulayın. Uyguladığınız fonksiyonları main fonksiyonu içinden kendi vereceğiniz rastgele değerlerle çağırarak sonuçları ekrana yazdırın. 1. Parametre olarak verilen x ve y değerlerinin toplamını geri dönen fonksiyon. int add(int x, int y); 2. Parametre olarak verilen x ve y değerlerinin farkını geri dönen fonksiyon. int sub(int x, int y); 3. Parametre olarak verilen x ve y değerlerinin çarpımını geri dönen fonksiyon. int mul(int x, int y); 4. Parametre olarak verilen x değerinin y değerine bölümünü (integer division) geri dönen fonksiyon. int div(int x, int y); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Burdaki herkesin yapabilebileceği bişey aslında ya kimse görmemiş yada herkes üşenmiş. int main () { int a,b,c,d; a = add(9,3); b = sub(9,3); c = mul(9,3); d = div(9,3); cout << a << "n" << b << "n" << c << "n" << d; return 0; } int add(int x,int y) {return x+y;} int sub(int x,int y) {return x-y;} int mul(int x,int y) {return x*y;} int div(int x,int y) {return x/y;} Hayır o kadar basit ki yanlış mı biliyorum diye şüpheye düştüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 kaynak kod degil pseudo kod koyun, hazira dag dayanmaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar