Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop önerisi pliiz


c3m

Öne çıkan mesajlar

Merhaba patiler,

kısa bi süre içinde laptop alıyorum sizin fikriniz kararımda önemli tabi (:

şöyle bi kullanıcıyım özetleyim hemen.

-öncelikle toshiba fobim var baştan söyleyim bi.

-oyun olarak ağır grafikli hede oyunlar pek oynamıyorum 512 ekran kartı pekala yeter yani.

-batarya ömrü gerçekten iyi olmalı. bu şart.

-fiyat olarak şu günün şartlarıyla 2.100 2.200 TL geçmezse iyi olur. Aileme çok bi yük olmak istemiyorum.

-eğer xp pro. downgrade seçeneği varsa çok iyi olur. Hatta tadından yinmez.

Evet yardımları bekliyorum

(edik: para birimi eklendi :P)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz Notebook.gen.tr forumlarını karıştırıp driver aradıktan sonra XP downgrade imkanı olmaması çok zor. O sorun değil bence. Bazı firmalar Vista ile verdikleri halde sitelerinde ve/veya cdlerinde direk eksiksiz XP driverlarını veriyorlar ama, öylesi denk gelse tadından yenmez tabi.

Pil ömrü "çok iyi" derken nedir, 2 saat mi iyi senin için, 4 saat mi, "çok" ve "iyi" biraz subjektif kelimeler :p Bütünleşik ekran kartlı, tercihen 13.3" bir laptop alman gerekir muhtemelen iyi pil ömrü için ama. Özelliklerinde yazana da bakmamak lazım, netten araştırmalı.

Oyun amacın olmayan, ekran kartı gerekmeyen bir laptopu da 2200 TL'ye çıktıktan sonra rahat bulursun gibi geliyor ama yanılıyor da olabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle teşekkürler baggio.
Evet özelliklerine bakarak laptop alıp, bilmemne kadar para verip de memnun kalmamaktansa tecrübelerden yararlanmak , sorup soruşturmak daha mantıklı :p
5 saat gibi bi pil ömrü istiyorum. Ekran boyutundan 14" e kadar feragat edilebilir. fazlası hoş gelmiyor (:
firmaların verdiği cd lerde vista+xp olayının bulunabilitesi nedir? sık yapılan bişey değil sanırım. Pek kurcalama fırsatım olmadı. Şu an da telf.dan giriyorum ama nokia 5610 ve opera miniyle araştırma yapmak bi b.ka benzemiyor. En kısa zamanda pc başına geçip kalkana kadar kararımı vermiş olmalıyım. Malum öss var tabi (: aklımı çok meşgul etmemeli bu mevzu :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2.5 sene önce Dell XPS m1210 almıştım. win xp ile ışığı tamamen kıstığımda msn ve browser kullanırken altı saatten daha uzun dayanıyordu pili. Şu anda vista ile üç, win7 ile üç buçuk-dört saat civarı dayanıyor sanırım. Üstelik fabrika çıkışı olarak beş hücreli pil veriliyor ve para bayılana dokuz hücreli piller var.

Bununla birlikte sert deneyimlerime rağmen hiç sorun çıkartmadan çalışmaya devam ediyor. Sağlam da bir laptop.

1210'un mirasçısı XPS m1330 var. Sistemi güçlü, tipi güzel, hafifçe. Yalnız ekranı küçük gelebilir. 13.3" gibi bir şey sanırım. Benim kullandığım tek bilgisayar 12.1" :) ve alıştım çok. Dediğim modeli incelemeni tavsiye edebilirim. Hayalimdeki laptoptur.

edit: hayal kurarken fiyatlara da bakayım dedim de Bimeks'te (başka yerlere bakmadım daha uygun mudur yoksa değil midir diye) zannettiğimden daha ucuz olduğunu gördüm.
aha, aha
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...