Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alkolizm

soulberry

Öne çıkan mesajlar

zaten alkolizm öle 2 birayla 2 günde olunacak birşey değil ki genetik olmasının haricinde kendını durduramaman,kontrolünü kaybetmen falan lazım.ya da dediğim gibi alkollü hali alkolsüz ayık haline tercih etmen gerekir falan.eğer bir sorunun var ve psikolojik olarak onu unutmaya çalışmak daha doğrusu üstünü örtmek için içiyorsan kısa bi süredir falan bu alkolizm değildir.alkolizm bir süreç gerektirir.
tabi eğer sorunun varsa ve alkole kayıyorsan bunu tavsiye etmem ki ne kadar dinlersin bilemem.çünkü eğer bağımlıklık haline getirirsen kurtulması her bağımlılıktaki gibi zor oluyor ve tekrar başlama riskin var.daha farklı şeylere yönelmelisin.mesela sosyalleşmelisin odandan çıkmalısın :)
Sosyal ağlarda paylaş

Benim babam alkolikti. Sabah 10 gibi kalkar, 11'de içmeye başlar, 6 gibi meyhaneye gider, gece 1 de eve gelir, kendi odasında sızana kadar içerdi. Derdi neydi bilmiyorum, 12 13 senedir kendinisi görmüyorum. Ölmediğini hala biliyorum, bir insanın karaciğeri alkolden iflas ediyorsa babamın 20 kere ölmesi gerekirdi. Alkolizmi yakından bilirim. İçmediğinde başka, içtikten sonra bambaşka bir insan olursun. Sen farkında olmaazsın da seni yaşayanlar bilir bunu. Senin yerinde olsam bırakmaya çalışırdım. Allah kolaylık versin. Sana zararı ne olursa olsun, çevrene olan zarar senin çektiğinin çok daha fazlasıdır. Kendini kaybetme boyutlarına geldiysen, bir an önce profesyonel yardım almaya bak. Memnunsan diyeceğim yok, ama sevmiyorum diyosan ve başa çıkamıyorsan bir doktora başvur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...