Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hoşgeldin Eftalya

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

Berbat bi günün sonunda mükemmel bir süpriz oldu benim için. Yani hiç beklemezdim kedi alınmış olacağını. Neyse efendim Küçük çinçila (böyle mi yazılıyordu ?) yavrumuz geldi.

İlk resmi bu

Şimdi ölümüne kedi konusunda noob birisi olarak yardım istiyorum. Bizimkilere birşeyler denmiş ama sizede soram
Kendileri 36 günlük. Aslında bir 10 gün daha beklemesi lazımmış ama sahibinin 2. kedisi hamile olduğundan bizimkinin annesini kaldırması lazımmış(ben pek bişey anlamadım bu durumdan). Kısaca hanımefendimizin daha kırkı çıkmamış.

Eve tüyleri ilaçlı(?) geldi. Yemek için yarım yağlı ılık süt + kuru mama verilmiş. Suyuda gene ılık olarak şırınga ile vermekteyiz. Günde 2 defa yemek verilecekmiş sanırsam(bu kısımdan haberdar değilim ayak üstü cevap verildi). Kendileri şimdilik annemin bitiremediği yün örgülerle(resimdekine benzer sorun olmaz umarım) dolu yuvasında gayet mutlu biçimde uyuyor(geldince biraz su verdik kuru mamayı ağzına götürdüm ama kafasına sağa sola çekti herhalde yemiyecek.) herhalde benle 3 dk oynayınca yoruldu hanımefendi(oyun dediğim o yünlerin içinde parmağımı tutmaya çalıştı).

Şimdi sorularım şunlar
1. Günde kaç saat uyuması lazım.
2. Kaç kere yemek vermeliyiz. Denilen gibi günde 2 kere (sabah-akşam) süt+mama yeterli mi ?
3. Oyun oynamalımıyım yoksa kendi haline mi bırakayım (bu şirinlikle biraz zor)
4. Mama veya su istemediğini kafasını çekmesinden mi anlamalıyım.
5. herhangi yapmamam gereken bir şey var mı(unutmayın ölümüne noobum)

Şimdiden teşekkürler

Sosyal ağlarda paylaş

Çok şekermiş =)) Cevaplamaya çalışayım, her ne kadar bu denli küçük kediler konusunda fazla deneyimli olmasam da.

1. İstediği kadar uyur kediler bildiğim kadarıyla. Çok uyurlar ve uyuku düzen ve miktarlarını kendileri ayarlarlar. Normalde kedilerin gündüz daha çok uyuyup, gece hereketlendikleri söyleniyor ama, ev kedileri sahiplerinin uyuku düzenine uyum sağlıyorlar bir şekilde (tabi bizden kat kat fazla uyuyarak).
2. Bence çok minik olduğu için kuru mama tabağını devamlı dolu tutmanızda yarar var. Zaten doğru dürüst yemeyi beceremeyeceği için, hiç değilse çok acıktığında çaba gösterebilir. Bir de yarım yağlı da olsa, sütün içine az miktar su karıştırmanız iyi olabilir diye düşünüyorum (süt ağır gelebilir ve ishal olabilir)
3.Tabii ki oyna, ama oynamak amaçlı uykusundan uyandırmamaya özen göstererek, ve çok nazik bir biçimde. Ama azıcık büyüyünce o seni rahat bırakmayacaktır zaten kendisiyle oyun oynaman için. Şunu da ekleyeyim, kedilere küçükken çok fazla el ile oyun-şaka yapıldığında, bir süre sonra kendilerini hiç elletmeyip sevdirtmeyebiliyorlar. Bu durumun çok örneğini gördüm Tabi bu daha çok kediyi yalnızca oyuncak gibi gören ve kediye (kendini eğlendirmek amaçlı) her türlü el şakasını yapan küçük çocukların kedilerinde ortaya çıkabiliyor.
4.Evet
5.Kediciği ilgisiz, sevgisiz oyunsuz bırakma. Çok masum, çok çaresiz, ve tek yakınları sizlersiniz artık. Onu mutlu edecek olan da, mutsuz edecek olan da sizsiniz. Kediler çok akıllı hayvanlar, neleri yapmamaları gerektiğini çok çabuk öğreniyorlar. Fazla sert olmayan kesin tonlu bir ''hayır'' sözcüğü yeterli bunun için. Çok meraklı oluyorlar, bir şeyleri yasaklayacaksanız bile, yasaklamadan önce keşfetmesine izin verin. Kapalı kapıların ardını çok merak ediyorlar örneğin. Ben olabildiğince özgür bırakıyor, fazla engelememeye çalışıyorum kedilerimi (2 adet =)) Açık kapı, pencere konusunda çok dikkatli olun. Çok bebek olduğu için kendisini korumayı, kollamayı bilemeyebilir.

Bir de öneri: Uyurken içinde sıcak su torbası ve tık tık eden bir saatin olduğu bir örtünün üzerinde yatırırsanız, anne sıcaklığı ve anne kalp atışları gibi algılayabileceği için anne özlemini bir miktar azaltmış olursunuz.

Birlikte mutlu günler...
Sosyal ağlarda paylaş

çok sağol bide bu hanımefendiyi tuvalete çıkaramıyoruz. Yani poposunu ıslak pamukla silmek gerekiyormuş(pamuk ılık mı olcak acaba) gerekiyormuş galiba. Islattık ama bişey olmadı. Şimdi bu böyle devam ederse ne yapayim? KEndileri dışkı yapamıyorlarmış galiba.

Of arada uyurken gidip bakıyorum nefes alıyor mu diye ölümüne paranoyak oldum
Sosyal ağlarda paylaş

çok sağolun evet aşırı tatlı ve paso benim yanımda uyumakta...

ama sabahtan beri çişini yaptıramadık sabah bir kere yaptırdık uyanınca ondan beri tık yok :P

bu sırada kedilere alerjim var benim ne yapacağım bilmiyorum. Hanım enedi yastığım ile kolumun arasında yatmak istiyor. Gözler falan kızardı benim arada da hapşuruyorum. Hatırladığım kadarı ile 1 hafta kadar böyle olup sonra alışmam lazım.

Bide yaşam çizelgemiz yemek oyun-uyku-oyun-uyku şeklinde şimdilik. Yok fazla oynamayayim diyorum gelip bana sataşıyor. Yaramaz yani :P Ama pili en fazla 15 dk dayanıyor oyuna sonra hemen uyku.
Sosyal ağlarda paylaş

Kakasını yaptırmak için hafif ıslak (çok değil) bir pamuğu poposuna sürtmen gerekebilir. Zira o kadar ufak kedilerin poposunu anneleri yalarlar çişini kakasını yaptırabilmek için. Çişi kakası var mı diye anlamak için de bağırsaklarını kontrol et (göbeğin alt kısmı işte) çok sertse hızlıca yaptır 1-2 dakikadan fazla almıyor =)

Umarım alerjin sorun çıkartmaz canım , kedileri deli gibi sevdiğini hatırlıyorum benim eve her geldiğinde çıldırıyordun eskiden kedilerle zira :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...