kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 007 said: Türkiye Türklerindir sözünden rahatsız olan adam kelimenin millet anlamına geldiğini bilmeyecek kadar cahil ya da gerizekalı olduğu için rahatsız oluyor, Çocuk mu kandırıyorsun ? Asıl sen karşındakini gerizekalı zannettiğin için bunlara inanmasını bekliyorsun . Madem milletten bahsediliyor niye ismi hala ''Türk'' . Ben söyliyim sana çünkü hala içinizden atamadığınız ulusalcılık yüzünden , ilkokul birden Türküm doğruyum , çalışkanım diye beyinleriniz yıkandığından. Madem çok ulusluyuz , madem farklılıklar zenginliğimiz hala niye ulus ismi ? niye sadece tek ulusun tarihi ? propagandası ?
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 007 sen bu demagoji işini pek beceremiyon be ya.
Böjeek Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 -007- said: Türkiye'yi kuranlara Türk denir bu kadar basit. Türkiyesiz Türk Türksüz Türkiye olmaz. Ayrıca Türkiye'de sayısız millet yok. Tek millet var. Saçmalamışsın yani. +1
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 dufrasne said: -007- said: Türkiye vatandaşlarına Türk deniyor. Türk milletinin üyelerine Türk deniyor. Türk ırkı mensuplarına Türk deniyor. Türkiye'yi kuranlara Türk deniyor. bunu hazmedin. MÜTHİŞ BİR ÖNERİM VAR: Oradaki halk kendine Türk desin ama üniversitelerde Kürtçe bölümler açılsın, Kürtlerin çoğunluklu olduğu yerlerde Kürtçe eğitim "de" yapılsın. İşletme isimleri Kürtçe olabilsin, isteyen ulusal Kürtçe kanal açabilsin. Ekonomik olarak da kalkındırılsın o bölge. Bak hatta şöyle bir önerim daha var Kürtçe'nin adı Türkçe v.2 olsun. Bunun sadece dilbilimsel bir sorun olduğunu mu zannediyorsun, komikleşiyorsun haliyle. Mesele dilbilimsel değil. O sadece bir boyutu. Meselede bölücülük var. Devletimizin 2 resmi dili olamaz. 2 olacaksa 15 olması lazım diğer grupların neden olmasın? öyle olursa anlaşamayız ve bölünürüz. Biz bu ülkede tek dil istiyoruz. Ama bu konuşamazsınız anlamına gelmiyor. Eğitimini devlet yapamaz. kazımkarabekir said: 007 said: Bunları sen ben belirlemiyoruz, bunlar kitaplarda yazan bilimsel tanımlar ne kadar gözlerimizi kapasak da. karışmıyacaktımda dayanamadım , hala kitap hede hödö diyorsun ya, sıçarım bilimsel tanımına , birileri birşeyler diyor birileri aha bu bilimseldir diyor herkese kabul ettirmeye çalışıyor , senin gibilerde oturup kafalarını sallıyor sonra o mutlak gerçek , karşı çıkanlarda cahil kitap okumayan insan oluyor.Bırakın başkalarının gerçekleriyle yaşamayı sorgulayın kendi gerçeklerinizi bulun artık dün diğer başlıkta senin temeldeki yanlışını bulduğumuz konudan da mı ders çıkarmadın? Toplumların her dediği doğru değildir. Toplumlardan bağımsız doğrular somut gerçekler vardır. Bilgiler vardır. Kürtlerden teröre destek verenler haklı değil ve bu bilimsel elle tutulur gözle görülür bir bilgi. İnkar et ya da etme gerçekleri değiştiremezsin.
bourbon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 -007- said: Zep said: bunları sen nasıl belirliyorsun pardon.rabbine mi sordun. zekanı kullanarak biraz da kitap okuyarak sen de aynılarını "belirleyebilirsin." anladığım kadarıyla sende ters tepmiş bu zekanı kullanma yada kitap okuma olayı baksana muazzam ırkçı bi kişilik çıkmış ortaya.hitlerde çok okurdu
Max Damage Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Sanki sizde samimi olduğunuz için Türk ismi kaldırılsın diyorsunuz.Benim anlamadığım olay,bu ülkede Kürt var bu ülkede Ermeni var,Rum var ama Türk dediysen faşistsin ee nasıl olacak şimdi bu iş.Kusura bakmayın ama bu ülkede son 5 yıldır milliyetçilik yükseldiyse hiç ağlamayın.Bunda sizinde emeğiniz büyük.Sürekli birşeyleri kaşıyıp kaşıyıp sonrada milliyetçilik yükseldi diyorsunuz.akp geldiğinden beridir yeşil demokratlarla kolkola girip devamlı ülkeyi karıştırıyorsunuz.1999-2003 arası bu topraklar gayette güvenilir ve terörsüzdü.Olağanüstü halide önceki hükümet kaldırdı diye hatırlıyorum.
Efrasiyab Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Max Damage said: Efrasiyab said: Ekşisözlükteki DTPliler başsağlığı dilediler başlığını okudum. Görünüşe göre yazanların çoğu DTP-PKKlı ve çoğu 9.nesil yazar. Abi sözlük iyice bozuldu zaten.Tek doğru kendileriymiş gibi konuşuyolar.Tarafsızız falan diyolar ama hikaye.Örneğin benim küfürsüz hakaretsiz bir onay entryimi silmişlerdi.Bende aynı entryi tekrar yazdım.Bunun üzerine bir türlü yazarlığım onaylanmadı ve yetmiyormuş gibi bir de accountum silindi.Halbuki bir sürü trollün yazarlığı onaylanmıştı.Eminim o yazdığım entry yüzünden böyle yaptılar bana.O gün bugündür sözlüğe girmiyorum artık.Bu olaydan önce hergün girip düzenli olarak bakardım entrylere ama artık tarafsız olduklarına inanmıyorum ben. Ekşide Türküm demek Faşistlik oldu zaten. Kürtler ezilişyor, TSK kürtleri kesiyor, onlar garip mazlum desen, demokratik, özgürlükçü oluyorsun, Türklerin adına birşey söylediğin anda Faşist Irkçı oluyorsun.
Farinal Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 artık öyle bir boyuta gelmiş ki bu türk kürt meseleleri ve vatan haini söylemler siz komünist adamları bile safkan milliyetçi yaparsınız yemin ediyorum anadolu cumhuriyeti de olmaz ama ya karadenizliler akdenizlilerin ne günahı var? onların ki karadeniz cumhuriyeti ve akdeniz cumhuriyeti olsun bence. nasıl fikir? :)-D
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 kazımkarabekir said: Ben fikrimi açık söylüyim ulusalcılık zincirinden kurtulmak istiyorsanız evet anadolu cumhuriyeti diyin, burdaki insanları bağlayan şey ortak vatan ve kültür , ee o zaman niye hala türklük kürtlük konuşuluyor ki ? Ama asıl sizde bunu hazmedicek yürek var mı ? Türklüğü kürtlüğü konuşan biz değiliz. Tanışınca kürdüm diyenler var onlara anlat.
Efrasiyab Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 bourbon said: -007- said: Zep said: bunları sen nasıl belirliyorsun pardon.rabbine mi sordun. zekanı kullanarak biraz da kitap okuyarak sen de aynılarını "belirleyebilirsin." anladığım kadarıyla sende ters tepmiş bu zekanı kullanma yada kitap okuma olayı baksana muazzam ırkçı bi kişilik çıkmış ortaya.hitlerde çok okurdu Hitlerde seçimle gelmişti, Hitlerde Tuvalete giderdi, Hitler vejeteryandı,, Hitler içki sigara içmezdi, Hitler çikolotalı pasta yerdi eee? Ne ifade ediyor?
bourbon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Efrasiyab said: bourbon said: -007- said: Zep said: bunları sen nasıl belirliyorsun pardon.rabbine mi sordun. zekanı kullanarak biraz da kitap okuyarak sen de aynılarını "belirleyebilirsin." anladığım kadarıyla sende ters tepmiş bu zekanı kullanma yada kitap okuma olayı baksana muazzam ırkçı bi kişilik çıkmış ortaya.hitlerde çok okurdu Hitlerde seçimle gelmişti, Hitlerde Tuvalete giderdi, Hitler vejeteryandı,, Hitler içki sigara içmezdi, Hitler çikolotalı pasta yerdi eee? Ne ifade ediyor? bir daha oku anlarsın
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 kazımkarabekir said: 007 said: Türkiye Türklerindir sözünden rahatsız olan adam kelimenin millet anlamına geldiğini bilmeyecek kadar cahil ya da gerizekalı olduğu için rahatsız oluyor, Çocuk mu kandırıyorsun ? Asıl sen karşındakini gerizekalı zannettiğin için bunlara inanmasını bekliyorsun . Madem milletten bahsediliyor niye ismi hala ''Türk'' . Ben söyliyim sana çünkü hala içinizden atamadığınız ulusalcılık yüzünden , ilkokul birden Türküm doğruyum , çalışkanım diye beyinleriniz yıkandığından. Madem çok ulusluyuz , madem farklılıklar zenginliğimiz hala niye ulus ismi ? niye sadece tek ulusun tarihi ? propagandası ? Çok uluslu muyuz? öyle bir şey mi var? Jüpiterde misin? Türkiye'de çok ulus yok. Sen amerikayla falan karıştırmışsın. Türkiye üniter bir ulus devlettir. Bunu bilmiyorsan zaten bu başlıkta işin olmasın. Toplumların her dediği doğru değildir. Asteroth said: 007 sen bu demagoji işini pek beceremiyon be ya. amacım demogoji değil çünkü. bir de cahilce amacı saf demogoji olanlar var.
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 007 said: dün diğer başlıkta senin temeldeki yanlışını bulduğumuz konudan da mı ders çıkarmadın? Toplumların her dediği doğru değildir. Toplumlardan bağımsız doğrular somut gerçekler vardır. Bilgiler vardır. Kürtlerden teröre destek verenler haklı değil ve bu bilimsel elle tutulur gözle görülür bir bilgi. İnkar et ya da etme gerçekleri değiştiremezsin.hala kitap kitap diyo ya, kardeşim bi aynaya durumunun ne kadar zavallı olduğundan haberin yok bide övünüyorsun , başkalarının düşünceleriye övünen acizdir.Orjinal fikirlere bir kitaptan başkasının düşüncesinden yada papağan gibi başkasının gerçeklerinden alıntı yapmadığı için küçümseyende dahada acizdir ama acizliğinden haberi olmayacak kadar acizdir.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 said: "Orjinal fikirlere bir kitaptan başkasının düşüncesinden yada papağan gibi başkasının gerçeklerinden alıntı yapmadığı için küçümseyende dahada acizdir ama acizliğinden haberi olmayacak kadar acizdir." Dün de dedim senin ciddi anlamda temelden problemlerin var. Hala benim "başkalarının düşünceleriyle övündüğüm" hezeyanını yaşıyosun pek sağlıklı değil sendeki bu durum. O açıdan bahsettiğin zavallılık kavramını bir daha düşünmeni öneririm. Ayrıca "başkalarının gerçekleri" nasıl oluyor lol. Gerçeklerin göreceli olduğunu iddia eden birine şizofreni tanısı koyulabilir mesela. Bak ciddi söylüyorum benle ısrarla tartışmaya devam etme çünkü her mesajında temel sorunlar çıkarıyorum. bourbon said: anladığım kadarıyla sende ters tepmiş bu zekanı kullanma yada kitap okuma olayı baksana muazzam ırkçı bi kişilik çıkmış ortaya.hitlerde çok okurdu benim mesajlarımda 1 tane ırkçı öğe bulamazsın. Sen bana ırkçı dersen ben sana pkklı derim bu tarz yaklaşımlar pek zeka göstergesi değil meseleyi kişisele vurmadan düşünce konuşun kişi değil!
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 -007- said: kazımkarabekir said: 007 said: Türkiye Türklerindir sözünden rahatsız olan adam kelimenin millet anlamına geldiğini bilmeyecek kadar cahil ya da gerizekalı olduğu için rahatsız oluyor, Çocuk mu kandırıyorsun ? Asıl sen karşındakini gerizekalı zannettiğin için bunlara inanmasını bekliyorsun . Madem milletten bahsediliyor niye ismi hala ''Türk'' . Ben söyliyim sana çünkü hala içinizden atamadığınız ulusalcılık yüzünden , ilkokul birden Türküm doğruyum , çalışkanım diye beyinleriniz yıkandığından. Madem çok ulusluyuz , madem farklılıklar zenginliğimiz hala niye ulus ismi ? niye sadece tek ulusun tarihi ? propagandası ? Çok uluslu muyuz? öyle bir şey mi var? Jüpiterde misin? Türkiye'de çok ulus yok. Sen amerikayla falan karıştırmışsın. Türkiye üniter bir ulus devlettir. Bunu bilmiyorsan zaten bu başlıkta işin olmasın. Toplumların her dediği doğru değildir. Asteroth said: 007 sen bu demagoji işini pek beceremiyon be ya. amacım demogoji değil çünkü. bir de cahilce amacı saf demogoji olanlar var.Değiliz yani o zaman bu kadar milletin hepsi akıl hastası dağ kaçkını ondan bu kadar olay oluyor ha bide madem çok uluslu değiliz niye aman bölünücez aman ülke gidicek diye korkuyorsunuz?
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Ya anlamıyorum kendini ne olarak görüyorsun ? Senin demenle üniter ulus oluyoruz . Senin demenle Türk oluyoruz o oluyoruz bu oluyoruz , ha bire zekadan dem vurmanda acayip ironik ya , sen önce kendi asimilasyonunda kurtulda ne olduğunu kendi hür iradenle karar ver zira zekası en çok gölgelenmiş durumda olan sensin
Olivies Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Olen sehitlerimizin mekanlari cennet olsun. Cidden bunlari gorup uzulmemek elde degil. Ama Ya tum bu seyleri belirleyen ve duzenleyen devletin ta kendisiyse, ya tum bu senaryoyu yazan kendi devletimizse? Yok mudur boyle bisey
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 vardır biz onada kültürel monarşi diyoruz , ama azıcık şahsiyeti ve hür iradesi olan insanlar başkalarının gerçekleriyle yaşamazlar , kendileri kendi kararlarını verirler
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 kibris'ta oldugu gibi topyekun savas ilan edebilecek gote sahip yonetim olmadikca her sene aglanir boyle pkk nin duzenli ordusu yok anca boyle mayinla gerilla stiliyle ne zarar versek kardir mantigiyla hareket ettikleri icin istihbarat almak imkansiz sabah uyaniyo 5 kisi, hadi bilader mayin kuruyoruz suraya diye cikiyolar magaradan, bunun istihbaratini nerden alcan? amerika kendinden binlerce kilometre uzak olan irak'a elini kolunu sallayarak giriyo, kimsenin giki cikmiyo, neymis war against terrorism karsi taraf basisa yanasmiyosa, katlediceksin, o kadar
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 kazımkarabekir said: Değiliz yani o zaman bu kadar milletin hepsi akıl hastası dağ kaçkını ondan bu kadar olay oluyor ha bide madem çok uluslu değiliz niye götünüz aman bölünücez aman ülke gidicek diye her fırsatta üç buçuk atıyor milletin hepsi akıl hastası dağ kaçkını değil ama güneydoğunun büyük bir kısmı cahil, bir kısmı zeka açısından yetersiz, bir kısmı da dağ kaçkını evet. Bu koşullarda bi toplumun dediklerini mantıklı bulmak da o derece saçmalıktır. Her dedikleri saçmadır demiyorum bak çarpıtma. Ama evet orda bu kada rolay olmasının sebebi üstte yazdıklarım. Öncelikle terbiyesizlik yaparak seviyeni belli ettin, umarım yöneticiler seviyesizliğinden dolayı gerekeni yapar. Biz bir takım endişelere sahipsek bu ülkenin çok uluslu olduğu anlamına gelmez. kazımkarabekir said: Ya anlamıyorum kendini ne olarak görüyorsun ? Senin demenle üniter ulus oluyoruz . Senin demenle Türk oluyoruz o oluyoruz bu oluyoruz , ha bire zekadan dem vurmanda acayip ironik ya , sen önce kendi asimilasyonunda kurtulda ne olduğunu kendi hür iradenle karar ver zira zekası en çok gölgelenmiş durumda olan sensin Niye kişisele vuruyosun ki aciz misin? Bana değil düşüncelerime cevap ver. Aciz hissediyosan da cevap vermek zorunda değilsin. Türkiye üniter bir ulus devletidir. Aç anayasa oku aç tarih oku bi tarafından yazma. Cahilsin bu gayet net. Ama cahilliğinle etrafa zarar verme, böyle bi hakkın yok yani. Kişisel mesajına da cevap vereyim konuyla hiçbir ilgisi olmadığı halde: Benim 7 dedem Türk ve evet bunun konuyla hiçbir alakası yok. Sırf kişisel laf ettiğin için söylüyorum. Irk kompleksi olanlardan değilim.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 -007- said: kazımkarabekir said: Ben fikrimi açık söylüyim ulusalcılık zincirinden kurtulmak istiyorsanız evet anadolu cumhuriyeti diyin, burdaki insanları bağlayan şey ortak vatan ve kültür , ee o zaman niye hala türklük kürtlük konuşuluyor ki ? Ama asıl sizde bunu hazmedicek yürek var mı ? Türklüğü kürtlüğü konuşan biz değiliz. Tanışınca kürdüm diyenler var onlara anlat. Arkadaş kimsenin bahsetmediği kendi kafandan uydurduğun tanışınca kürdüz diyen bir söylemden çıkıp nerelere geldin. Kimse tanışınca ben kürdüm ulan diyen adamdan bahsetmiyor. Sen inatla istediğin söylemi genelliyor , istediğin söylemi istisnaya indirgiyorsun.
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Politikaya bak ya , çok ulus yoktur diyorsun , kendini kültürel olarak ayrı görenler , cahil , geri zekalı , dağ kaçkını oluyor.Ya sen kimsin ki milletin kendi iradesiye seçtiği kültürel yapıyı fes edip kendini mutlak doğru sayıyorsun. Burda asıl terbiyesizlik yapan sensin , o insanlara terbiyesizlik yapıyorsun , kendin gibi beyni yıkanmamış farklı düşünen herkese , geri zekalı , cahil diyerek terbiyesizlik yapıyorsun , bir çocuk edasıyla kulaklarını tıkayıp banane banane hepimiz türküz diyorsun ya
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Kendini kültürel olarak ayrı görenlerin ayrı kültürü yok sorun burda. Dillerinin bile net grameri yok. Onun bunun dilini almışlar dil diye cahillere satıyorlar. Ayrıca benim mesajlarımda kendini ayrı görenlere yönelik bir hakaret yok. Bunu çeşitli sebeplerle ifade etmenin nedenlerine karşı yapılmış bir yorum var. Bunu bile ayırt edememişsin. Ne zamandan beri masumları öldüren şerefsizler "millet iradesi" oluyor söyle de bilelim. Hangi milletmiş bu öyle bir millet mi var? Ben kendi değerlerimi mutlak doğru saymam, sen mutlak doğruları birilerinin kişisel değeri zannedersin. Aramızdaki eğitim ve bilinç farkı bu. Bak bugün 10 şehit gelmişken hala teröre küfreden bana "terbiyesizlik yapıyorsun" diyosun. tekrar söylüyorum onlara destek veren de en az onlar kadar şerefsizdir bunun örgütü sivili yok! İnsan ölüyor ne kültürel hakkından bahsediyorsun! Dünyadaki hangi grubun "çakma dilinde eğitim lüksü" bir insan hayatından değerli bunun cevabını ver! Horizon said: Arkadaş kimsenin bahsetmediği kendi kafandan uydurduğun tanışınca kürdüz diyen bir söylemden çıkıp nerelere geldin. Kimse tanışınca ben kürdüm ulan diyen adamdan bahsetmiyor. Sen inatla istediğin söylemi genelliyor , istediğin söylemi istisnaya indirgiyorsun. Valla istediğini istediğin şekilde anlayabilirsin seni kısıtlayan ya da zorlayan yok, her şey açık ve net. Bugün kürt türk meselesi konuşuluyorsa bu millet kavramına karşı ırkçı etnik değerleri sömüren ilkel bölücü zihniyet sebebiyle yaşanmaktadır.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Senin söylemlerine göre ırkçılığı yapan sadece kürtlerin arasında olanlar. Bu hale gelmesinin tek sebebi de onlar.
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 007 said: Niye kişisele vuruyosun ki aciz misin? Bana değil düşüncelerime cevap ver. Aciz hissediyosan da cevap vermek zorunda değilsin. Türkiye üniter bir ulus devletidir. Aç anayasa oku aç tarih oku bi tarafından yazma. Cahilsin bu gayet net. Ama cahilliğinle etrafa zarar verme, böyle bi hakkın yok yani. Kişisel mesajına da cevap vereyim konuyla hiçbir ilgisi olmadığı halde: Benim 7 dedem Türk ve evet bunun konuyla hiçbir alakası yok. Sırf kişisel laf ettiğin için söylüyorum. Irk kompleksi olanlardan değilim. Şahsi fikirler şahsiyetten çıkar , fikirlerini irdeleyeceksek o fikirleri çıkaran bünyeyide irdeleriz , hala anayasa oku onu oku bunu oku , ya sen papağandan başka birşey değilsin , beyni yıkanmış bir kölesin,bu hayatta kendine ait hiç bir değerin , düşüncen yargın yok , sadece başkalarının gerçekleriyle yaşıyorsun , o anayasayı yazan kim onların sorgulanamıyacağına nasıl karar veriyorsun ? Şu yaptığının yobaz dincilikten bi farkı yok , onlarda kuran mutlaktır diyorlar , onu alıntılayıp duruyorlar kendi beyniyle fikir üretenede kafir diyorlar
Öne çıkan mesajlar