Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cableda paylaşım

Apache

Öne çıkan mesajlar

Şimdi iki bilgisayarı birbirine hub ile bağladım.Ancak ikisininde ip si aynı oluyor ve manual olarak girincede elle kabul etmiyor.ip share almadan yapılabilirmi bu paylaştırma? bir bilgisayar nete girebilirken öbürü giremiyor.Yardım![signature][hline]|apache the taksimetre|
have no fear,vlad is here! -vlad
welcome back!-Aynalı Sazan
allah allah deyip geçer genç osman..
Sosyal ağlarda paylaş

KabloTV => Modem => Server Eth1

Server Eth2 => Hub

Hub => Client Eth1
Hub => Client2 Eth1
Hub => Client3 Eth1
...

şeklinde yapman gerekir ...

not: hub <=> client ve hub <=> server arası düz, diğerleri cross kablo olacak.

yada sadece iki makina varsa, salla hub'ı falan, direk cross-cable bağla.[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Tıklayalım yardım edelim ...
Sosyal ağlarda paylaş

Neterrorist'in dediklerini biraz daha açiiim ben :D
Internetin bağlı olduğu bilgisayarda 2 ethernet kartı olacak. Gerçi kablotv nasıl bağlanır bilmiorum ama arkadaşın dediğine göre kablotv'den gelen kabloyu önce kablo modeme onuda 1.ethernet kartına bağlayacan. Sonra 2. ethernet kartından hub'a bağlayacan o bilgisayarı.

Sonra diğer bilgisayarları'da teker teker hub'a bağlayacan. Sadece modem ve ethernet kartı arasındaki kablo cross-cable olcak diğerleri düz.

Not : Arkadaşın dediği yöntemde herhalde bir external kablo modem söz konusu. Eğer internal modem olursa 2 ethernet kartına gerek kalmaz.

Not 2 : Yada eğer 2 bilgisayar varsa hiç gerek yok hub'a. Direk tek cross-cable ile bilgisayarları bağlarsın ethernet kartlarından.

[signature][hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 26 Mayıs 2004 23:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

cross'a hub varken niye gerek var onu anlamadım. Kablo'nun ip si ne ise huba giren diğer iki bilgisayara da o iplkerin son rakamı değişik iki kombinasyonunu vermek gerekmiyor mu? Birde hub varsa bir makinada iki ethernet kartınma niye ihtiyaç var onu hiç anlamadım. Kısaca hiç denemedim ama bana mantıklı gelen bir hub varsa normal bağlantı ile diğer iki bilgisayarı huba bağlamaktır.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle ikili hiç denenmemiş bir sistem yaptım
2 bilgisayara 2 ethernet teki ethernetten bağlı öbürü hubdan ev,atılgan uzay gemisine döndü kablolardan,gene olmadı deneyeceğim olmazsa routerlı kablomodem alacagım.[signature][hline]|apache the taksimetre|
in every job,there is a no!-Aynalı Sazan
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi şunu bi açıklığa kavuşturalım.

Senin internet bilgisayara nasıl bağlanıo ?
a. cable gelio kablomodem'e ordan ethernet kartına ?
b. cable gelio direk internal kablomodem'e ?

Burası önemli sadece. Ağı boşver, makinanın birine interneti bağlarken ethernet kartı kullanılıo mu kullanılmıomu ?
Kullanılıosa 2 ethernet kartı lazm interneti bağladığın makinaya ki tekine interneti bağlıcan tekini bilgisayarı hub'a bağlamak için kullancan. Anlaşamadık orda işte :D[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

benim internet,bilgisayarda ethernet kartıyla modem arasındaki kablo aracılığıyla bağlanıyor.kablo modem.cable geliyor kablomodem'e oradan ethernet kartına.[signature][hline]|apache the taksimetre|
Sosyal ağlarda paylaş

Kabo modemden çıkan ucu huba bağlıyorsunuz. Yoksa hub kullanmanın ne mantığı kalır ki. O zmaan hiç hub kullanma iki ethernetten birisine kablo girişini tak diğeri ile iikinci bilgisayarı cross kablo ile bağla. Hub'ı da hiç kullanma. Hub varsa çift ethernet niye?[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

işte benim çözemediğim noktada orası niye hem hub,hem ethernet aldım dedim.Ama şimdi benim amacım ana makina açıkken öbür bilgisayarında nete girebileceği şemalden ziyade ana bilgisayar kapalı sadece modem çalışırken öbür bilgisayarın nete girebileceği sistem.Cross kablosu hedesi hödösü var ama bilgi sahibi değilim.Bir firmaya sordum donanımsız 20$ a yaparız dediler.Demekki bir yolu var.Ağ ayarlarındanmış sanırım ama pek anlamadım ben.[signature][hline]|apache the taksimetre|
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...