Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TSL: Beşiktaş - Fenerbahçe 03.05.2009 @ 20.00

sinad

Öne çıkan mesajlar

alamadık bilet. seneye kombine almak lazım. 400 kağıttı bu sene alsaydık keşke 3-4 maça gitsen istanbula yine çıkarıyorsun neredeyse 2 derbi 2 avrupa maçıyla

biletix'e buradan saygılarımı yolluyorum. direkt karaborsa adamlar ya ayıp

maça gelince; denizli yine oynarkadroyla garip bir kadro çıkarır. ilk yarı ortada geçer biraz bayarız. 2.yarı temiz bir şekilde yeneriz
Sosyal ağlarda paylaş

hakem yunus yıldırım olarak açıklanmış. güzel maç beklemiyorum , itinayla da beşiktaş'ı biçecektir hakem.

fenerin galibiyeti , sivasın şampiyonluğu hayırlı olsun.

ayrıca , 5 hafta kala neden sivas ile beşiktaş'ın maçları aynı saatte oynatılamıyor , bu kadar aciz mi futbol federasyonu?

futbolu resmen yayıncı kuruluş yönetiyor ; maç saatlerini futbol'un doğrularına göre ayarlıyamayan federasyon varken , ligin temiz geçtiğini nasıl düşünebiliriz?
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:
Zaten ligde iddialı 2 takım kalmış maçı izlenicek onların da maçlarını aynı saate koyarlarsa yayın gelirleri zarar görür...

yayın geliri mi yöneticek futbolu?

şampiyonlar liginde bütün maçlar 21.45de başlıyor. uefa salak bi bizimkiler akıllı o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:
DeathLord said:
Zaten ligde iddialı 2 takım kalmış maçı izlenicek onların da maçlarını aynı saate koyarlarsa yayın gelirleri zarar görür...

sivasın şu trabzon maçı dışında canlı verilip insanları etileyen bir oyunu oldu mu? hayatta izlemem sivas maçını. aşırı bayık

en azından maçları canlı verilmeye başlandı da , hakemler biraz daha insaflı şekilde kayırıyolar sivası :)
Sosyal ağlarda paylaş

Önce bi sakin ol arka arkaya mesaj yağdırınca bişey olmuyor.
Şampiyonlar liginde kısa zamanda çok maç yapılması gerekiyor ve saat kaydırmak çok mantıklı değil çünkü bütün avrupa'nın izleyebilmesi amaçlanıyor başta.
Sivas maçını izlemenin sana keyif verip vermemesi beni ilgilendirmiyor çünkü hani çok da değerli bi görüş/ölçüt değil.
Lig liderinden bahsediyorsunuz yani...
Aynı saatte olsa maçlar ne değişir?Sivas Beşiktaş yendi/yenildi diye farklı mı oynayacak yada tersi?
Fenerbahçe-Sivas-Beşiktaş bu 3 takımın da maçları aynı saatte yayınlandı gitti.Ne yayınlıyacak yayıncı kuruluş? İddiası kalmayan Galatasaray mı?Teknik direktörü kovulan Trabzonspor mu?
Evet yayıncı kuruluş karar vericek maçların kaçta izleniceğine çünkü o izlediğin futbolcular yayıncı kuruluşun verdiği paralarla alınıyor.

Şampiyonlar ligi örneğine dönersek farkettiysen dün 1 maç vardı bugün diğeri.Ayrıca zaten çoğu farklı ülkelerin takımları olduğundan herkes kendi takımının maçını izliyor,bütün maçlarda yayınlandığından herkes istediği maçı izleyebiliyor.Ama senin keyfin için aynı saate alındığında Sivasspor maçını izleme şansı kalmıyor insanların.
Sosyal ağlarda paylaş

deathlord , futbolla ne kadar ilgilisin bilmiyorum , ama her zaman için sonucu diğer takımları ilgilendiren maçlar , sezon sonu yaklaştıkça aynı saate alınır. bu bütün dünyada kabul görmüş bir gerçektir.

benim keyfim değil , futbol gerçeklerini konuşuyorum ben. ayrıca bu konuda ilk kez birşeyler duyuyormuşsun gibi cevap vermişsin , (başka yer takip etmediğim için) ntvspor.net sayfasında rıdvan'ın ve bilimum yazarın görüşlerine bir bak istersen.

örnek vermişsin , örnekle bitiriyim :

dünya kupası grup maçlarında , 3. maçlar aynı saatte oynanır. ilk iki maç aynı gün farklı saatlerde oynanmasına rağmen. çünkü maç sonuçları , senin söylediğinin aksine , oyuncuların motivasyonunu etkiler.
Sosyal ağlarda paylaş

@Tunch
Ligde matematiksel olarak liderlik şansı olan kaç takım var?
2 tane takım kalsa ligin son haftası olsa yada son 2 hafta kalsa tamam.
Ama olayı hala anlamıyorsunuz.Sivasın maçı çöp olup gidicek sizin istediğiniz gibi olursa.Yayıncı kuruluş bu ratingi kaybetmek istemez.Kabul etseniz de etmeseniz de ben gidip o maçı izlemek istiyorum.Onu geçtim Sivas maçı yayınlansın o zaman o saatte kabul eder misiniz?
O zaman tersini de istemeyin yani...
Sizin dediğiniz olay ne zaman kritik hal alır biliyor musun? Mesela Galatasaray'ın sürpriz şampiyonluğunda Denizli'nin kümede kalmayı garantilemesi mesela kritik bir durumdu maç sonuçları diğer sonuçları doğrudan etkileyebilirdi.
O anlattığın grup maçlarında 3. maçların aynı anda oynanması gereği de aynı yerden gelir.Birileri skora razı olmasın kayrılmasın vs. diye.
Bugün Fenerbahçe yense Beşiktaşı Sivasspor maçı bırakmaz ki rakibine yada Sivasspor yenilse Beşiktaş beraberliğe razı olmaz 2 takımda maçlarını kazanmak zorunda bu hafta...
Futbolla ne kadar ilgilisin bilmiyorum da o yayıncı kuruluşun maç saatleriyle ilgili baya bi hakkı var. Çünkü tekrar söylüyorum mesela T.Süper Liginde en büyük geliri yayıncı kuruluştan aldığı para olmayan tek takım Fenerbahçe. O adamlar o parayı kazanamazsa senin takımlarına da o paralar ödenmez.
Sosyal ağlarda paylaş

merak etme digiturk iki maçı aynı anda veriyor.

Ayrıca. Yayın geliride artık öyle hesaplanmıyor.
Maçı yayınlansada yayınlanmasada sivas parasını alıyor.

FB-GS-BJK eşit para alıyor %30unu alıyor diğerleri %50sini paylaşıyo geri kalanıda performansa göre veriliyor.

Önemli olan kaç maçının yayınlandığı değil performansı.
Sosyal ağlarda paylaş

deathlord dediğin mantıkla şampiyon olacak takım yayıncı kuruluşun insafına kalıyor. yani para kazanıcam diye aynı anda başşlatmıcak maçlarını.

bunu demek istemiosn ama bu anlaşılıor birazda. demek istediğini anladım ama önemli olan o değil işte. son 4 hafta bunu yapıcaklar . aynı anda başlıcak maçlar ama bence bu haftadan başlamalıydı. neyse büyük takım dediğin bunlara takılmaz, çıkar maçını kazanır :)
Sosyal ağlarda paylaş

Daha ortada matematiksel bir garanti yok ama işte, teorik olarak FB bile şampiyon olabilir henüz. Düşme hattı desen 10. ile 16. arasında 5 puan var, 17. de onları 5 puan geriden takip ediyor. Ortadaki takımların da bu iki hattaki takımlarla elbet maçı olacak. En temizi hepsini aynı anda başlatmak yani fazla uğraşmadan, doğru bence.

Yayıncı kuruluş da halleder kendi işini, ilk defa uygulanmıyor ya bu da, adamlar 2-3 ayrı kanaldan hepsini veriyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...