Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

foobar 2000 tutorial (var mı)

yetemenk

Öne çıkan mesajlar

Ctrl+P ile options menusunu aç,

general sekmesinde commandline diye bi bölüm var. oradaki 3 özelliği de check et.

ben ilk yüklediğimde bunların çek olmama sorunuyla karşılaşmıştım.
sonra bi dosyayı çalmak için çift tıklayınca eski playlisti silip üstüne açıyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kendime gore duzenledigim bi tema kullaniyorum folder structure tabanli media lib uzerine. cogu zaman goz onunde durmadigi icin canli heyecanli temalara gerek yok. is gorsun yeter.

ek olarak asio plug in yuklu sadece, birde flaclarda diger playerlarin beceremedigi replaygain hedesini kullaniyorum dsp efektlerinden advanced limiter ile birlikte. adv limiter cok eski vinil plak donusumlerinde hayli ise yariyor clipping icin replaygainden daha basarili buldum ama bu tarz media lariniz yoksa aktif bi dsp olmasina gerek yok.

@ginaly

bi problem yasamadim herhangi bi sekilde ama sen soyledigin icin goz gezdirdim, general sekmesinde soyledigin tipde bisey goremedim, gorduklerimde nispeten alakasizdi. Tam olarak problem nedir burda? kullandigin versiyon nedir birde?
Sosyal ağlarda paylaş

v0.9.5.5

ya şöyleydi sorun,
ben ilk foobarı yükledim, sonra windows explorerdan bi dosyayı çalmak için çift tıkladım diyelim,
çat diye en son hangi playlistte kapatıldıysa onun üstüne overwrite ediyordu. haliyle her seferinde drag&drop yapmak durumunda kalıyordum fakat işte onun ayarı varmış general kısmında.
Always send to playlist: Default şeklinde.
Sosyal ağlarda paylaş

eq ayarı falan nasıl yapacaz. preset indirdim gerçi de. convolver diye bişe okudum o nedir nasıl ayarlanır? baya iyi bişeymiş sanırım okuduguma göre. asio plgin ne işe yarıyo bu arada? her ses kartında calısıyo mu asio plug in daha doğrusu? onun hakkında bilgi verebilirmisiniz biraz.

güzel ses almak istiyorum sadece hepsi bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

asio windows kernel stream in yerini alan bi in/out standardi. sagda solda detayli bilgi bulabilirsin. dinlemede esas kullanma amaci hardware ile kayit arasindaki sampling den dogan problemleri egale etmesi ve dusuk latency.

Ses kartinin destekleyip desteklemedigini google a sorabilirsin, ama ben ses kartin onboard ise seni zahmetten kurtarayim. muhtemelen istedigini alamazsin. ama yinede asio emule edebilen ve eski ve onboard ses chiplerinide destekleyne asio4all emulatoru var kernel streamden iyidir herturlu diye dusunuyorum. Tartismasini daha once gerge ile yapmistik burada, jackaudio vs asio vs asio4all vs kstream seklinde.

eq ayari olarak ben referans hoparlorlerimin davranislarindan memnun oldugum icin kullanmiyorum, bu foobar/muzik veya makinenden cok output aldigin hoparlorlerinle alakali, biraz zevk-tad isi kulagina nasil geliyorsa oyle ayarla. eq ayarlamak icin bir cok tuto bulursun.convolver kullanmadim/duymadim onun bu ise yardimci oldugu yaziyor falan ama ben az ve oz efekt kullanmaktan yanayim, ne kadar saf ise o kadar iyi oluyor sonuc zira.

onun disindaki hersey zevk ve ince ayar isi,esas guzel ses begendigin donanim(hoparlor) ve kayitla aliniyor. gerisi isin hikayesi belki cogu degisikligi kulagin anlamayacak dahi hoparlorlerin yuzunden. veya psu dalgali calistigi icin inanilmaz dipses alabilirsin falan filan bunlar hep donanim eziyetleri. makine ne kadar hafifse ne kadar az efekt calisiyorsa o kadar iyi ses alirsin guzel kayitla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...