kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 huun said: sir said: huun topiği ben açtım zaten =) sizin anlamadığını şu: burada affedelim, hoş görelim, haklı çıkaralım diye bi çabamız yok. ancak, gasp edilmiş haklar var, bölge halkının yaşadığı çok büyük sıkıntılar var hakkın en büyüğü ne? yaşama hakkı. bitti. bu hakka her ne sebeple olursa olsun kastedenle ben birşey tartışmam. senin bahsettiğin haklar daha sonra gelir. ayrıldığımız noktada budur. evet ortada bir sıkıntı olduğunu ben biliyorum. biliyorum ama ölmüş olanlarla bunları tartışamazsın. ölü adam bir tek şeyi bilir, yaşıyor olmak daha iyidir. var mı güzel kardeşim bunun üstüne ekleyeceğin birşey? varsa da baştan söyleyeyim, sıçarım öyle hakka. tevrat ne diyor? öldürmeyeceksin. siz öldürmeyi iyi bilirsiniz heheheÖldürmek sadece nefsi müdafada olmaz özgürlük içinde ölünür öldürülür . Şu an doğunun sorunu bu özgür olduklarını inanmıyorlar devletin geçmişteki yanlış politikaları yüzünden
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 -007- said: kazımkarabekir said: hala takılmışsın pkkya, sen bir çocuğun elinden şekerini alsan ağlar biz diyoruz ki verde sussun sen diyorsun ki verirsem bir şeker daha ister , bu mu mantığın Evet şeker için seni döven bi çocuğun varsa ve şeker verirsen ilerde senden paranı almak için kafanı keser. Hastalığı büyütmenin anlamı yok. o çocuğu öyle bir terbiye edersin ki bir daha şeker isteyemez ve böylece çocuğundan dayak yememiş olursun, herkes mutlu olur.Arada fark var biri gasp ediyor diğeri kendine ait olanı geri almak istiyor.Sen hem gaspediyorsun hemde geri vermiyorsun verirsem oda benimkini ilerde gaspeder diye, ya o zaman baştan hiç gaspetme ortada ne şeker kalsın ne ağlıyan
-007- Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Kendine ait olup olmadığı noktası ayrı bi tartışma konusu. Mesela bi çocuk 10 yaşına gelir o yaşa gelene kadar şekeri yoktur. Sonra şerefsizin biri ona şekeri olduğunu falan anlatıp babasını döverek şeker istemesini sağlar gibi bi bakış açısı var. Hadi eskiden sahip olduğunu varsayalım. Cumhuriyet kuruluşuna gider bu muhabbet. İlk döneme bakarsan kürtler sömürüldüğü ve kandırıldığı için "şekerleri alındı" çünkü o dönem için yeni kurulan ülkede bu şarttı. Peki neden kürtler sömürüldü bunun cevabını düşün kendi kendine. kazımkarabekir said: Öldürmek sadece nefsi müdafada olmaz özgürlük içinde ölünür öldürülür . Şu an doğunun sorunu bu özgür olduklarını inanmıyorlar devletin geçmişteki yanlış politikaları yüzünden Özgür olmak için sivil öldürülmez işte. Sivil öldürmek hak aramak değil haksızlık doğurmaktır.
huun Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 inanmayabilir, bu gayette hakkı. ben bu ülkeyi beşikteki bebeği, dersahaneye giden veledi öldürerek mi kurdum?
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 pkk zaten kukla idi baştan beri. TC başını hangi dertten kaldırırsa başka bir dert başlıyor.
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 ha işte yine aynı noktaya geldik , deminde dediğim gibi halktanda kimse sivil öldürülmesini savunmuyor (savunuyorsa artık halk değildir) , ama olay şiddete ve yerel otoriteyle çatışmaya gelicek hiç şüphesiz
-007- Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 yoo "nevruz" da çocuklara terörist giysisi giydiriliyor, kim demiş halk sivillerin öldürülmesini savunmuyor diye. Katil başını istiyor halk. Halk mı istemiyor sivillerin ölmesini? Mesele zaten bir takım grupların halk olmaktan çıkıp ülke düşmanı gruplar haline gelmeleri. Bu noktadan sonra iç teröristlerle mücadelenin yolu da masaya oturmak değildir.
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Olay toplumsal burhana dönüştükçe ortada ne hak kalır ne vicdan , bugün cinnet geçiren polis gözünü kırpmadan çocuklarını öldürüyor , kız annesini doğruyor yani kısaca olayları tırmandırtmamak lazım
-007- Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Öyle, ama çocuğunu kesen babanın yeri de hapistir işte. Sebeplerini sorgulamaya gerek yok o noktadan sonra. Demek istediğim bu. Ha yeni cinnetleri engellersin. O açıdan önemli ve araştırılmalı. Ama o cinneti bir kere geçirince o bir daha ıslah olmaz masaya oturulmaz yani. Kağıt bir kere buruşunca bir daha hiçbir zaman eski hali gibi olmaz muhabbeti vardır ya. Onun gibi. Terör noktasına gelen grup ıslah olmaz yani. Sadece yenilerinin yetişmesini engellersin.
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 -007- said: yoo "nevruz" da çocuklara terörist giysisi giydiriliyor, kim demiş halk sivillerin öldürülmesini savunmuyor diye. Katil başını istiyor halk. Halk mı istemiyor sivillerin ölmesini? Mesele zaten bir takım grupların halk olmaktan çıkıp ülke düşmanı gruplar haline gelmeleri. Bu noktadan sonra iç teröristlerle mücadelenin yolu da masaya oturmak değildir.o katil başı dediğini onlar ne kadar katil başı görüyor veya gerçeklerin ne kadarına inanıyorlar, inandırtılıyorlar hiç düşündün mü
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 -007- said: Öyle, ama çocuğunu kesen babanın yeri de hapistir işte. Sebeplerini sorgulamaya gerek yok o noktadan sonra. Demek istediğim bu.Bende o sebepleri ortadan kaldır diyorum , sen o polisi hapse atıyorsun ama sebepleri ortadan kaldırmadan diyorsun ki yine cinnet geçirsin yeni atarız hapise , bu mu çözüm ?
-007- Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 kazımkarabekir said: o katil başı dediğini onlar ne kadar katil başı görüyor veya gerçeklerin ne kadarına inanıyorlar, inandırtılıyorlar hiç düşündün mü bu onların sorunu. dedim ya sorunun bence aslında 2 sebebi var diye. Sömürüldükleri ve kandırıldıkları zaten açık. İşte sen o cinnetin sebeplerini ortadan kaldırınca ne o baba düzelir ne çocuk geri gelir. Baba gayet akıl hastası olarak düzelmeyecek şekilde ölü oğlunun ardından hapiste yatmaya devam eder ölene kadar. Anlıyo musun? Alacağın önlem sadece yeni cinnetleri önler. Terörist olduysa biri onu düzeltemezsin. O zaten cezasını çekecek ve eskisi gibi olmayacak.
sir Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 yahu okuyun ahmet türkle röportajı, nereye kadar hak istediklerini söylüyo zaten kürtler.. devlet bugüne kadar kürtlere hangi "iyi niyetli" adımı atmış da suistimal edilmiş diyosun? daha bikaç yıl önce tayyip "kürt sorunu" dedi diye denmeyen kalmamıştı. trtşeş daha ocakta açıldı, onda da kürtlerin pek bi söz hakkı yokmuş anlaşıldığı üzere. genlere işlemiş falan gibi ırkçılıklarla nereye kadar 007? koskoca türkiye, dile kolay 25 yıldır sağlayamadı mı örgütü bitirmek için şu "gerekli şartları"? örgütün bir numarası hapiste. niye bitmiyo hala? bi de nerede "azdılar"? kaç aydır pkk ile çatışma olmuyo, bombalı eylem olmuyo, niçin? yaşama hakkının kutsallığından şüphe eden yok. ama burada kimsenin yaşamına kastetmemiş insanlar esas mağdur durumundalar. onların mağduriyetinden kim sorumlu?
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 -007- said: İşte sen o cinnetin sebeplerini ortadan kaldırınca ne o baba düzelir ne çocuk geri gelir. Baba gayet akıl hastası olarak düzelmeyecek şekilde ölü oğlunun ardından hapiste yatmaya devam eder ölene kadar. Anlıyo musun? Alacağın önlem sadece yeni cinnetleri önler. Terörist olduysa biri onu düzeltemezsin. O zaten cezasını çekecek ve eskisi gibi olmayacak.o zaman yenilerin olmasını engelle, sen adam cinnet geçirdiği için tepki duyuyorsun ve yeni cinnetleri engellemeyi cinnet geçirmeyi haklı saymakmış gibi görüyorsun.Kendinden taviz vermiş gibi görüyorsun diyorsun ki adam cinnet geçirirse cezasını çeker ama böyle ne cinnet geçirenler biter nede cezayı verenler
-007- Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Yenilerin olmasını engelleyeceksin evet. Ama o cinnet geçiren adam hiçbi zaman düzelmez. Olan olmuştur anlıyo musun? Ama bu cinneti önlemenin yolu tek değildir diyorum. Babanın her dediğini yapmak değildir diyorum ben de. Aramızdaki fark bu. Şeker isteyen çocuğun her deidğini yaparsan devamını ister ve olay büyür diyorum. Vermediğim örnek kalmadı. Bunun yolu taviz vermek değil yani. Bunun yolu eğitim, koşulların iyileşmesi, vs. Bölücülük değil.
kazýmkarabekir Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Hala aynı şarkı , ya kardeşim sen talepleri ''her istediği şey'' diye nitelendirmeden önce hiç düşündün mü ne istiyorlar , neden istiyorlar ? Hemen taviz vermek diye yorumluyorsun
-007- Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 kü...stan istiyorlar. Babayı alırlar. sir said: genlere işlemiş falan gibi ırkçılıklarla nereye kadar 007? koskoca türkiye, dile kolay 25 yıldır sağlayamadı mı örgütü bitirmek için şu "gerekli şartları"? örgütün bir numarası hapiste. niye bitmiyo hala? bi de nerede "azdılar"? kaç aydır pkk ile çatışma olmuyo, bombalı eylem olmuyo, niçin? yaşama hakkının kutsallığından şüphe eden yok. ama burada kimsenin yaşamına kastetmemiş insanlar esas mağdur durumundalar. onların mağduriyetinden kim sorumlu? Bırak Allah aşkına koskoca 100 senelik mesele ahmet türkle mi özetleniyor. Ne kadar iyi niyetli yaklaşıyorsunuz saf gibi. Adamlar piyon açın gözleriniz. Kimsenin amacı haklar falan değil. Onlar işin görünen yasal kılıfı. Gerçek amaçları gayet herkes biliyor. Bu kadar enayi gibi kanmamak lazım. Adamlar bas bas bağırıyor kü....stan diye. Açıkça söylüyorlar yani! Genlere işlemiş sebepleri ırkçılığa bağlaman da provokatif bi çarpıtmadan ibaret. Ben ırk lafı kullanmadım. Mesele 100 senelik mesele ve belli grupların davranış tiplerini gayet biliyoruz. Olaylar bahane yani. 25 yıldır sağlayamadı değil daha ilk yıllardan beri sağlayamadı. Bu da siyasi sebepler. Askeri mücadele durumu (savaş) olabilseydi zaten PKK bitmişti dediğim gibi. Başka dönemde başka örgüt kurulurdu büyük ihtimalle. Kaç aydır pkkyla çatışma olmuyo bombalı eylem olmuyo demişsin şaka gibi. Adamlar hergün şehir içlerinde isyan yapıyor, k...stan sınırları diyor. Sınırları zorluyorlar yani. Dışarda değil içte azıttılar daha vahim yani. Ne oldu sizin sevgi kelebeği hayalleriniz? Hepsi yalan oldu. Demek ki neymiş mesele özgürlükler haklar değilmiş. Onlar gerizekalıları kandırmak ve sömürmek için uydurulmuş hikayelermiş. Burda mağdur biri varsa çocuğuna katil giysisi giydiren vatan haini baba değil bunu tartışmak için saatlerini ve beyin enerjisi harcayan biziz asıl mağdur. Onlar gayet mutlu bu durumdan. Kamburu her alanda çeken biziz sadece. Bizim ülke olarak mağduriyetimizden kim sorumlu cevap verin? ahmet türk mü apo mu yoksa oğluna katil giysisi giydiren gerizekalı baba mı? bence hepsi.
sir Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 hayal dünyasında yaşadığın yetmezmiş gibi, gelip burda bize hayali bi tarih anlatıyosun. ha genlere bağlaman ırkçılık değil yani? grup geni onlar, ok. k..stan yazınca kürdistan varolmamış mı sayılıyo?..yazık ya, acıdım sana, cidden.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Al sana babalar gibi hayaller dünyası: [www.cnnturk.com] Ne oldu masum insan haklarına? Ben bu haberde herhangi bir kimlik arayışı ya da insan hakları göremiyorum. Benim bu haberde gördüğüm tek şey bikaç terörist. Valla tarih de ortada, isyanlar da ortada, arkadan bıçaklayanlar da ortada. Hayali bir tarih falan yok. Aç oku tunceli isyanlarını ve onların bugünkü torunlarını. Değişenin ne olduğunu da oku, tabi bulabilirsen. kü...tanı açık yazınca gerçekte var olduğunu düşünen şizofrenler olduğu sürece açık yazmamak da bu tarz beyinlere acımamın ve hizmet etmek istemememin sonucu, bunu senin gibi birinin akıl etmesini de beklemiyorum zaten. artık kim kime acıyor bu cümlelerden de orasını sen çıkar. Böyle basit bir durumu bile algılayamayan birinin genlerle ilgili mevzuyu anlamasını beklemek de hayalden öte geçemez haliyle. Ordaki gen meselesi komple bir ırka mal edilmedi. Bir takım grupların şerefsizliği nesillerdir sabitse ve tarih tekerrür ediyorsa bunu o grupların genlerinde aramak da en mantıklı harekettir biyolojik açıdan. Bunu gerçekten ırkçılık olarak algılayan kişi hakkında yorum yapmak istemiyorum. Bir yanda dış güçlerin kendi çıkarları için kullandığı bir terör örgütü ve onun destekçiliğini yapan cahil ve gerizekalılar, öbür yandan da buna hak ve kimlik savunuculuğu diyen fantastik roman karakterleri. Bunlar varken bile iddialı bir ülkeysek bunlar olmadığında nasıl bir ülke oluruz düşünemiyorum.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sir said: yahu okuyun ahmet türkle röportajı, nereye kadar hak istediklerini söylüyo zaten kürtler.. Ben PKK'yı bir tehdit ve şantaj unsuru olarak kullandığı, onları kürt hakları savunucusu birer özgürlük savaşçısı olarak göstermeye ve haklı çıkarmaya çalıştığı sürece Ahmet Türk'ün söylediklerinin samimiyetine zerre kadar inanmıyorum. Bugün el isteyen, elinde istediğini elde etme şantajını bulundurduğu sürece yarın kol ister, bacak ister, alamayınca bugünkü gibi intikam ister, kan ister. Ahmet T.'e inanana da saygı duyarım ama acırım, Rasmussen'den de mi hiç ders almadınız. Bi de pkk yirmi yıldır neden bitmedi diye sorulmuş. pkk'nın kökü içeride değil, dışarıda ve öyle 15 günlük bi aylık sınır ötesi operasyonlarla pkk bitirilemez. İzin verin TSK girsin Irak'ın kuzeyine, çok değil bi yıl kalsın, yeter. Buna izin verilecek mi?
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 ahmet t. denilen adam teröristler içinde barış gönüllüleri diyor. inanıyormusunuz?
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sir said: bi de nerede "azdılar"? kaç aydır pkk ile çatışma olmuyo, bombalı eylem olmuyo, niçin? Senin hakkaten ciddi anlamda bir takım sorunların olduğunu düşünüyorum. Bugün 10 şehit daha verdik! Allah PKK'nın ve destekçilerinin belasını versin!
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Ulan şu ülkemize zarar verenlerin olmayan haklarını savunmaya çalıştığınız kadar bizim hakkımızıda savunsanız olmaz mı?Ama olmaz size yüklenen bilgi o kadar onun dışında hareket edemezsiniz sorgulama gibi bir yetiniz olsa zaten doğruyu çoktan bulurdunuz ya neyse..
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 -007- said: sir said: bi de nerede "azdılar"? kaç aydır pkk ile çatışma olmuyo, bombalı eylem olmuyo, niçin? Senin hakkaten ciddi anlamda bir takım sorunların olduğunu düşünüyorum. Bugün 10 şehit daha verdik! Allah PKK'nın ve destekçilerinin belasını versin! Senin yalancılıktan para aldığını düşünüyorum. Adamın dünkü yazısını bugün olan olayla çürütmeye çalışıyorsun. Bak senin için ne buldum; http://tr.wikipedia.org/wiki/Safsata (Evet evet 7. Ama diğerlerini de defalarca yaptığını gördük.)
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Snefru said: Ulan şu ülkemize zarar verenlerin olmayan haklarını savunmaya çalıştığınız kadar bizim hakkımızıda savunsanız olmaz mı?Ama olmaz size yüklenen bilgi o kadar onun dışında hareket edemezsiniz sorgulama gibi bir yetiniz olsa zaten doğruyu çoktan bulurdunuz ya neyse.. Ulan şu ülkemize zarar verenlerin olmayan haklarını savunmaya çalıştığınız kadar bizim hakkımızıda savunsanız olmaz mı?Ama olmaz size yüklenen bilgi o kadar onun dışında hareket edemezsiniz sorgulama gibi bir yetiniz olsa zaten doğruyu çoktan bulurdunuz ya neyse..
Öne çıkan mesajlar