BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Ercan Güven said: Tam on beş gün önce ne demişti Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz? “Bizi şampiyon yapmayacaklar”! O sırada Galatasaray Başkanı Adnan Polat “tezgâh”ı işaret ediyor ve bir Sultanahmet seyyar satıcısı gibi bas bas bağırarak altını üstünü kızartıyordu Süper Lig’in. Sivas Başkanı da yemiyor içmiyor, kadayıfın üzerine kaymağı koyuyordu: “İnşallah yanılıyorum, ama yapmazlar”. Kim, nasıl, neden, belli değil... Birileri. Cumartesi akşamı Sivasspor, Trabzonspor’u 3-0 mağlup edip, şampiyonluğa doğru bir kanat daha çırpınca, ayak üstü sordular Başkan Odyakmaz’a: “Hani tezgâh vardı”? Ne yanıt verdi biliyor musunuz? Has Bahçe’nin laleleri arasından fırlayıp, padişahın kalçasını çimdikleyen hazırcevap gibi: “Söylemeseydim tezgâh çalışacaktı”! * * * “Özrü kabahatinden büyük” denilen bu olsa gerekti. Hadi, çimdiği yiyince çılgına dönen padişaha “Özür dilerim, zevceniz sultanım sandım” diyen uyanık, “Özrü kabahatinden büyük bir şey yapma talimatını” Harem ile Divan arasında gidip gelmekten sıkılan padişahın kendisinden almıştı ve gereğini yapmıştı. Peki, Mecnun Odyakmaz’ı tetikleyen neydi? Açıklamasından anlaşıldığına göre “Ne olur ne olmaz” diye sanal bir ihbarda bulunmuştu. Bedelini ona sormayın; “Büyükler”den öğrenmiş olmalıydı. İş böyle yürüyordu. Yazılı olmayan kurallar, yazılı olan hukuk kurallarını bile sollardı bu coğrafyada. Şampiyon olmak istiyorsan, tezgâhın bir ucunu da sen tutacak, biraz bağıracaksın. Yoksa tezgâhtaki mallar arasındasın; satılman işten bile değil. Ne kadar suçlayabiliriz ki onu? O da bizim gibi “Türkiyeli”ydi. * * * Bizde toplumsal kanaat budur ve işe yarasa da yaramasa da uygulanması makbuldür. Yapmayanların görevini aksattığı düşünülür. En büyük motivasyonun “paranoya” haline geldiği bir ülkede yaşıyoruz maalesef. Resmi açıklamaya göre 70 bin kişinin telefonu dinlenen ve suç unsuru bulunmayan 13 bin kişiye haber bile verilmeyen bir ülkede, topraktan lav silahları çıkarken, Atatürkçüler içeri girerken, kardeş ve düşman ülkeler yer değiştirirken, dezenformasyon, işsizlik , kriz derken, bir tek futbolda mı kalabilirdi hak, hukuk, hakkaniyet? Göründüğümüz kadar kötü durumda değilsek bile, görünüş felaket! Mesela ben yirmi yıllık eşim ile üniversitedeki kızımın “darbeci” olduğunu yeni öğrendim!.. İkisi de Cumhuriyet mitingine katıldı. Ben gidememiştim, o gün maçta görevim vardı. Meğer Çağlayan’da toplanıp ihtilal yapılmasını tartışmışlar birkaç milyon kişiyle! Toplumsal kanaat bu şekilde. Kime güveneceğiz o zaman?.. * * * Güvenmek yok; önlem almak var. O önlem de “konuşmaktan ülkeyi alt üst etmeye kadar”. Koca kulüplerin başkanları “ihbarda” bulunuyor, kimse sormuyor “Bu tezgâhı kim kuruyor ?” diye. Emniyet, savcılar, federasyon hatta sokaktaki insan, ya “kanıksamış” ya da “sallıyor” diye düşünüyor. Evet... Çok acı; ya “kanıksamışlar” ya da “sallıyor diyorlar”. Daha da acı olan, ikisinde de haklılar... Bu durumda Mecnun Odyakmaz’a “Adnan Polat senden daha önce ve çok daha sert söyledi tezgâhı, ama neden Galatasaray’a bir faydası olmadı” diye soramazsınız da... Hem bilemez hem yanıtlayamaz. “Ben eşeğimi sağlam kazığa bağladım ya” diyebilir sadece... O kazık kime girmektedir? Hiç sorma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Milli takımın performansının ilk maçlarda yüksek kalanında düşük olmasına nasıl Ersun Yanal payı çıkardın anlamadım.Milli takım futbolcularının kondisyonu oynadıkları takımda yaptıkları antremanlardan gelir.3 günlük kampta taktik çalışır sadece o oyuncular. Sıfırdan kurduğun bir kadroyla son 3 haftaya kadar şampiyonluk yarışında kalmışsın.Lidere bu senenin flaş takımına yenilmişsin teknik direktör kovuyorsun.Nasıl bir mantık anlamak mümkün değil. Yine olay kondisyona bağlanmış yahu bu takım geçen hafta takır takır top oynayıp 2-0 tertemiz kazanmadı mı? Bir haftada mı bitti Ersun Yanal'ın sezon başı yüklediği kondisyon? Adamın en yetenekli yaratıcı oyuncusunu sattım de.Takımdan uzaklaştır sonra satamadım de geri çağır klübü haftalar geçsin Yattara'sız sonra gelsin formsuz olsun sonra teknik direktörü suçla... 1 sene bi sabretmeyi öğrenemedi klüplerimiz.Sezon sonunda 1-2 takviyeyle diğer sezona bomba gibi girmeyi akıl edemiyorlar. Bir tane ortasahada H.Çimşir yerine kalite adam.Bir de forvet şöyle kaliteli yabancı ondan sonra 2-3 Yerli takviye bak seneye neler olurdu Trabzon'dan. Yazık olmuş... Merakla bekliyorum hangi muhteşem Teknik Direktör gelicek Ersun Yanal'ın yerine. Oyum Ziya Doğan'a... Burda bile insanlar şampiyon yapmazlar derken gayet normal bu tarz bi açıklama gelmesi.Ayrıca ne alakası var 3-0'lık maçla hakemin vs'nin. Yani bi hakem hatası bi kayırma mı gördünüz o maçta. Neyse... Birde ne alaka Ersun Yanal topiğinde bu yazı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Türkiye'deki başkanların kalitesizliğini anlatmaya çalışıyorum. Şenol Güneş aday diyorlar ama bence onuda 6. haftada gönderirler 1 maç kaybederse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Şenol Güneş hayatta dayanamaz Trabzonspor' da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 ya 4 buyuklerın hıc bırınden bişi olmaz teknık dırektor deişse nolur istikrar yok don deiştirir gibi t.direktör deişio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 şenol korede her yıl şampiyon yapıyo takımı, orada kafası rahatken gelmez bence ki gelmemesi lazım bence de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Trabzon bence bu sene o kadar kötü değildi, yazık etmişler. Seneye yine orta sıraların biraz üstüne oynarlar gibime geliyor, en son ne zaman bu kadar yukarıyda bitirmişler ona bakmaları lazımdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 ts bu kadroyla birde şampiyon mu olacaktı.Pah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar