sinad Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Azmodai said: sinad said: ne değerli parlak bi dönemmiş mezun olduktan sonraki 1 sene. o sene vurdun voliyi vurdun vuramazsan emekli ol sen de ne kiskanc adamissin. Arkadasim yirtma sansimiz var, yirtmak istiyoruz aaaaaaaaaaaaa. lan neyini kıskanııcam =) bende tırım tırım tırsıyorum askerlikten okul zaten bitmiyo hadi bitti bide askerliklemi uğraşıcam 5 ayı bile fazla geliyor. Ama sistemden şikayet etmiyorum ülke gerçeklerini görüyorum. Böyle bir ülkede yaşıyoruz bırakta 5ayımızı feda edelim.
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Zegna said: ya ben sana ne diyim bahceli. mal mal insanların umutlarıyla oynuyorlar, ulan gerızekalı yasa tasarısını vermeden genel baskanına sormuyormusun sen?ahaha halk arasinda buna got olmak deniyor arkadaslar
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 huun said: Bone said: peki hocam gençlere ne tavsiye edersin? ithalat ile uğraşmayanlar ne etsin? gençler akıllı olsun, kimselere uymasınlar. başka istediğim bişe yok. ha varsa kullanabileceğiniz bişeler, bırak türkiye cumhuriyetini, united states of america bile önünüze kapıları açar. bkz. fed programları, private placement programs vs. paranın membasına inin; ama bilin ki bunun çok ciddi bedelleri var. peşinde koştuğum ne biliyor musun? yalan değil, parayı çok seviyorum. treasurer paketini çıkarıp bi dal sigara yaktığında, viskisinin türkiye'ye gelmediğini anlayınca moskova'ya uçağını gönderip bi kasa getirtebilen adamlara imreniyorum. uçağın kalkıp inmesi 35.000 dolar tabii o para ihtiyaç sahiplerine dağılabilir. parayı kazanabilip, hakkını verebilecek gençler düşlüyorum. daha da mı yalan konuşmayayım, skim değil kim ne bok yemiş. şu yaşıma kadar güzel yatırımcılar çekmedim değil bu ülkeye. şu dakika karakola düşsem polonya büyükelçisi devreye girebilir. olay neydi? eline silah verip fayda sağlayabileceğin adam var, işine gücüne baksın diye salıp fayda sağlayabileceğin adam var. devlete de, bırak gençler işini yapsın sağladığın katma değerle silah geliştir, silah üret diye bir tavsiyem var.askerlik konusundaki dusuncelerimiz benzer, silahi profesyoneller tutmali ama her vatandas da bir sekilde orduya bir donem "ozellikleri dogrultusunda" katkida bulunmali. Ulan benim hayatta tek iyi kullanabildigim silah AVP, o da counterda yani. Gozler desen 5.5 miyop 1.5 astigmat, bana keskin nisancilik yaptirsalar ben kendi adamimi vururum, sonra da bicagi cekip kosarken beni vururlar zaten. Fakat her ne olursa olsun senin askerden yirtisin eger anlattigin gibiyse kanun disi. Bugun tayyibin ogluna giden kufurlerin benzerinin hedefinde olmak, en onemlisi de yasaya karsi gelmek bence "vatana yararli olun hakedin" gibi bisey degil. bedelli askerlik var iste yurtdisinda calisanlar icin, onun icin ugrasiyoruz biz de.
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 sh3lal3s said: 85 olsun 10bin dolar olsun hem sürümden hem paradan hatta 86 15 87 20 88 25 89 35 90 50k $ bi de euro koyarsa tarifeyi devlet, gsmh coşar eli mahkum yapmamak isteyenin hem de sıcak para candır en güzeli hatta meclisden kanun geçmesse bu fiaytların 2-3 katını alıp satışa sunsunlar
GEd Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Ebayden açık arttırmalı olsun oldu olacak,o zaman görürüz kimin çok parası var diye :)
Spiegel Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 83 ne ya? (83 lu oldugum icin degil) sunu yap 80 ya da 85 yuvarlak bir sayi 83 e neye gore karar vermisler, kesin bi tanesinin cocugu 82 lidir o yuzden boyle bi yasa tasarisi atmislardir ortaya ama tabi ki herzaman ki gibi gecmicek, seve seve askere gidecek herkes
Overseer Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 bence yaş haddi, bu saatten sonra ondan cacık olmaz, genç skalayı eğitmek gibi sebeplerdendir.
Rock Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Spiegel said: 83 ne ya? (83 lu oldugum icin degil) sunu yap 80 ya da 85 yuvarlak bir sayi 83 e neye gore karar vermisler, kesin bi tanesinin cocugu 82 lidir o yuzden boyle bi yasa tasarisi atmislardir ortaya ama tabi ki herzaman ki gibi gecmicek, seve seve askere gidecek herkes Öneriyi geri çekmişler zaten. Boşuna hesaplamay kasma :D
DiadanLocke Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 LAN 5 AY ICIN BIKBIK EDIYOSUNUZ MILLET 15 AY GIDIYO!!!
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 yanlız şu gençlerin askerlikten tırsma olayını hayatlarının en verimli çağını askerde heba ediyormuş gibi gösterme çabasına hayranım :)
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 uff harri, o nasıl laf, kavgada söylenmez
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 aslında heba oluyor :) ancak astek yapıp bu dönemde para kazanmak + askerde kalıp muazzaf olmak gibi bir şans varsa kaçırmayın derim.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 harrykewell said: yanlız şu gençlerin askerlikten tırsma olayını hayatlarının en verimli çağını askerde heba ediyormuş gibi gösterme çabasına hayranım :) evet haklisin ya bide mesela ruhsuz korkak OC ler var tufek alip ates edip insan oldurmeye felan korkuyolar ulan ne korkuyosun alla alla kafasina kafasina sikican adamlarin di mi
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 zaten yapılan bir diğer hata da kısa dönem er olarak tercihte bulunmak. çoğu asker arkadaşımda bu pişmanlığı gördüm, keşke uzun dönem tercih etseydim dediklerini duydum.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 4 yıllık fakülte mezunu olarak seni cepheye süreceklerini zannediyosun galiba. Farkında değilseniz uyandırayım, bu ülkede askerlik 4 yıllık fakülte mezununa gayet kebaptır, bu işin esas sıkıntısını 15 aylıklar çeker. Yani elinize tüfek alıp dağ bayır terörist avlamaya hevesliyseniz avcunuzu yalarsınız.
aquila Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 4 yillik fakulte mezunu 15 ay yapmiyo mu?
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 askerlik yapmamış birine askerliğin ne olduğunu anlatabilmek çok kolay değildir, bu yüzden onları anlayışla karşılamak gerekir. Ama bir gerçek var ki askere gitmeden önce kurduğunuz çoğu fantezinin gerçekleşmeyeceğini göreceksiniz
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 astsubaylar, uzmanlar size selam vermemeyi arkadaş gibi davranmayı sevip, genelde arkanızdan dedikodu yaparlar, hahaha süper yaw özledim. lan bir kez daha askere gidesim var.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 ya ne fantazisi ya OZGUR BIR BIREY OLARAK baskasinin ongordugu yerde baskasinin ongordugu insanlarla baskasinin ongordugu saatlere uyumak sicmak yemek yemek zorunda deilim ben ya en basit itiraz budur calismak zorunlu hizmet felan ayri bi mesela kimse gelip kulagindan cekip goturmuyo bi yere uyu diye askerlik cocukluga donus resmen
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 aquila said: 4 yillik fakulte mezunu 15 ay yapmiyo mu? 4 yıllık mezunuysan otomatikman kısa dönem er veya uzun dönem astek olma hakkı kazanıyorsun. millet açık öğretim işletme kasıyor, sırf askerlikten yırtabilmek için.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 BonePART said: ya ne fantazisi ya OZGUR BIR BIREY OLARAK baskasinin ongordugu yerde baskasinin ongordugu insanlarla baskasinin ongordugu saatlere uyumak sicmak yemek yemek zorunda deilim ben ya en basit itiraz budur calismak zorunlu hizmet felan ayri bi mesela kimse gelip kulagindan cekip goturmuyo bi yere uyu diye askerlik cocukluga donus resmen Bu da bi disiplindir yalnız. "Bu da" dedim, aklıma geldi, Tibette bi buda tapınağına kapandığını farzet. la köftehor, öyle egzantrik işlere koşa koşa gidersiniz ha (sir tipi gülen smiley)
aquila Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 kendi isteginle kapanmakla, kapatilmak farkli seyler.
Öne çıkan mesajlar