sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 muhatabını kızdırmak istemediği yerlerde hükümet kendi konuşmuyor, basınını konuşturuyor. tayyibin gönlünden geçen açıklamaları zaman'dan sabah'tan okuyorum ben.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 said: "Bu konu biliyorsunuz 1111 sayılı askerlik kanunu diyor ki 'Bedelli askerlik uygulaması fazla yükümlülük olması halinde uygulanır.' Eğer o sene askere müracat eden personel adedi ihtiyaçtan fazla olursa uygulanabilir. Şimdi durum nedir? Özellikle 2008'den itibaren TSK'nın asker ihtiyacını karşılama oranı düşüyor. 2008'de ihtiyacın yüzde 65.9'u karşılandı. 2009'da 64'e, 2010'da daha da aşağıya düşecek. Bu durumda bizim TSK olarak bedelli askerliği düşünmemiz söz konusu değil. İkinci nokta ise bunun bir moral boyutu var. Türkiye terörle mücadele ediyor. Bu sabah 9 tane şehit verdik. Terörle mücadele ederken bu uygulamayı kimse getiremez. Benim oarada 9 tane askerim şehit oluyor. Diğer taraftan 7 bin 500 dolar veren bedelli askerlik yapacak. Bunu kimseye anlatamayız. Dolayısıyla bedelli askerlik uygulaması söz konusu değil." Şimdi şu konuşmaya ne diyebiliriz ? Memleketimde askere gidenlerin hepsi terörle mücadeleyemi hizmet ediyor ? Hani başka şeyler yazasım var ama askerlikten soğutma vs. adı altında suç teşkil eder. Tek diyeceğim birçok insanın bildiği amelelik meselesi.
demode Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 şimdi 99 yılında asker patlamasımı vardı da yasa çıktı.Şimdi genel kurmay başkanı azalma var diyor askerlikte,tamamen bahaneler uydurma.Gitsin böyle bol bol asker ölüp ölüp kalsınlar sonrada vah şehitlerimiz denir.geçin bunları elin gevuru paralı askerlik yapıyorsa neden yapıyor işi profesyonelliğe mesleğe dönüştürüyorlar bizde zorunlu hizmet ondan böyle bol bol şehit veririz.
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Elin gevurunun içinde beslediği hainler yok hergün askerine kurşun sıkan okullarını bombalayan.
demode Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Absolut said: Elin gevurunun içinde beslediği hainler yok hergün askerine kurşun sıkan okullarını bombalayan. benim kasıt olarak söylediğim işi profesyonelliğe döküyorlar her koşulda sence isteksiz cahil çoğunluğun olduğu bir askeri güce olmamızmı manalı?
Sylian Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Absolut said: Elin gevurunun içinde beslediği hainler yok hergün askerine kurşun sıkan okullarını bombalayan. Misal amerika, adamların bu dünyada tek bir düşmanları bile yok o yüzden paralı askerlik yapıyorlar.
Voys Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 benım düşüncem şöyle, askerlik zorunlu ve paralı olmalı. süresi 6 ay gibi bi zaman olmalı. ödeyemeyecek durumdakilerin dilekçe verip devlet tarafından masraflarının karşılanması lazım. böylece hem askeriyeye yapılan masraf kısılır, hemde insanlar kısa dönem askerlik yapmış olur
DiadanLocke Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Arkadaslar Turkiye'deki genc insanlar sadece bu pati ahalisi gibi istanbul, izmir genclerinden olusmuyor. Turkiye'nin her yerinden insanlar geliyor, hala daha okuma yazma bilmeyen, sagini solunu bilmeyen adamlar geliyor. Onlari da egitiyor ordu. Birazcikta olsa ayiliklarini alip herkesi kaynastiriyor icinde. Su an teror olmasa kimsenin cok ses cikaracagini sanmiyorum cunku hakli olarak kimse gitmek istemiyor Hakkari, Bingol taraflarina. Benim de tanidiklarim gitti, Hakkariye gittiginizde karakolun icinde yatana kadar kursun gecirmez yelek ustunuzde durmak zorunda. Oyle ani anlatacak pek bir yani yok yani, Ayvalikta, Ankarada askerlik yapmak gibi degil. Burda artik daha fazla gunde 10 sehit vermeden terorun bitirilmesi lazim. Teror biterse bizim topyekun savasa girmemizi gerektiricek ne olabilir? Kibrista belki sorun olabilir gene. Devletin artik tassakli olup teroru her koldan sarmasi, bogmasi gerek, siyasi olsun, dis ulkelerle iliski olsun, askeri olarak olsun bunu bitirmeliyiz eger bunun icin de profesyonel ordu gerekiyorsa o da kurulmali en kisa surede.
Öne çıkan mesajlar