Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsan gerçekten düşünebilen varlık mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kusura bakmayın geç cevap atıyorum proje sunumu vardı:/
Okuduğum yorumlar,ve yaptığım sohbetlerden şöyle bir sonuca ulaştım;İnsanlar birçok düşünce biçimi,zevk,eğlence çeşitleri bulmuşlar ve bunlar birbirlerinle teorik olarak eşit fayda sağlamakta.Mesela sporu ele alalım;
Futbol,Nba,Nhl etc. hepsi güzel,hepsi düzenli izlemeyle zevk vericek şeyler kişiye,ama yaşadığımız çevrede biri popüler ve insan doğal olarak bunu seçmeye yöneliyor.
Kabaca bana,-eşik düzeyde düşünme- gerisini çevreye/şartlara bırakma olarak hareket ediyoruz gibi geldi.

roket adam said:
Bütün dünya kapalı televizyon ekranına bakmaktan zevk alsa, eminim çoğumuz yine zevk alırdık bu aktiviteden.

Aslında bu sadece bir örneğimdi,burada amaç "çok garip" birşeyi izlemek/yapmak.Burada kastım Evlilik programı filan değilde,kapalı bir tvye dahi,sadece çevremiz izliyor diye bakarmıyız?Bu konuda benim cevabım hayır,çünkü biz herkesin kabul ettiği gibi "az çok düşünüyoruz,hepimiz".
Mesela buna örnek olarak,internet,oyun gibi hayatımıza yeni giren aktiviteleri görebiliriz.Biz bunları atalarımızdan almadık,bunları kullanırken eğleniyormuyuz/fayda sağlıyormuyuz düşüncesinden olumlu cevap alınca,onu daha çok yapıyoruz.
Halbuki kapalı bir tvyi düzenli izlemek ne fayda/eğlence katabilir insana?Bence,çevremizde birsürü zevk veren şey var,saydığım birsürü spor olayı gibi,bundan sonrasında biz doğal olarak çevremizde aktif olana yöneliyoruz.

Gerçi aksini düşünürsek,garip bir komplo teorisine gidebilir sonu.İlluminati niye bu kadar tv kanalı,aktivite yaratıyor,en başta birşekilde insanları bomboş duvara bakmaya alıştırsaydı,biz tamamen salak varlıklar olsaydık:) Bu fanteziye şunuda sorabilmek için geldim,peki böyle birşey olabilirmiydi?İnsanlar kapalı bir tvyi saatlerce izlemeye nasıl alışabilirlerdi,alışabilirlermiydi?
Mesaj tarihi:
insan düşünebilen bi varlık ama düşünmemeyi tercih ediyor cogumuz, din veya sürü psikolojisi vs aracılıgı ile düşünmekten kurtuluyor ve normlara uymaya başlıyoruz, bir süre sonra tabi kontrol elimizden cıkıyor ve güdülmeye başlıyoruz.

benim bakış açım böyle
Mesaj tarihi:
S_h_a_D_o_W said:
Gerçi aksini düşünürsek,garip bir komplo teorisine gidebilir sonu.İlluminati niye bu kadar tv kanalı,aktivite yaratıyor,en başta birşekilde insanları bomboş duvara bakmaya alıştırsaydı,biz tamamen salak varlıklar olsaydık:) Bu fanteziye şunuda sorabilmek için geldim,peki böyle birşey olabilirmiydi?İnsanlar kapalı bir tvyi saatlerce izlemeye nasıl alışabilirlerdi,alışabilirlermiydi?

Bak mesela şu var. Çocuk büyüdükçe kısıtlanır ve çevre onu şekillendirir. Mesela çocuk büyürken öyle ortamda büyüse dediğin olur, boş duvara bakar.

Büyümek insanı çevresel kısıtlamalarla şekillendirir. Çocuk o yüzden önemlidir, kısıtlaması yoktur az bilgiyle sınırsız düşünebilir. Büyüdükçe şekillenir vs.
  • Yeni Oluştur...