Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

88 rulz


Masquerade

Öne çıkan mesajlar

günümüz gençliğini geniş bir bakış ile 1970 - 1993 doğumlular olarak ele alırsak 1989 ve sonrasında doğanlar ile daha önceki yıllarda doğan nesillerin kaynaşamaması ve anlaşamamasına yol açan bir kırılmadır..

öyle ki bu nesil* gözünü internetle, youtube'la facebook'la açmış bir nesil oldu.. bir atari salonu'nu bile neredeyse göremedi.. şahan diye bir adamı tanımaları ile televizyondan silmeleri bir oldu.. 89 öncesi gençleri gibi 10 sene levent kırca izlemediler..

bütün ilişkilerini ve hayatlarını internet üzerinde yaşar oldu bu 89 sonrası nesil..

bu nesiller arası fark öylesine derin ve enteresan haller aldı ki, yan yana dursanız farklı dilleri konuşan yabancılar gibi konuşamaz duruma geldiniz bu nesil ve sonrasıyla..

büyük bir değişimin kucağında buldular kendilerini.. öyle ki, bugün "oha lan flash disk'e bak olm 4 gb alıyo lan" diye şaşırarak aldıkları flash disk'i bir hafta sonra reyonlarda bulamaz oldular..

yeni bir şarkıcı çıktığında saniyesinde torrent'den, emule'den, limewire'dan, rapidshare'den indirdiler, youtube'dan klibini izlediler, yetmedi ipod'larına attılar, o da yetmedi arabalarında çaldılar.. ve bunların hepsini 2 günde yaptılar.. bitti işte.. kullandılar attılar.. bu kadar pratiktiler ve acayip hızlandılar..

çoğuna tikky damgası vuruldu, konuşmaları bozuldu, türkçe'leri çikinleşti, yabancı kelime kullanmazsa ölecek hastalığına yakalandı çoğu.. markasızlık nedir, pazardan giyinmek nasıl bir şeydir bilemediler.. direkman lacoste'ların tommy'lerin arasına düştüler.. paraları yetmediyse abercrombie çakmasıyla yetindiler..

enfes bir türk kahvesi yudumlamayı demode buldular, gidip italyanca isimli amerikan kahvesine 10 lira saydılar, gnçtrkcll'li olup kuyruklarda 1 hamburger fazla yemek için sıra beklediler..

polat alemdar olmaktı hayalleri.. takım elbise giymeyi mafya olmak sandılar, saçlarına jöle sürüp ona buna sataşmayı, kız meselesi yüzünden adam öldürmeyi mübah bildiler..

ki o kızlar da idol olarak demet akalın'a özenmişler, solaryum ve sahte sarı saç "imaj"larıyla bebek'te 3-5 tur atıp postalayacakları ve akabinde "allah belanı versin eski sevgilim" tarzında yanıp yakılacakları oğlan avlama peşindeydiler..

işte bu sebeplerle ne zaman 89 ve sonrası bir genç görsem acaba frekansım tutacak mı, içerikli bir şekilde konuşmayı başarabilecek miyim diye düşünürüm

(ç)alıntıdır.

haydin iyi geceler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...