Mirage Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Yaparsın. İkinci çarpma için aynı kodu kopyalayıp tekrar kullancaksın o kadar. Bunun gibi birden fazla kullanılan bloklar (anlatmayacağım faydalarından dolayı :D) fonksiyon haline getiriliyor genelde. Ama madem fonksiyonlarla aran pek iyi değil şimdilik kafanı çok da yorma.
Mike Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Peki 'n' i aynı kodun neresinde kullanmalıyım ki çarpılan matris sayısını kontrol edeyim. Aslında en başından beri sorunum bu 2D dizi olduğundan bi türlü kavrayamadım neresine n değişkenini atamam gerektiğini.
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Sorunu anlamadım. Sen kodu yaz, yapmak istediğin şeyi ve sorunun nerde olduğunu da yaz. Bir bakalım.
Mike Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 for(i=0;i<n;i++) { for(j=0;j<n;j++) { mult[i][j]=0; for(r=0;r<n;r++) { mult[i][j] += m1[i][r]*m1[r][j]; } } printf("n"); } şimdi ilk kod bu, tekrar aynı kodu yazıp mult=[i][j]=0 ı silip mult[i][j] += mult[i][j]*m1[i][j] şeklinde yazmam gerek sanırım, sorduğum şeyde A^3 için bunu yaptım A^4 veya A^7 için bunu kendiliğindne yapmasını nasıl sağlıcam orasını çözemedim
Öne çıkan mesajlar