Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

soloya çığlık attırma denemesi

soulberry

Öne çıkan mesajlar

her türlü yorumu beklerim. gitara çığlık attırmak için tele vurduktan sonra hafifçe parmağı değdirme tekniği vardı adını unuttum vallahi. ilk defa denedim de paylaşim istedim. gereksizce kullanmış mıyım? ya da göze batacak kadar sık, onu merak ediyorum.

http://www.upload.gen.tr/d.php/s5/ofrm9mmg/VOC005.WAV.html

gerçekten küçük bi dosya, işten anlayanlar bi göz atarsalar çok sevinirim : )
Sosyal ağlarda paylaş

pinch harmonic:)
evet olmuş tabi. bundan ibaret zaten. ama bi olayı var işte. bunun bildiğim kadarıyla ustalaşılacak bölümü, parmağının değen et kısmını ayarlayak ne kadar ince ses verebileceğini istediğin zaman ayarlaman. gitar prodan falan bakarsan zaten seviyeleri vardır harmoniclerin. mesela kaydında kimi sesler daha ince kimileri daha kalın çıkıyor. onu random mu yaptın kendin mi ayarladın bilmiyorum demek istediğim kendin ayarlayabilmen lzm işte.

şimdi sallamim gitara uzanmaya üşendim ama parmağını ne kadar değdirirsen o kadar tiz çıkıyo sanırım. tbi tizleştirirken bi yandan da çok değdirip susturmamak fln lzm. bu tarz şeyler işte:)

ha kayda gelirsen
gereksiz kullanmışsın bence. çok fazla yapmışsın. daha bi sanki harmonic çalışma amaçlı çalmışsın gibi olmuş :) bence aralarda böyle bi anda verirsen bünyeye harmoniği daha etkileyici olur. benim bakış açımda harmoniğin kullanılış amacı budur hatta öyle diyeyim.

yazım bu kadar.
başarılarının devamını dilerim:)
Sosyal ağlarda paylaş

kasıtlı olarak yapabiliyorum ben, random değil yani. ama derecelerini ayarlayamıyorum tabi. bazen ince, bazen daha ince çıkıyo. ama en azından istediğim anda verebiliyorum harmoniği.

penanın ucu parmaklarının arasından 2-3 milim filan gözükücek. aşağı doğru tele vurunca önce penaya sonra etine çarpıyo haliyle, o zaman bu sesi yakalıyosun. nasıl tatmin ettiğini anlatamam ilk yapmayı keşfettiğimde. gerçekten bildiğin tatmin hissi verdi.

tabi gitarımın telleri aşırı eski, dolgun ses alamıyorum biraz da.

@black-ice: evet aslında biraz "aa bakın harmonic atıyorum" solosu oldu direk : ) ama elim alışır eminim yakında.

@zack: pedal prosesör işine hiç girmedim daha. o da yakında artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...