quixef Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Yurtdışından bilgisayar parçası sipariş edebileceğimiz, Türkiye'ye gönderebilen güvenilir bir site bilen varsa yazabilir mi lütfen? Bu yolla almak istiyorum çünkü, almak istediğim Logitech G25 Racing Wheel'in Hepsiburada'da 425$ iken Newegg ve Geeks.com da 265$ (oha) ama bu sitelerin ikisi de Türkiye'ye göndermiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Gönderse bile vergi vs binmiyor mu 100~ dolar üzerindeki ürünlere? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Ya yazıyosun comments e toys deyin değerini düşük gösterin diye en azından yurtdışından o oyuncak helikopterlerden gönderen çin siteleri yapıyor ama bunlar yapar mı yapmaz mı bilemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 gumruktekiler salak degil yahu, acip bakiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Valla ben Gümrük görevlilerinin zeka seviyesiyle ilgilenmiyorum, benim bildiğim arkadaşın 465$ lık helikopterinin üzerinde 90$ lık etiketle gayet güzel ek vergi olmadan eline ulaştığı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Hakikaten gumruk memurlari senelerin tecrubesi ve gordukleriyle sizi cebinizden cikarir. Eger ki urun degerini saibeli bulurlarsa muadilinin ( ve muhtemelen aynisini bulacaklari icin) fiyati uzerinden turkiye fiyatina gore vergilendirirler, turkiyeden aldiginizdan pahaliya gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Gumrukten Model ucak , arac ve turlu hobi malzemesi sokan bi cevrem oldugu icin ona da cevap vereyim; turkiyede yaygin olmayan, ayni malzemenin bir cok kalitesi mevcut urunlerde (mesela bu model isi en basitinden) bu tarz seylere pek dikkat etmeyip insiyatif kullaniyorlar yaziktir cocuklara mantigiyla. ayni seyi bi muzik seti, fotograf makinesi,muzik aleti, bilgisayar, oyun arabirimi, veya daha genel bi tabirle turkiyede cok giden, distributoru belli genel bi dagitim agi olan hersey icin durum bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 KHaRoN said: turkiyede yaygin olmayan, ayni malzemenin bir cok kalitesi mevcut urunlerde (mesela bu model isi en basitinden) bu tarz seylere pek dikkat etmeyip insiyatif kullaniyorlar yaziktir cocuklara mantigiyla. aynen budur olay. eger saniyorsaniz ki ustundeki etiketi gorup "aa tamam o zaman" diyorlar, yaniliyorsunuz. oradaki gorevlilerin sizin aldiginiz fiyattan degil, emsal fiyati uzerinden vergilendirmeye yetkisi var. yani 500 dolar deger bictikleri urunu 10 dolara alsan da gidip 500 dolar uzerinden vergilendirebiliyorlar. bunu yapmadiklari zaman ya yogun bir donemde sansa o kotuyu bosvermis oluyorlar, ya da "yaziktir cocuga" diyip insiyatif kullaniyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar