Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedimde sanırım tümör var

ghost_boo

Öne çıkan mesajlar

Ya bugün fark ettim , karnında , memesinin hemen altında yumruk gibi dev ve taş gibi sert bir şişlik var. Aslında bir hafta kadar önce de gördüm ama o kadar büyük değildi , o kadar sertte değildi , daha bugün bir kaç saat önce elime aldığımda bile o kadar bir sertlik yoktu.

Bu sefer gördüğümde aklıma gelen ilk şey tümör oldu , biraz araştırdım falan ve şöyle bir şeyler bulabildim. Kanser belirtilerinin çoğu var.

Hayvanlarda Kanserin Genel Belirtileri:
-Büyümeyi sürdüren ya da sabit anormal şişlik
-Kilo kaybı
-Kötü koku.
-Yeme ve yutmada zorluk.
-Canlılık kaybı ve hareket etme isteksizliği.
-Kalıcı topallık ya da sertlikler.
-İdrar yapma, defekasyon ya da solunumda zorluk.

Olmayanları attım aralarından.

yeri nedeniyle de böyle bir şey olabiliceğini düşünüyorum

Meme Bezi Kanseri:
Dr. Loar’a göre, kedilerde çok görülür. Siyamlarda diğer ırklardakilerden daha erken yaşta görülür. Kedilerde tüm tümörlerin %5-12’sini oluşturur.
Dr. Kitchell, yaşlı kedilerdeki diğer kanserleri %5-6 oranında alimenter tümörler olarak bildirmiştir. Oral tümörler, %3-7, kemik kanserleri %3’dür.

Şimdi yarın onu veterinere götüreceğim , ama ameliyat karşılayacak bir gelirim olmadığından , ve zira

Cerrahi işlemle tümörlü doku alınır. Dr. Loar, cerrahi işlemle hastaya 6-12 ay kazandırdığını belirtiyor.

olduğundan , Şimdilik ona iyi gelebilicek şeyleri merak ediyorum.

Bir yandan bir de bu kedinin bir yavrusu var , ve henüz tam olarak sütten kesilmedi.Yemek yiyebiliyor ama emziriyor da annesi bir yandan. Sizce emzirmem iyi olur mu? Sonuçta sağlıklı bir kedi değil annesi.

Zaten daha yeni bir yavruyu kaybettik üstüne bu geldi şimdi.. Napayım?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...