Kartan Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 sir said: kendi kaderini tayin için illa devlet kurmalarına gerek yok, yerel yönetimde mümkün mertebe özerklik sağlansa yeter.Adım adım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 sir said: ...ama o bölgede yaşayıp ağırlıklı olarak anadili kürtçe olan insanlar neden mahrum kalsın? neden kültürel olarak bizimle aynı şartlarda yaşayamasın? PKK militanı kalkıpta okul bahçesinde asılı Türk bayrağını indirtmeye kalkarsa, akabinde o bayrak inmeyince o okulu kurşunlarsa ve okulu kurşunlanan Kürt vatandaşımız eğitim-öğretim hayatını sağlıklı bir şekilde devam ettiremezse tabi ki bizimle aynı şartlar altında yaşayamaz. He devlet vazifesini %100 yerine getiriyor mu? Tabi ki hayır. Ama şimdi kalkıpta sormak lazım hırsızın hiç mi suçu yok? Olan Kürt vatandaşlarımıza oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valtyr Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Dostluk,polis ve kürtçe kelimelerinin kullanıldıgı bir yarışma düzenleyelim sunucu da Halit Kıvanç olsun :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Can Dundar in bugun yazdigi yazisi.. Kart kurt”, alt üst oldu “Dağların yükseklerinde yaz kış erimeyen karlar vardı. Güneş açınca karın yüzü, üzerleri buzlaşan camsı parlak bir tabakayla örtülürdü; üstü sert, altı yumuşak olurdu. Bu karın üstünde yürüyünce, ayağın bastığı yer içeri çöker, ‘kırt-kürt’ diye ses çıkarırdı. Doğulu Türkmenlere ‘Kürt’ denmesinin nedeni buydu. Bölücülerin ‘Kürt’ dedikleri, yüksek yaylalarda, karlık bölgelerde yaşayan Türklerin, karda yürürken ayaklarından çıkan sesin adıydı aslında...” Bu sözleri, 12 Eylül sonrası Genelkurmay’ın hazırladığı “Beyaz Kitap”ta okumuştuk. Önceki gün “aynı” Genelkurmay’ın düzenlediği brifingde Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ şöyle dedi: “Devletimiz, Kürt ve Zaza vatandaşlarımıza kendilerini her alanda geliştirebilme imkânını sağlamak zorundadır. İkincil kimlikleri kültürel bir zenginlik olarak görüyoruz.” * * * 12 Eylül ve sonrasında “Ben Kürdüm” diyenler Kürtçe türkü söyleyenler, çocuğuna Kürtçe ad verenler yargılandı veya yargısız cezalandırıldı. 1984’te PKK çıktı sahneye ve silahlı mücadeleyi başlattı. Başta devlet, “Bir avuç eşkıya” diye ciddiye almadı. “Kart kurt” döneminden “cart curt” dönemine geçildi. Aradan 25 yıl geçti. “Kart kurt”tan vazgeçildi. “Cart curt” da sonuç vermedi. Şimdi “alt-üst” dönemine geldik. Kürtler “yok” hükmündeyken “alt kimlik” konumuna “yükselebildiler.” Çeyrek asrın sonunda ilk kez bir Genelkurmay Başkanı’nın ağzından “Kürtler ve Zazalar”ı duyduk. Resmi politika revize edilip gevşetildi. * * * Şimdi zor soruları sormanın zamanıdır: Neye mal oldu bu? Başbuğ’un verdiği rakamlarla “etkisiz hale getirilmiş 40 bin terörist” ve “4970 şehit”e... Oluk oluk kana... Ağıt gözyaşlarına... 300 milyar dolara... İkinci zor soru: Acaba “kart-kurt”, “cart-curt” olmasa, bu açılım baştan yapılsa, yine bunlar yaşanır mıydı? Cevap “Hayır” ise, “En azından bu çapta yaşanmazdı; örgüt, kitle desteği bulamazdı” ise, bu tarihi yanlışın faturasını kim ödeyecektir? Bir başka soru: Neden oldu bu revizyon? Dünya mı değişti, yöneticilerin zihniyeti mi? Olay sayısı yılda 5 binlerden binlere indi diye mi demokratik açılım başladı; açılım başladığı için mi olay sayısı azaldı? Yoksa korkulan ihtimal mi doğru: Tıkalı kulaklar, ancak silah sesiyle mi açılıyor? Öyleyse bu, sorunlarına çözüm arayanlar için son derece tehlikeli bir mesaj değil mi? * * * Son soru: Lozan’da “Türkler ve Kürtler, Türkiye’nin ana unsurlarıdır” diyen İnönü’den “Kürtler yoktur” inkârına döndük; şimdi oradan ve dökülmüş bunca kanın ardından “Peki peki... varlar ama ikinciller” çizgisine geliyoruz Buradan nereye gideceğiz? Org. Başbuğ’un konuşmasında atıf yaptığı Prof. Dr. Metin Heper’le konuştum. “Sanıyorum, askerler ve siviller 4 ayaklı bir ortak politikada anlaştı” dedi: 1. Teröre son vermek. 2. Teröre son verilmesini beklemeksizin Güneydoğu’da sosyal ve ekonomik gelişmeyi hızlandırmak. 3. Kürtlere kültürel haklarını vermek. 4. Kürtleri daha kucaklayıcı bir politika izlemek. Önemli adımlar bunlar... Dileyelim kalıcı olsunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Ortada kürt diye bir tanımın olması bile bölünmenin amacıdır.Kimse etnik kökene göre insanları ayırmıyor türk genel bir addır şurda ne kazanıyorsak imkanlarımız neyse hep birlikte düzgünce yaşamak için varız ama birilerine batı kaynakları için yediği çana pislemek daha cazip geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 türk genel bir ad değil bir ırk adıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Bu coğrafyanın abisi olduğumuzdan beri öyle değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Türk bir ırk adı olmasının yanı sıra, Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının genel adıdır. Dolayısıyla Türkiye cumhuriyeti vatandaşı herkes Türk olarak anılır. Arnavut asıllı Türk gibi. Türk asıllı Alman sanatçı gibi bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Roket adama katılıyorum.Biz bu kadar kaynaşmışken hayvan türü ayırır gibi ırkçılık yapmak isteyenler bize zarar vermek isteyenlerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 sir said: pkk bir sebep değil, sonuçtur. haklar en baştan verilseydi zaten bu kadar büyümeyecekti o örgüt. şu topiklere "lazlar çerkesler" yazmaktan sıkılmadınız mı? lazların kimliğiyle kürt kimliği bir değil. lazların böyle bi sıkıntısı varsa, onlar da demokratik yollardan haklarını arasınlar zaten. burada etnik kimlik kıyaslamaya hiç gerek yok, ama kürtlerin yıllarca maruz kaldığı bir asimilasyon ve sindirme politikasının olduğu aşikar. bi de şu "kan dökülmüş" lafı muhteşem. kürtler hiç savaşmadı, yan gelip yattılar, hep biz kurtardık onları işgalden felan. kürtler hiç mağdur da olmadı zaten, her istediklerini yapmakta her zaman özgürdüler. ne güzel ya, keşke ben de güneydoğuda doğsaydım ve anadilim kürtçe olsaydı, şahane bi hayatım olurdu doğrusu. kürtçenin "resmi" dil olmasına gerek yok, zaten hiçbi kürtten böyle bi talep duymadım. ancak anayasada tanınsın, güvenceye alınsın, eğitim verilebilsin, tabelalara, sokaklara ve elbette çocuklara kürtçe isim de verilebilsin. bunun kime ne zararı var? kimse sana kürtçe öğrenmek zorundasın gibi bişey dayatmıyo. resmi yazışmalarda, evraklarda da türkçe zorunlu. ama o bölgede yaşayıp ağırlıklı olarak anadili kürtçe olan insanlar neden mahrum kalsın? neden kültürel olarak bizimle aynı şartlarda yaşayamasın? kendi kaderini tayin için illa devlet kurmalarına gerek yok, yerel yönetimde mümkün mertebe özerklik sağlansa yeter. Söylermisin nedir o verilmeyen haklar kürtlere ? Senin o son paragrafındaki özerklik konusunu ve kürtçe eğitimin tehlikeli boyutunu bir araştır, öğren , doğrudan liberta tutumları sergileme. Olurmu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Yeni anlamlar yeni sözler yada ben takip edemiyorum. Adam liberaldi, liboş oldu, şimdi "Liberta"? :) Bırakın be adama isim takmayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Snefru said: Ortada kürt diye bir tanımın olması bile bölünmenin amacıdır.Kimse etnik kökene göre insanları ayırmıyor türk genel bir addır şurda ne kazanıyorsak imkanlarımız neyse hep birlikte düzgünce yaşamak için varız ama birilerine batı kaynakları için yediği çana pislemek daha cazip geliyor. tamam o zaman hadi gelin ortak adımız kürt olsun. ayrımcılık olmasın. hı, ne dersiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 İngilizlerin ortadoğuyu işgal etmesi ile dünya literatürüne girmiş bir etnik kökenden yaratılan ırkı ciddiye almak komiktir/Hakaret yok pls baps Estel .Ayrıca o bahsettiğin şeyin mümkün olabilmesi için mevcut öngördüğün etnik kökenin sadece etnik köken değil bir ırk olabilmesi ve türklerin yapmış olduğu şeyleri yapmış olması coğrafyasında büyük bir otorite kurmuş olması ve şiddetle veya hoşgörü ile (yolunu tartışmıyoruz),bir şekilde,güç birliği ile de olsa sevgi birliği ilede olsa (yolunu tartışmıyoruz),insanları birbirine bağlaması ve ortaasyadan gelen bu kavimin diğer yapmış olduğu şeyleri yapmış olması gerekiyor onların eriştiği seviyeye erişebilmeleri için. Senin bahsettiğin ise kürt etnik kökeninden milliyetçiliktir.Milliyetçi olsalar bile akıldan yoksun milliyetçiliğin ne faydası var?Batılı güçlerin kucağına oturanlar ne kadar milliyetçi acaba onu da düşünmek lazım.Kaldı ki bu ülkede kimse kimse ötekileştirmiyor bilhassa batının bu bölücülük oyunlarına karşı durmak için herkes bir arada kardeşçe sarılmak istiyor.Zamanında otoriteye sahip kişiler türkler olarak böyle bir yuva yaptı.Mevcut yuva varken neden gidip batı desteğiyle oluşturulmaya çalışılan bu yuvaya ki sadece yöresel anlamda etkili olan bu yuvaya girelim?Zamanında bu anlayış bu kardeşlik tüm osmanlı coğrafyasındaydı demekki bu kardeşlik güçle alakalıymış insanların karnının doyması ile alakalıymış ki 1800 lerde isyanlar başladı kurtuluş savaşında birilerinin gazına gelinip köylerimiz basıldı. Kimsenin kimseyi ayrıştırmaya çalıştığı yok.Sadece batılı güçlerin bizi güçsüzleştirmek için bizi bölme planları var ve buna ülkemizden hizmet eden pestavurlar var.Bölücülüğün alasını yapan it sürüsü demokratik açılmıcı vs vs oluyor ama insanların bir arada yaşamasını isteyen milletinin otoritesini korumak istyeyen bölünmek istemeyen milletini seven gençler ırkçı,faşist en pis insan oluyor demekki sizin bilgilerinizde bir hata var.Sizin bilgileriniz doğru olsa bile bilgi kaynağınız ab veya abd herşeyin en iyisini onlar bilir ya bir bakın bakalım ülkesi için etnik siyaseti destekleyen kaç ülke var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 said: İngilizlerin ortadoğuyu işgal etmesi ile dünya literatürüne girmiş bir etnik kökenden yaratılan ırkı ciddiye almak salakların işidir. yok artık. ki bunun yanında bir ırkı takıp takmamak nedir ? diyelim ki dünya literatüründe yoktu senin dediğin zamana dek, bu olay o insanları asimile edebileceğin anlamına mı geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 yenı bi din duyd, zorlandı diye buyun kültüründen yaşam şeklidnen vazgecen bi milleti neden ciddiye alıyoruz o zaman? ha soylediğin zaten yalan yanlış ama olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 firatram said: Söylermisin nedir o verilmeyen haklar kürtlere ? Senin o son paragrafındaki özerklik konusunu ve kürtçe eğitimin tehlikeli boyutunu bir araştır, öğren , doğrudan liberta tutumları sergileme. Olurmu ? ha utanmadan soruyosun dimi? kürtce yayın hakkı, kürtce isim kullanma hakkı, kürtce yazılı sozlu eser üretme hakkı, aleviliğe karşı ayrımcılık, kürtce konuşma hakkı daha sayıyım mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 ahaha bölücülük? benmıymışim bölücü? önce sen insanların kimliklerini dinlerini dillerini kültürlerini kabullenmeyi öğren, insana insan gibi bakmayı öğren, beraber yaşamanın senden olmayanın boynunu bukmek oladığını öğren. bi hayrın olsun milletine insanına dünyaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Kişisel atışmaya dönüşmesini istemiyorum ama senin insanların haklarına saygı duymaktan anladığın ab nin bize dayattığı bölücülük politikası oluyor.Zaten burada kimsenin kimseyi hor gördüğü aşağıladı filan yok hepimiz kardeşçe yaşayıp gidiyoruz.Bu olay gerçekten çok güzel birşey.Biz türk halkı olarak kimseyi kimseden farklı görmek istemiyoruz ama birileri zorla kendini farklı olarak tanımlamaya başlıyor halbuki aramızda hiçbir fark yok.Yıllarca kaynaşmış çok güçlü ve zengin bir kültür oluşturmuşuz.Bu kültürü anadoludan silmeye çalışan batılılar ilk önce bizi bölmeli.Etnik milliyetçiliğin olduğu her yerde çatışma vardır ve etnik milliyetçiliğin tartışmak bile utanç verici bir durumdur.15 yıldır medya yoluyla öğrendiğiniz bir konuşma tarzı var.Bu konuşma tarzını çok tehlikeli buluyorum.Hadi diyelim bu ayrıma varacak kadar zekanız gelişmemiş,en azından bir tarih bilginiz olsaydıda osmanlı yıkılırken batının 2 de 1 azınlıklar diye diretmesi konusunu anlasaydınız.Bizim o insanları kabul etmeme gibi bir derdimiz yok çünkü o insanlar zaten biziz ayrı gayrı yok bizde.Herkes o zaman kendini ötekileştirsin bu işi kabul edenler demokrasi kelebeği olsun etmeyenler faşist,ırkçı manyak manyak insanlar olsunlar.Burası medeniyetler beşiği burada etnik milliyetçilik yaparsan 1001 tane etnik kökenden ırk yaratırsın böyle bir saçmalık olamaz.Tanı tanı diyorsun benden bir farkı olmayan artık ben olmuş bir adamın neyini tanıcam zaten ben onu anadoluya geldiğimde tanımışım evlenmişim bağ oluşturmuşum kız alıp vermişim herşey birbirine o kadar kenetlenmiş ki tanıma diye bir saçmalık yok artık bizim için.Size dayatılan tanıma şu herkes bölünsün ayrı ayrı kamplaşsınlar sonra biz ülkelerine saldırdığımızda bizimle savaşacak güçleri olmasın küçük parçalara bölüp teker teker yutalım.Batının tanı tanı diye direttiği şey ise kendinizi bölün bölün bölündür.En üzüldüğüm olayda bunu destekleyen salak vatandaşlarımızın olmasıdır,bir çıkarı olur bu oluşumu destekler o ayrı ama hiçbir çıkarı yok hiçbir bilgisi yok entellektüel birikimlerini bu bilgiler ile zehirliyorlar ve papağanlıktan başka bir yaptıkları yok hep aynı laflar hep aynı kullanımlar kendi zekaları ile tek bir kelime yazamayan adam uygarlık için böcekten öteye gidemez.Tarih bilgisi yok,coğrafyanı tanıma yok,mevcut kardeşliği koruma yok anca papağan gibi satılık yazarların bizi bölmek için ürettiği lafları tekrarlayın ancak etnik milliyetçilik yaparak iğrençleşin.Kendinizi ötekileştirin sonra burada vatanını milletini seven ırkçı olmayan dosdoğru adamlara ırkçı diyin faşist diyin hiçbirşey diyemezseniz copy pasteci dersiniz zaten yapabilecekleriniz o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 koca mesajda sadece "biz aynı olmuşuz neesini tanıycam, biz zaten aynı kişileriz" den başka bişi yazmamışsın. hayır, kürtler zazalar lazlar "türk milleti" icinde eriyip kaybolmadılar, bunu anlaman lazım once. onların hala musliman anadolu türkünden farklı bir kimlikleri kültürleri var, dilleri var, dinleri var. sen onlara "hepimiz türküz işte ne zorluyosunuz" dersen tabiki isyan ederler tabiki karşıcıkarlar. bu soylediğin asimilasyon değildirde nedir. türkiyede sadece türk milleti yoktur, türkiyede sayısız millet vardır. bu milletlerin bır arada yaşamasının sırrıda, hepsinin türk olduklarını kabul etmeleri değil, birbirlerinin kültürlerine saygı gostermeleridir. Mevcut kardeşlik diye birşey yok, sen "türkiyede sadece türk milleti vardır, bak tek olduk biz kız verdik aldık" sonra insanları red edersen,kültürlerini yaşamalarını engellersen, batsın öle kardeşlik. eğer bir kimlik altında toplanılıcaksa o zaman ortak bir kimlik altında toplanılsın, kürk olmakta türt olmakta alt kimlik olsun, alevi olmakta, sunni olmakta alt kültür olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Cuce said: ahaha bölücülük? benmıymışim bölücü? önce sen insanların kimliklerini dinlerini dillerini kültürlerini kabullenmeyi öğren, insana insan gibi bakmayı öğren, beraber yaşamanın senden olmayanın boynunu bukmek oladığını öğren. bi hayrın olsun milletine insanına dünyaya http://tr.wikipedia.org/wiki/Do%C4%9Fu_isyanlar%C4%B1_listesi bu listenin yarısından fazlası cumhuriyetten sonra. Yani politikaları eleştirebilirsiniz. Ama körü körüne eleştirmeyin. Tamam, kürt kimliği bastırılmaya çalışılmış, eyvallah. Ama neden? Osmanlı döneminde milliyetçi isyanlardan sonra kaybedilen toprakların, ayrıca osmanlının çimentosu ümmet bilincinin yıkılmasının ardından kurulan millet tabanlı türkiye cumhuriyetinin kürtlerden gelen (oradaki yoğun ingiliz hareketliliğini de hesaba katarak) bunca isyandan sonra kürtleri defterden silmesi, bir tür cezalandırma sürecine girmesi hiç de garipsenecek bir durum değil. Ve bu ülkenin tek sorunu kürtler de değil, Özal'a kadar bu ülke tarım ülkesiydi, büyük sıkıntılardan geçti, 2 darbe, kıbrıs ambargosu, yığınla sağ-sol olayı vs. Tamam, kürtlerin kimliklerini taşımaları üzerinde sorunlar vardı, ama batıdaki yörükle doğudaki kürt arasında zerre fark yoktu. Ama Özal'la beraber Türkiye'nin yaptığı atılım yörüğe fayda sağlarken, aynı dönemde pkk nedeniyle bu atılım kürde ulaşmadı. Ben hep şunu iddia etmişimdir, yine ediyorum. PKK olmasaydı, bugün kürt kimliği üzerinde zerre baskı kalmazdı, ülkenin refah düzeyindeki genel iyileşme, sanayileşmeyle beraber oraya da yansırdı, kaldı ki ülkenin en verimli topraklarının bir kısmı orada, üstüne üstlük çok önemli enerji kaynaklarıyla beraber. Ama yine iddia ediyorum, PKK'dan önce kürt kimliği tanınmış olsaydı, biz yine PKK benzeri bir yapılanmanın sıkıntılarını yaşıyor olurduk, çünkü PKK asla sadece kürt kimliğinin tanınması amaçlı değildir. Bölge istikrarının zayıflatılması için dış güçler tarafından bolca destek görmüştür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 iyide baskılar 12 eylulle sertleşiyor, pkk 84'de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 yanlış cevap, pkk yapılanması 70'lerde sağ-sol çatışmaları döneminde başlıyor. 12 eylül'de bunların kafası yılan küçükken ezilmeye çalışılıyor, ama nafile. 84'te ilk silahlı eylemlerini gerçekleştiriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Cüce ırk anlamında baktığın için anlamadığın noktalar var ben hepimiz türküz filan demedim ortak kurulmuş bir kardeşlik var dedim ve bunun genel bir adı var dedim dünya bizi bu şekilde tanıyor.Saygı sevgi hoşgörü olmasaydı bu kardeşlik nasıl kurulurdu zaten onu bana açıklaman gerekiyor.Kimse kimsenin kafasına silah dayamıyor etnik kökeninden dolayı.Anlamadığın en basit nokta ise biz zaten insanları kabul ettiğimizden dolayı kaynaşıyoruz kabul etmediğimiz adamla nesini kaynaşıcaz.Senin kabul etmeden anladığın bölünme.Batının bahsettiği gibi bölün diyorsun.Kimsenin kimseye saygısızlığı yok birilerinin kendilerini batı çıkarları için ötekileştirme talebi var.Biz sizden değiliz demesi var.Halbuki ne farkımız var ki bizi kendisinden görmeyen insanlarla?Bizi kendilerinden görmeyen insanlar aslında yok sadece bunu bize dayatmaya çalışan ağzı salya dolu bir batı var ve siz farkında olmadan bizi bölüyorsunuz.Ezbere lafları kullanarak demokrasi kelebeği olduğunuzu sanıyorsunuz ama bu ülkeye çok büyük zararlar verdiğinizde aşikar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 bence asil cuce gibi dusunmemek boluculuk ve catisma kiskirtici oluyor bi sorun varsa bunun cozumu asla fasizim deyildir batililarda aramayin sucu olabilir ama once kendinizde arayin ingiltereye bi bakin rusyaya bakin ingilterede iskoc kan bankasi iskoc isimler falan filan var zaten ingiltere referandum gibi bir sey yapmisti iskocyayla sonucunda ayrilmak istemediler daha cok baglandilar rusyada cecenistana bakin suan cecenlerin cumhur bas. gibi yerleri var ama rusyaya bagimli ve bagimsiz olmak istemiyolar insanlari zorlarsan bu tepkiye karsi mutlaka karsi tepki alirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Vatanını sevmek, yurtsever olmak fasisizm değildir. Faşistler diğer ırklara karşı baskı- şiddet uygulayanlardır. Vatanının bölünmemesi, insanların kamplaşmamasını istemek yurtseverliktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar