Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux Sorunu...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Linux üzerinde server var. Ve bu server arada kendi kendine takılıyor. Oyun sırasında olduğun yerde kalıyorsun, girmeye çalışırsan Verifting Account penceresinde kalıyorsun. Ve bu olay kısa zaman sonra kendi kendine geçiyor. Bu olay neden oluyor? Bir çözüm yolu söylermisiniz?
Ps: Sakın Linux e kurmasaydın Linux Sux gibi msjlar atmayın...[signature][hline]
Spermen, 12 şubat 2003 14:33 tarihinde demiş ki:
Sol kulağını kapatırsan sağ duyulu olabilirsin.
Mesaj tarihi:
Olay yüksek ihtimalle gerizekalı Sphere geliştiricilerinin Linux üzerindeki beceriksizliğinden oluşuyor.. Bence bu yüzden Open Source yapmıyorlar Sphere'i, çünkü bir hayli saçma bir yapısı var kodun.. ( tabii tahmin ediyorum hehe )

Fakat, yine de

./spheresvr & ile çalıştırmak yerine

nohup ./spheresvr & ile çalıştırmayı deneyin...

Halen takılıyorsa, Sphere'in Linux portunun düzgün yapılmadığındandır..

Linux başlı başına sorun değil, POL ile %10 CPU ve azıcık RAM kullanarak 100-200 kişi oynatan bir sürü sunucu var internette. Sorun Sphere de.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
.. Sys. Adm. of Paticik(s), Ethernass, Ekohost, and many individual servers ..
Mesaj tarihi:
roxside galiba
loby nette sponsor ama sadece linux kurarsan sponsor oluyorlar.
Bi kere Tainaya katılıyorum böyle bi cevap alacagını bile bile açmasaydın bu başlığı.Linuxte ultima serveri tutmuş olsa hiç olmazsa bir iki tane türkiyede Linuxe kurulu ultima server ı olurdu.
işiniz zor allah kolaylık versin...[signature][hline]-Abi Senin Adın NEden Kırmızı
-An Ex Por
-Abi An Ex Por Ne demek
-Kal Vas Flam
-Abi Kal Vas Flam Ne Demek
-Abi Bu Ekran Neden Karardı Abi? Abi Oradamısın
Mesaj tarihi:
Vardı zaten. Yine olacak.

Biraz araştırıp da cevap yazın arkadaşlar, beyniniz her an internet ile senkronize etmiyor kendini..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Mesaj tarihi:
aranızda linux sphere urulumunu bilen varsa anlatsın lütfen boşu boşuna kötülemeyin insanlar denemeden yanıldıklarını anlamzlar.
seçim bizim benim sponsorumunda var hem win hem linux ama ben linux istiyorum seçim benim daha iyi performans istiyorum sürekli kapansın bi sürü program var sphere göçünce tekrar açıyor sphere bu başlıktanda yazıdanda belli eğer biliyorsanız cevap verin bilmiyorsanız (linux te olmaz linux kötü gibi cevaplar yazmayın) heresin win makinası olmaz aranızda deneyim açmayı başarmış süreli göçse bile açmayı başarmış birisi varsa ayrıntılı anlatsın.(fedora code 1 de arayüz ile açabiliyoruz yani omut yazmak gerekmiyor eğer kullanıp deneyen varsa arayüz ile nasıl olacağını anlatsın
Mesaj tarihi:
programa falan gerek yok yahu.. Windows ta da minik bir şey yazarsınız, Linux ta da.. O açık tutar her şekilde.

Hatta ve hatta bu forumlarda ( Uo Emülatörleri ) benim yazdığım bi tane minik shell script bile vardı, sürekli açık tutması için.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Mesaj tarihi:
önerdiğin programa bakıcam.sağol.pei kurulumunu biliyormusun.yani herşey normal gibi ama açılmıyo bile acaba exe açıyorum diyemi anlamadımki cs ye giriyorum cs çalışıyo ama niye sphere çalışmasınki.
Mesaj tarihi:
exe mi ? Gidip Windows sürümünü Linux a mı kurmaya çalıştın ?

Linux 'un binaryleri ile, Windows un kiler doğal olarak birbirinden farklılar. Sphere 'in Linux sürümünü çekeceksin.. Sonra zaten içinde bir executable dosya var ( exe değil! ), onu çalıştıracaksın configleri ayarlayıp, çalışıyor sonra.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Mesaj tarihi:
hoja öle söylüyorsunda ben cs yi çalıştırıyorum winampı çalıştırıyorum pek onlar exe değilmi.cs ( counter strike half life modu belki dikkatli okumadun )
he cs düzgün çalışıyo diye sphere düzgün çalışıcak değil haklısın
Mesaj tarihi:
Onları Wine ile çalıştırıyorsun. Wine ile çalıştırdığın programlar makinanı windows olarak görüyorlar.. Daha doğrusu sanıyorlar.. Fakat bir emülasyon değil bu. ( bkz. emulator )

Muhtemelen X den çalıştırdığın için de, wine i türlü rpm lerle kurunca, kullandığın pencere yöneticisine otomatik olarak ekliyor bunu.. Yani ne demektir bu.. Open With davası gibi bişey.

wine ile çalıştırırsan Sphere 'in Windows versionunu o zaman çalışır.. Komut satırından da wine ./spheresvr demen yeterli.. Fakat kesinlikle önermiyorum. Her zaman Linux binary leri kullan.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Mesaj tarihi:
said:
Taina, 23 Mayıs 2004 21:05 tarihinde demiş ki:
ferrero eger o kadar cok iyi biliorsan vede bizim linux u tavsiye etmedigimizi biliorsan neden soruorsun linuxta acan herkes sana acma diecekler vede acan herkeste geri kapadı serverı ne yapcaksen

Birşey bilmeyim bikaç yerden duyanlarda söylüyor. Bana biri linuxün yanında sphere için bir patch çıktı onunla gideriliyor dedi. Adamı kaybettim o nedenle açtım. Belliki sende çok biliyorsun...[signature][hline]
Spermen, 12 şubat 2003 14:33 tarihinde demiş ki:
Sol kulağını kapatırsan sağ duyulu olabilirsin.
Mesaj tarihi:
Yani bu Sharky aciklamis bu kadar..

cekin Sphere in linux version'nunu

acin tar -xzf le sonra pico komutu ile cfg ve ini dosyalarini acin icindeki yazileri editleyin ctrl+o komutuyla kaydedin cikin bu zor bir sey deil.Ve Sphere'in linux de sorun cikartmasi yeni bir sey deilki senelerdir bu bole.[signature][hline]tIger
Mesaj tarihi:
sorun saydıklarınızın hicbirisinde yok linux uzerinde 9058 port hata veriyor bendede vardı aynı hata ben port degistirdim ve duzeldi masallah simdi bomba gibi:)[signature][hline]Xeria Uo Owner

Gelecek AydınLanıyor..!
  • Yeni Oluştur...