7thBreath Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Bilgisayar açıldıktan sonra windows yükleme ekranının hemen ardından siyah ekran geliyor, bazen pc kendine reset atıyor yada öle kalıyor ben reset atıyorum. Arkadaş biostan bişi kapayınca düzeliyor dedi ama ne olduğunu bilmiyorum, nası düzeltçem bu problemi bilgisayarı 15 dk uğraşarak açıyorum iyice sinir etmeye başladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Yeni bilgisayar mı bu? Durduk yerde başlayan bir sorunsa Bios'da bir ilgisi yoktur muhtemelen. Yeni bilgisayarımda başıma benzer bir sorun gelmişti. Bios'da CPU optimizasyon ayarlarının bazılarını kapatınca sorun düzelmişti. Hangi ayar olduğunu tam hatırlamıyorum. CPU EIST, CPU C1E, Virtualization Technology gibi ayarlarla oynamıştım sanırım. Ama hangileriyle oynadım, sorunu hangisi çözdü hatırlamıyorum. Başka bir ayar da olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 anakartin sli destekli ise ve sli konfigrasyonuyla kullanmiyorsan sli i kapatman gerekebiliyor. ayrica vistayi upgrade olarak kurduysan(hali hazirda xp uzerine mesela) bu tarz black screenler verebiliyormus. luzumsuz bir cok cozum mevcut. birde makinede overclock yoksa c1e, eist, virtec bu tarz problemler yaratmaz. bunlardan oluyorsa islemciyle veya biosla alakali bi problem vardir. ayrica ramlerin timinglerini baya baya sikinca test icin, benzer problemler yasayabiliyorum. ki buda bi onceki maddeyle ilintili biraz. o.c. falan fistan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 makineyi ilk aldıgımda xp üzerine vista kurdum yine aynı problem vardı, sonra baya bi kullandıktan sonra kendi kendine problem geçti nasıl olduğu hakkında hiç bi fikrim yok ama sanırım anakartı bazı özellikleri kapanmıştı alakası varmı bilmiyorum ama üzerindeki ledler falan çalışmıyodu o ara problem yoktu, sonra komple format attım direk vista kurdum bu problem yine hortladı şimdi sli olayına bakıcam. eet yeni pc o.c de yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 KHaRoN said: birde makinede overclock yoksa c1e, eist, virtec bu tarz problemler yaratmaz. bunlardan oluyorsa islemciyle veya biosla alakali bi problem vardir. Bende de overclock yok ama bunlardan biri ya da bazıları problem çıkarmıştı. Anakart P35 çipsetli Gigabyte D35R miydi neydi tam modelini hatırlamıyorum. Windows bazen açılırken kitleniyordu, bazen de kapatırken kitleniyordu. Resetleyince genelde düzeliyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 ds3r di =P , hakikaten ilk defa duyuyorum bunlarin stok hizlarda problem cikardigini. halbuki ise bile yarar seyler. belkide gigabyte in energy efficient hede hodo arabirimini yuklemedigin icin problem cikarmistir. vites tarzinda bi mantigi var o anakartta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 benim de anakart gigabyte x48-ds5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Dediklerimin hepsini aynı anda kapat bir dene. Optimizasyon ayarları bunlar, kapatmanın bir zararı olmaz. Sorunu çözerse tek tek ayıklayıp bulursun sorunun hangisi olduğunu. Ben üşenmiştim, hala hepsi kapalı hehe. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Zaten sli yokmus , kontrol etmek manasiz. =] mirage in dedigi gibi virtec den baslayarak sirayla kapat o halde, ama e serisi degil o tarz bi problem olmamasi lzm. ilginc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 e serisi energy saving hede hödö ise bunda da var sli degil zaten crosfire galiba, neyse zaten çokta bilmiorm şu dediklerinizi yapayım bi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 eist ile c1e yi kapadım açılırken biraz bekledi orda ama açıldı şimdilik geçti gibi teşekkür ederim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 7thBreath said: Bilgisayar açıldıktan sonra windows yükleme ekranının hemen ardından siyah ekran geliyor, bazen pc kendine reset atıyor yada öle kalıyor ben reset atıyorum. Arkadaş biostan bişi kapayınca düzeliyor dedi ama ne olduğunu bilmiyorum, nası düzeltçem bu problemi bilgisayarı 15 dk uğraşarak açıyorum iyice sinir etmeye başladı. aynı sorun bendede var. düzeltmeye üşeniyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 ahah guvendigim daglara kar yagmis. sabikalilar beklenmedik yerden cikti hakikaten =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 ben de baya üşendim pcyi geçen yaz aldım asdfzg ama baydı artık acelem oluyo bazen, pcyi açmak için 3-4 kez reset bayıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 ben bi taktik buldum. 2-3 deneyiş sonunda klavye aktif şekilde biosa girip save and exit dersem oluyo bidahaki resette sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 yine ben Allah'ın belası yine aynı şeyi yapmaya başladı ilk bi kaç gün 1 kere falan yaptı, şimdi yine eskisi gibi oldu 4-5 kere deniyorum pcyi açabilmek için başka çözüm yolu var mıdır ? CPU EIST, CPU C1E, Virtualization Technology 3 ü de kapalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar