Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vista açılış sorunu

7thBreath

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayar açıldıktan sonra windows yükleme ekranının hemen ardından siyah ekran geliyor, bazen pc kendine reset atıyor yada öle kalıyor ben reset atıyorum. Arkadaş biostan bişi kapayınca düzeliyor dedi ama ne olduğunu bilmiyorum, nası düzeltçem bu problemi bilgisayarı 15 dk uğraşarak açıyorum iyice sinir etmeye başladı.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni bilgisayar mı bu? Durduk yerde başlayan bir sorunsa Bios'da bir ilgisi yoktur muhtemelen.

Yeni bilgisayarımda başıma benzer bir sorun gelmişti. Bios'da CPU optimizasyon ayarlarının bazılarını kapatınca sorun düzelmişti. Hangi ayar olduğunu tam hatırlamıyorum. CPU EIST, CPU C1E, Virtualization Technology gibi ayarlarla oynamıştım sanırım. Ama hangileriyle oynadım, sorunu hangisi çözdü hatırlamıyorum. Başka bir ayar da olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

anakartin sli destekli ise ve sli konfigrasyonuyla kullanmiyorsan sli i kapatman gerekebiliyor.

ayrica vistayi upgrade olarak kurduysan(hali hazirda xp uzerine mesela) bu tarz black screenler verebiliyormus. luzumsuz bir cok cozum mevcut.

birde makinede overclock yoksa c1e, eist, virtec bu tarz problemler yaratmaz. bunlardan oluyorsa islemciyle veya biosla alakali bi problem vardir.

ayrica ramlerin timinglerini baya baya sikinca test icin, benzer problemler yasayabiliyorum. ki buda bi onceki maddeyle ilintili biraz. o.c. falan fistan.
Sosyal ağlarda paylaş

makineyi ilk aldıgımda xp üzerine vista kurdum yine aynı problem vardı, sonra baya bi kullandıktan sonra kendi kendine problem geçti nasıl olduğu hakkında hiç bi fikrim yok ama sanırım anakartı bazı özellikleri kapanmıştı alakası varmı bilmiyorum ama üzerindeki ledler falan çalışmıyodu o ara problem yoktu, sonra komple format attım direk vista kurdum bu problem yine hortladı şimdi sli olayına bakıcam.

eet yeni pc
o.c de yok
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
birde makinede overclock yoksa c1e, eist, virtec bu tarz problemler yaratmaz. bunlardan oluyorsa islemciyle veya biosla alakali bi problem vardir.

Bende de overclock yok ama bunlardan biri ya da bazıları problem çıkarmıştı. Anakart P35 çipsetli Gigabyte D35R miydi neydi tam modelini hatırlamıyorum. Windows bazen açılırken kitleniyordu, bazen de kapatırken kitleniyordu. Resetleyince genelde düzeliyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

7thBreath said:
Bilgisayar açıldıktan sonra windows yükleme ekranının hemen ardından siyah ekran geliyor, bazen pc kendine reset atıyor yada öle kalıyor ben reset atıyorum. Arkadaş biostan bişi kapayınca düzeliyor dedi ama ne olduğunu bilmiyorum, nası düzeltçem bu problemi bilgisayarı 15 dk uğraşarak açıyorum iyice sinir etmeye başladı.

aynı sorun bendede var.
düzeltmeye üşeniyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...