Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

php ve kriptoloji

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Selamlar php ile kendi geri dönüşümlü şifreleme fonksiyonumu yazmaya çalışıyorum. Amacım birazda bu konuda bilgi sahibi olmaz aslında. Temel izlediğim yol şu ;

function encode($deger)
{
$cevir = array(
'A'=>'1b4gd', 'a'=>'74nhg', 'B'=>'9712f', 'b'=>'1347s',
.
.
.
.
$degistir = strtr($cevirilicek,$cevir);
return $degistir;
}

Şimdi bunu bide tersine çevirip decode() kodu yapabiliyorum. Ama benim yapmak istediğim olay şu;
A => 9 haneli => 8 haneli => 7 haneli => ...... => 3 haneli

olarak çevirtmek istiyorum ama str_replace ile olacak iş değil. Niteim yapsam bile A=> 3 haneli dönecek sonuçta ve hiç bir işe yaramayacağını fark ettim. PHP ile böyle decode edilesi bir şifreleme bilgisi olan var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Bitwise xor maskesi kullanarak yapmayı deneyebilirsin.

Şifrelenecek kelimeyi de ve şifrenin kendisini de karakter karakter ascii'ye dönüştür. Sonra bu karakterleri bitwise xor ile şifreleyerek ve çözebilirsin. Mesela (binary olarak) kelime 11101110 olsun, şifre 00001111 olsun. (İkisi de bir harften oluşuyor bu örnekte)

Encode
11101110 (kelime)
00001111 (şifre)
-------- (binary xor)
00011110 (şifreli kelime)

Decode
00011110 (şifreli kelime)
00001111 (şifre)
-------- (binary xor)
11101110 (kelime)

Şifre kelimeden uzunsa sadece ilk harfleri kullanırsın. Kelime: "hello" olsun, şifre "dilidili" olsun. "dilid" kullansan yeter.

Şifre kelimeden kısaysa aynı uzunluğa gelecek şekilde uzatırsın şifreyi. Kelime: "hello", şifre "ab". Kullanılacak şifre "ababa".
Sosyal ağlarda paylaş

Pluton said:

Ama benim yapmak istediğim olay şu;

olarak çevirtmek istiyorum ama str_replace ile olacak iş değil. Niteim yapsam bile A=> 3 haneli dönecek sonuçta ve hiç bir işe yaramayacağını fark ettim.

Ne yapmak istedigini anlamadim, daha acik anlatirsan olup olmayacagini paylasiriz.
Ayrica wikipedia'dan encryption diye aratip oku.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
Pluton said:

Ama benim yapmak istediğim olay şu;

olarak çevirtmek istiyorum ama str_replace ile olacak iş değil. Niteim yapsam bile A=> 3 haneli dönecek sonuçta ve hiç bir işe yaramayacağını fark ettim.

Ne yapmak istedigini anlamadim, daha acik anlatirsan olup olmayacagini paylasiriz.
Ayrica wikipedia'dan encryption diye aratip oku.

Ya mesela şimdi A harfini şifrelemek istediğimde;

İlk önce A harfini 9 haneli bir rakama dönüştürücek.
2. 9 haneli rakamı 8 haneli rakama dönüştürücek
.
.
.
.

böle böle gidicek olay bu
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
E tamam, depth verirsin yapar bunu...
Ama bu herhangi bir encryption algoritmasina alternatif degil/cok daha iyileri var. Herhangi bir karakter-frequency graph'iyla tahmin bile edemeyecegin hizla cozulur bu.

Peki daha güvenli bir yol biliyo musunuz ? Mirage'nin söylediği dışında
Sosyal ağlarda paylaş

RSA en zor cozulen ama uygulamasi en kolay olan.
Bunun disinda uygulamasi zor olan DES var. DES'in birden fazla uygulanmasi vardi sanirim, triple DES'in cozulmesi biraz zor oluyo.

Acik oku wikipedia'yi o kadar zor bi is degil...

Email adresini verirsen, veya upload edecek bir yer gosterirsen bunlari anlatan 1 saatlik sunumum var.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
RSA en zor cozulen ama uygulamasi en kolay olan.
Bunun disinda uygulamasi zor olan DES var. DES'in birden fazla uygulanmasi vardi sanirim, triple DES'in cozulmesi biraz zor oluyo.

Acik oku wikipedia'yi o kadar zor bi is degil...

Email adresini verirsen, veya upload edecek bir yer gosterirsen bunlari anlatan 1 saatlik sunumum var.

Çok teşekkür ederim pm'den mail adresimi gönderiyorum hemen
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...