Pluton Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Selamlar php ile kendi geri dönüşümlü şifreleme fonksiyonumu yazmaya çalışıyorum. Amacım birazda bu konuda bilgi sahibi olmaz aslında. Temel izlediğim yol şu ; function encode($deger) { $cevir = array( 'A'=>'1b4gd', 'a'=>'74nhg', 'B'=>'9712f', 'b'=>'1347s', . . . . $degistir = strtr($cevirilicek,$cevir); return $degistir; } Şimdi bunu bide tersine çevirip decode() kodu yapabiliyorum. Ama benim yapmak istediğim olay şu; A => 9 haneli => 8 haneli => 7 haneli => ...... => 3 haneli olarak çevirtmek istiyorum ama str_replace ile olacak iş değil. Niteim yapsam bile A=> 3 haneli dönecek sonuçta ve hiç bir işe yaramayacağını fark ettim. PHP ile böyle decode edilesi bir şifreleme bilgisi olan var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Bitwise xor maskesi kullanarak yapmayı deneyebilirsin. Şifrelenecek kelimeyi de ve şifrenin kendisini de karakter karakter ascii'ye dönüştür. Sonra bu karakterleri bitwise xor ile şifreleyerek ve çözebilirsin. Mesela (binary olarak) kelime 11101110 olsun, şifre 00001111 olsun. (İkisi de bir harften oluşuyor bu örnekte) Encode 11101110 (kelime) 00001111 (şifre) -------- (binary xor) 00011110 (şifreli kelime) Decode 00011110 (şifreli kelime) 00001111 (şifre) -------- (binary xor) 11101110 (kelime) Şifre kelimeden uzunsa sadece ilk harfleri kullanırsın. Kelime: "hello" olsun, şifre "dilidili" olsun. "dilid" kullansan yeter. Şifre kelimeden kısaysa aynı uzunluğa gelecek şekilde uzatırsın şifreyi. Kelime: "hello", şifre "ab". Kullanılacak şifre "ababa". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Teşekkür ederim mirage araştırıyım biraz sağol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Pluton said: Ama benim yapmak istediğim olay şu; A => 9 haneli => 8 haneli => 7 haneli => ...... => 3 haneli olarak çevirtmek istiyorum ama str_replace ile olacak iş değil. Niteim yapsam bile A=> 3 haneli dönecek sonuçta ve hiç bir işe yaramayacağını fark ettim. Ne yapmak istedigini anlamadim, daha acik anlatirsan olup olmayacagini paylasiriz. Ayrica wikipedia'dan encryption diye aratip oku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 riglous said: Pluton said: Ama benim yapmak istediğim olay şu; A => 9 haneli => 8 haneli => 7 haneli => ...... => 3 haneli olarak çevirtmek istiyorum ama str_replace ile olacak iş değil. Niteim yapsam bile A=> 3 haneli dönecek sonuçta ve hiç bir işe yaramayacağını fark ettim. Ne yapmak istedigini anlamadim, daha acik anlatirsan olup olmayacagini paylasiriz. Ayrica wikipedia'dan encryption diye aratip oku. Ya mesela şimdi A harfini şifrelemek istediğimde; İlk önce A harfini 9 haneli bir rakama dönüştürücek. 2. 9 haneli rakamı 8 haneli rakama dönüştürücek . . . . böle böle gidicek olay bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 9 haneli rakam değil sayı herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 DoruK said: 9 haneli rakam değil sayı herhalde işte her neyse sayı harf v.s fark etmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 E tamam, depth verirsin yapar bunu... Ama bu herhangi bir encryption algoritmasina alternatif degil/cok daha iyileri var. Herhangi bir karakter-frequency graph'iyla tahmin bile edemeyecegin hizla cozulur bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 riglous said: E tamam, depth verirsin yapar bunu... Ama bu herhangi bir encryption algoritmasina alternatif degil/cok daha iyileri var. Herhangi bir karakter-frequency graph'iyla tahmin bile edemeyecegin hizla cozulur bu. Peki daha güvenli bir yol biliyo musunuz ? Mirage'nin söylediği dışında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 RSA en zor cozulen ama uygulamasi en kolay olan. Bunun disinda uygulamasi zor olan DES var. DES'in birden fazla uygulanmasi vardi sanirim, triple DES'in cozulmesi biraz zor oluyo. Acik oku wikipedia'yi o kadar zor bi is degil... Email adresini verirsen, veya upload edecek bir yer gosterirsen bunlari anlatan 1 saatlik sunumum var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 riglous said: RSA en zor cozulen ama uygulamasi en kolay olan. Bunun disinda uygulamasi zor olan DES var. DES'in birden fazla uygulanmasi vardi sanirim, triple DES'in cozulmesi biraz zor oluyo. Acik oku wikipedia'yi o kadar zor bi is degil... Email adresini verirsen, veya upload edecek bir yer gosterirsen bunlari anlatan 1 saatlik sunumum var. Çok teşekkür ederim pm'den mail adresimi gönderiyorum hemen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar