Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir oyunu multiplayer yapmak??? Visual basic....

n0body

Öne çıkan mesajlar

Visual Basic ile çok kastım bi oyun yazdım... bayaa da güzel oldu (grafik mrafik yok ama oynanıo yani oyun :P ehue)
ama oyun iki kişilk... yani oynamak için aynı bilgisayarın başında iki kişi oturup oynamak gerekio... e bu iş böle olmaz netten oynayabilmek lazım dimi ama bunu ? :) ama işte bu konuda kullandıım programlama kitabı yetersiz kalıyo hiçbiişiii anlatmamış......

Yardımcı olabilecek kimse varmı? yada herangi bi kitap örenebilecek, visual basic programını online yapabilmek için? (biri host olcak dieri ip den join hoop oynicaklar oyunu :))[signature][hline]Yukarıdaki yazıların yarısı yalandır...
Sosyal ağlarda paylaş

DirectX in bi parçası DirectPlay oyunu multiplayer etmek için yapılmış, yani tam aradığın şey. www.gamedev.net burdan da bi ton örnek tutorial bulabilirsin. VB için gerekli mi bilmiyorum ama Microsoftun sitesinden directx sdk yı çekmen gerekebilir. dx8 kullanarak yaparsan tüm xplerde yüklü olduğundan uyumluluk sorununu ortadan kaldırırsın.[signature][hline]RAAAAAAAHAAAAAAA !!!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 22 Mayıs 2004 18:05 tarihinde demiş ki:
DirectX in bi parçası DirectPlay oyunu multiplayer etmek için yapılmış, yani tam aradığın şey. www.gamedev.net burdan da bi ton örnek tutorial bulabilirsin. VB için gerekli mi bilmiyorum ama Microsoftun sitesinden directx sdk yı çekmen gerekebilir. dx8 kullanarak yaparsan tüm xplerde yüklü olduğundan uyumluluk sorununu ortadan kaldırırsın.

orada sadece c++ ile yapılan oyunlar için directplay den bahsedilmiş sanırım :( yine de saol

winsockla nası yaparım multi ? :P visual basice uyarmı bi de (visual basic oyun yapmak için iyi bi seçim diildi sanırım :P)[signature][hline]Yukarıdaki yazıların yarısı yalandır...

[Bu mesaj n0body tarafından 22 Mayıs 2004 20:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya yapabildiklerinin sınırı var. visual c ile daha ayrıntıya girebilirsin.

Visual Basic'te winsock olayı var. Project menüsünden Components'e gir. Orda Microsoft Winsock Control 6.0 olacak.
Onu işaretle Ok'e tıkladınmı soldaki menüde yeni bişi görüncek. Onu ekleyince winsock eklenmiş oluo. O kontrolü nasıl kullanacağını denemek kalıo geriye.

İşte bir kişi server olacak. ÖBürü ona bağlanacak. Bağlantı olduktan sonra text göndercen işte ama ufak bi protokol tasarlaman lazm. Ama oyunun içeriğini buna göre değiştirmen gerekebilir. Oyun nasıl bişi ?[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

oyun biraz risk e benziyo... işte belli bi alan sahibisin zart ata ata işgal ederek gidiosun iki kişilik... bi kaç detayı var ... ne bilim düşman senin karelerin anakareyle olan ilişkisini keserse orası bi el içinde almassan düşmana fln geçio... :D
http://kazandibi.50megs.com/files/ tan anavatan.exe yi yükleyebilirsin....[signature][hline]Yukarıdaki yazıların yarısı yalandır...
Sosyal ağlarda paylaş

Sıra kimdeyse o rengin karesine tıklanır ve sora commence attack tuşuna basılır... bu şekilde attack zarı ve defence zarı olarak iki zar atılacak ve farkı kadar advance points gelecektir...
gri kareleri ele geçirmek 1 diğer takimi ele geçirmek 2 kare dir...
şimdi detay lara geçelim :) Herhangi bir düşman karesinin etrafındaki diğer kareleri alınca o kare otomatik size geçio
düşmanın birden çok karesinin ana kareyle olan bağını kesersiniz düşman bi tur içinde geri almazsa size geçiyor orası...[signature][hline]Yukarıdaki yazıların yarısı yalandır...
Sosyal ağlarda paylaş

tamam anladım olayı biz okulda kağıtta oynardık bunu. bu arada savaş alanı biraz daha küçük olsaymış daha iyiymiş. kaç saatte yaklaşırız düşmana anlamak zor. ama güzel cidden.[signature][hline]Darkness is falling in to me
If you are trying to save me
Left me there
And run away
No chance left to win you again

AHYAAAAAKKKKK!!!
Sosyal ağlarda paylaş

offf 8 kişilkteki kod karambolünü düşünemiorum :)
hele bide kaç kişilik olduğu seçilebilir olsa falan :D
ya şimdi bu oyuna başka ne eklenebilir? Bi karede ordu biriktirmeyi fln düşünüorum şu an eklenebilir tek özellik olarak[signature][hline]Yukarıdaki yazıların yarısı yalandır...
Sosyal ağlarda paylaş

boccob naaptın parçaladın ezdin beni ya :D insanda bi acıma duygusu olur dimi :D ne kadar uğraştım ben o oyunu yaratıcam diye....
16 yaşında elimde tek bi visual basic kitabıyla işe başlamış biri olarak güzel bi proje bence :([signature][hline]Yukarıdaki yazıların yarısı yalandır...
Sosyal ağlarda paylaş

Taaa eskilerden ( ben hala vb ile ilgilenirken :P ) server - client tarzı birşeyler yapmıştım. multiplayer olayını yaparız. kaç user olacağıda sorun değil. yani düşündüğün kadar karmaşık olmaz. bütün oyunun kodlarını kullanıcı sayısı kadar ayarlamak yerine ufak bir server kodu eklersin programa yada ayrıyeten bir server eklersin. bu durumda kullanıcı sayısı gibi sorun çıkarabilecek kriterler ortadan kalkar. istersen zaman buldukça yardım ederim. icq fln her bişey yazıo zaten imzada. kolay gelsin ...[signature][hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Grafiker ( Corel Draw & Photoshop ).
Autocad öğrenmek zorunda kalmış olan kişi.
Fizik okumayı bilinçli olarak seçen bilgisayar manyağı ve ruh sağlığı yerinde olmayan biri.
sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki:
Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...