Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

.net c#(soru)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar, c# windows form applicationdaki tabControl'ün sayfa isimlerini gizleyebilme gibi bi şansım var mı ? tabgeçişlerini başka yerlerden sağlayıp, kodu tek formda halletmek istiyorum. Tabi yukarda isimler görünüyoken kötü duruyo :S
Mesaj tarihi:
Böyle bi şey olduunu sanmıyorum, en azından karşılaşmadım şimdiye kadar. Ama böyle bi şey varsa ve bilen varsa kullanışlı olabilir.
En kötü ihtimalle kendin yazarsın bi class. İçinde panel listesi tutarsın, falan.
Mesaj tarihi:
region'ini kendin ayarlayabilirsin tabcontrol'un

nerede yaparsin bilemiyorum, onload olabilir misal, Region propertysini new Region yapacaksin.

hatta bakindim, google'da cok daha guzel bir sonuc varmis, http://www.experts-exchange.com/Programming/Programming_Languages/C_Sharp/Q_21549892.html adresinde

tabControl1.Region = new Region(new RectangleF(tabPage1.Left, tabPage1.Top, tabPage1.Width, tabPage1.Height ));
Mesaj tarihi:
Belki başka kullanmak isteyen vardır diye yazayım,
region'ı ayarladığı için pencereyi resize edince tanımladığı parametreler arasında kalıyodu tabcontrol.

tabControl1.Region = new Region(new RectangleF(tabPage1.Left, tabPage1.Top, tabPage1.Width, tabPage1.Height ));

buna göre.

Ben de arkaya panel koyup onun size ı yukardaki arkadaşa göre ayarlayıp, resize ını ayarladım.

tabControl1.Region = new Region(new RectangleF(panel1.Left+4, panel1.Top+22, panel1.Width-10, panel1.Height-31));
  • Yeni Oluştur...