Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hücre içi Yaşan 3D Animasyon

huun

Öne çıkan mesajlar

Arkadaş gönderdi linkini, şöyle bir site var. Harvard'tan birileri hücre içindeki yaşamı 3d olarak canlandırmışlar.

Videoya direk link.

Bu konuda eğitim 0 olduğu için tabii ben bişe anlamadım. Bir hengamedir gidiyor; ama ilginç şeyler var. Şu en yukarda resmini koyduğum uzun şey, bildiğin tutup bişeleri çekiyor, yürüyor. 3 dakikalık kısa video, müzik de güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

ARKADAŞIM!!!111 biz de aratıyoruz bize çıkıyor! ikilik mi yapıyor bu arama!! Ha! HAA!!!

yok lam.. başlık altına yazdığımı dedim yine. spesifik bi keyword girebildim.. yazan: dasaaa yazılan: farbrausch, visualice smash falan diye. yoksa ben de bulamamdı belki mi ne hüp hop trip tap tulop.. brizt

cıızzt!
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada fark etmeyenler için söyleyeyim bütün bu olanlar onca hücre arasından tek bir hücrede aktive olabilecek onca olaydan sadece birine verilen bir tepki

(onca kullandım sayı belirtmek yerine ama o oncalar çok yüksek sayılar onu da belirteyim sdf) yani vücudumuzda her saniye onca x onca böyle olay oluyor ki çoğu daha karmaşık :p

edit: tabi bunu insana atfettim ama kan damarı ve alyuvarları her canlı da olabilecek bir olay ama olsun yine de insan daha mükemmel sdf
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

Bu konuda eğitim 0 olduğu için tabii ben bişe anlamadım. Bir hengamedir gidiyor; ama ilginç şeyler var. Şu en yukarda resmini koyduğum uzun şey, bildiğin tutup bişeleri çekiyor, yürüyor. 3 dakikalık kısa video, müzik de güzel.

bunlar myosin proteinleri microtubuller üzerinde böyle vesikülleri falan çekiyorlar ve gerçekten böyle hareket ediyorlar sdf. Her bir "ayağını" ileri atışta ona bağlı olan ATPden bir fosfor kopuyor ve bunun yarattığı enerji ile ayağı ileri atıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

vucut içinde geçen çok güzel oyun yapılabilir ya, bunu izleyince hep aklıma o geliyo, alyuvar olarak başlayacaz fps tarzı, ilerledikçe dnamızı upg edecez güçlenecez vs,

ilk görev nezleyi yenmek gibi bişey olabilir, ilerledikçe daha saglam hastalıklar cıkacak karşımıza falan (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Quel-Thul said:
vucut içinde geçen çok güzel oyun yapılabilir ya, bunu izleyince hep aklıma o geliyo, alyuvar olarak başlayacaz fps tarzı, ilerledikçe dnamızı upg edecez güçlenecez vs,

ilk görev nezleyi yenmek gibi bişey olabilir, ilerledikçe daha saglam hastalıklar cıkacak karşımıza falan (:P)

ben olsam bu fikrimi yollarım oyun yapımcılarına :)
Sosyal ağlarda paylaş

taşıdığı şey vasikül, vasiküller içersinde bir çok şey taşınır. hücre dışına salınacak proteinler, enzimler veya golgiye modifikasyon için götürülecek proteinler. Ama genelde ilkidir, hücre dışına salınacak şeyler. O taşıyıcının hareketi de gerçekten öyle, her turda bir ayağını ileri fırlatarak hareket ediyor.

Buarada bir yerdeki protein sentezi dışında bu olaylar tabiki videoda gözüktüğünden daha hızlı oluyor ve daha büyük boyutlarda, bir çok molekülden ziyade yer yer binlerce molekül boyutunda vs
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...