Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

linux te sphere kurulumu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
arkadaşlar arnızda daha önce linux'te sphereserver açmış olan varsa nasıl yaptığını anlatabilirmi sphere.ini ayarını ve dosyaları nereye koyduğunu anlatabilirmisiniz.
teşekkürler ( daha önce kurulumu ile ilgili bir topic açılmamış gözden kaçırdığım bir yer varsa özür erimi kabuledin )
Mesaj tarihi:
selam,linux dada kurulum kolay zaten...
Shell ine login ol artik telnet lemi olursun ama suanki shell firmalarinin makinalari red hat 7.0 ve ustu oldugu icin guvenlik nedeni ile telnet kapali onun icin SSH kullancaksin.

Oncelikle Sphere in linux versionunu bul ister ftp le gonder shell ine ister tam download url link'ini bul sonra shell ine gel
wget url
bu komutu yaz o kendi ceker.
Sonra shell inde cd yaz veya ls komutuyla /home directory undeki dosyalari gorursun.
Sphere.tar.gz gibi bi dosya geldigi var sayarak anlatiyorum.

tar -xzf Sphere.tar.gz yaz ve Sphere i ac.

sonra cd yazarak klasorune bak.

cd Sphere

diyerek
/home/sphere
a girmis buluncaksin

ve ordaki scp ve ini dosyalarini linux dede pico komutuyla acabilirsin

pico sphere.ini vs..

pico ile actigin dosyalari deistirdikten sonra ctrl+o ile kaydedip.ctrl+x lede cikarsin.

Zaten genel ayarlari biliyorsundur windows la ayni sonra server'i da calistirmak icin

./Spheresrv.exe

bu komutlada calistirabilirsin.[signature][hline]tIger
Mesaj tarihi:
bide şu var ben fedora code 1 kulllanıyorum evimde kullanıyorum yani bir yere bağlanmıyorul telnet shell felan değil.

ben şunu yaptım sphere.zip i açtım bi güzel /home/redhot/ içine sphere ini yide açtım ordaki ayarları şöyle yaptım /home/redhot/sphere/
(kullanıcı adı redhot)

ama terminal -3 hatası veriyor ( mulleri koymamarağmen )
Mesaj tarihi:
Sphere.ini ni control et bide port larina eger kendi makinende deniyorsan ve adsl kullaniyorsan adsl in configure ine gir port u ac.[signature][hline]tIger
  • Yeni Oluştur...