Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paranoya

BlaCk

Öne çıkan mesajlar

Paranoya'nın insan hayatında ki önemi bence büyük. Olan olaylar karşısında verdiğiniz tepkileri hiç beklenmedık şekilde degısık olabiliyor.

Hepimizin Paronoyak düşünceleri olmuştur. Mesela ben geçen gün babamın dediğine pek kulak asmamıştım bana aynen şöyle demişti "Dışarıdan yemek ısmarladıgında dikkat et. Yiyeceklerin icine Kimyasal maddeler koyanlar var"

Zerre kadar takmamıştım. Yaklaşık 1 saat önce Mc Donald's dan evime Super boy Bir menu soyledım. Fakat garip sekılde Super boy degılde Jumbo boy olanından geldi. (En hayvanisinden) Paketi aldım açtım tam colaya pipeti sokucaktım ki Pipetin açılmış oldugunu gordum. Direk en basta babamın soyledıgı cumle aklıma geldi. Ama soyle bir durum da var. Gelirken Cantada acılmıs olabilir. Birde Mc Donald'sın ürünleri Agzı stickerla yarı kapanmıs olarak gelıyor. Cola ve Yiyecek torbası. Ama pipet acılmıs gıbı geldı bana. Hatta tam en ucundan yarılmıs sankı tekrar yerıne konulmus gıbı. Gerci pipetin ambalaj kagıdı cok kolay yıpranan bırsey.

Yemegi bitirdim aradan yarım saat gecti ve su anda uzerımde garip bir halsizlik ve bas donmesı var.

Bütün bunların bir paranoya oldugunu bılıyorum. Evde yanlız olmamında sanırım bıraz etkısı var. Evet kabul ediyorum biraz paranoyağımdır normaldede.

Sizlerde paranoyakca dusuncelerınızı anlatırsanız umarım su ankı durumumun zıhnımın benı bosuna suphlendırdıgını anlamıs olurum.[signature][hline] The Truth is out There

Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle evde yalnız olmanın ve babanın lafının büyük etkisi var

baban eğer sana "karnın acıkırsa dışardan bir şeyler söyle" demiş olsaydı böyle olmazdın bence[signature][hline]Aket Atum
Wulfgar icq da ne demiş te anlaşılamamış;
-"bu pati deki şey lan kırkı tıllık bambo ları siktim olayımı?"

Kadıköy Anadoluluların Buluşma Noktası

Sosyal ağlarda paylaş

medusa o dediklerin bendede oluyor aynen. Ama bende nadiren degıl. Sokaktayken bıle paranoyakca yuruyorum artık. Ozellıkle Kalabalık yerlerde falan ellerımı cebıme sokuyorum sanki bir yan kesici gelip cuzdanımı ve cep telefonumu calmasın dıye ellerımı ceblerımden cıkarmıyorum.

Öyle berbat bırseykı psıkolojık olarak rahatsız edıyor. Huzursuz oluyorsunuz. Varmıdır bunları yenmenın daha dogrusu paranoyak olmamanın yolu. Bu benım ıcın onemlı bır sorun teskıl edıyor cunku.[signature][hline] The Truth is out There

Sosyal ağlarda paylaş

Gittiğim mekanlarda (Arkadaşın evi, mağaza falan) "ulan acaba gizli kamera varmıdır " diye düşündüğüm olur....

Gece evde yatarken salondaki tahta parkelerden çıkan çat çut seslerini (yıllanmış parkelerin aralarının açılma sesidir aslında. üstüne ağırlık geldiğinde de olur) duyunca "ulan eve biri mi girdi" diye her seferinde tırsarım...
vs vs vs[signature][hline]
Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel
Sosyal ağlarda paylaş

paranoyak bir hale büründüğümde kendimi tanıyamıyorum..abuk subuk tipler gördüğümde bile kaldırım değiştiriyorum...o andan belki aklına güzel bir$eyler getirip ba$ka diyarlara gitmeye çalı$ırsan bi nebze hafifletebilirsin paranoyanı diye dü$ünüyorum..[signature][hline]That was just the dream...
Sosyal ağlarda paylaş

Günün asıl paranoya sorusunu soruyorum. Cumartesi günü olduğu halde ben evdeyim ve paticik forumlarını okuyorum. Acaba hayatım kokuşmuş mu?

İşin en vahim kısmı ise cevabın evet olduğunu bildiğin halde kendini kandırıp acaba diye sorman.

Ohh god, my life sux.

* life'ı gerçekten suxtır *[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 22 Mayıs 2004 21:37 tarihinde demiş ki:
Günün asıl paranoya sorusunu soruyorum. Cumartesi günü olduğu halde ben evdeyim ve paticik forumlarını okuyorum. Acaba hayatım kokuşmuş mu?

İşin en vahim kısmı ise cevabın evet olduğunu bildiğin halde kendini kandırıp acaba diye sorman.

Ohh god, my life sux.

* life'ı gerçekten suxtır *

abi valla ya
paticik oalrak cumartesi geceleri beraber bir yerlere gidelim, yeni ufuklara yelken açalım :)[signature][hline]Aket Atum
Wulfgar icq da ne demiş te anlaşılamamış;
-"bu pati deki şey lan kırkı tıllık bambo ları siktim olayımı?"

Kadıköy Anadoluluların Buluşma Noktası

Sosyal ağlarda paylaş

Black_dmc hiç merak etme senden daha kötü olup yaşayan insanlar da var örnek ben :)). Yankesici paranoyası bende de var ama ben elimi cebime sokmuyorum çünkü o zaman hırsız anlayıp benim üstümde çalışır ben düşüncelerimi cüzdanıma ve telefonuma odaklıyorum birşey olursa hissedeyim diye sora yolda insanlara çarpıyorum... Bu bir de en küçüklerinden biri yani. Mesela ders çalışmıyorken annem odayı basar sora neden çalışmıyorsun diye kızar diye kapının önüne bir tane taşımsı bişey koyuyorum bu bana zaman kazandırırken elimde ne varsa game-boy kitap ıvır zıvır onlar için açtığım dolabımsı bi yere atıyorum(bu da annem odaya girip araştırabilir diye şimdiye kadar hiç yapmadı ama :)) ) ki bu da ufak tefek şeker şeylerden. Yemek yerken acaba bende psikolojik bir rahatsızlık olabilir mi diye bi soru takılıyor aklıma sonr yemekte midem bulanıyor düşündüğüm için bende yiyemiyorum sonra kesin bişey var ben de diyorum "bu bir işaret olmalı" diye düşünüp duruyorum :)) üzülme tek diilsin ama ben hayatımdan memnunum çünkü paranoya en beklenmeyeni beklememi sağlıyor buda şaşırmadan soğuk kanlılığımı korumayı...[signature][hline]Düşündükçe ulaşılan hoşgörü noktası aslında önyargılı olanlara hoşgörüsüz davranmayı gerektirmesiyle çelişkiye düşürür beni...
Sosyal ağlarda paylaş

paranoya öyle bişey değil. "x'ten korkuyorum naapçam allaam" ya da "çok endişeleniyorum necati, ya mutluluğumuz bozulursa?" deyince paranoyak olmuyosunuz. paranoya çok daha ciddi bi hastalık.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

Doğrudur bende şeker şey diye bahsediyorum zaten :))Paranoyak olmak gerçekten işin ucunu kaçırmak oluyor... Yolda gördüğün adamların seni takip ettiğini zannetme her köşeyi dönerken karşısına birisinin çıkıp kendisine saldıracağı düşüncesine kapılıp ne yapacağını bilememe panik haline geçme gibi örnek verebilirim sanırım daha uçukları da olabilir tabi...[signature][hline]Düşündükçe ulaşılan hoşgörü noktası aslında önyargılı olanlara hoşgörüsüz davranmayı gerektirmesiyle çelişkiye düşürür beni...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BlaCk_DmC, 22 Mayıs 2004 22:17 tarihinde demiş ki:
Benim yaptıgım birseyden sonra Ya bunun ıcınde bısey vardıysa, Ya Su adam katilse hırsızsa falan diye dusunmem paranoya degılmıdır? Ben oyle bılıyorum en azından.

değil, bunu dert edip yemek yemeyi kesersen, ya da "bu pisti, şimdi içimde böcükler dolaşıyo kesin beni" dersen ya da "ya adam katilse" diye onu doğramaya kalkarsan bu paranoyadır. yani endişeye mahal yok. her insan arada takar öyle.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

"Paranoya Hastalıgı" kavramı daha farklı elbette. Hastalık boyutunda olanlar her turlu seyden suphlenıyorlar. Ama Icınde bulundugumuz o andakı durumunda paranoyakca dusunceler kurmamıza etksını oldugu yadsınamaz.

En azından soyle dıyım Son 1-2 haftadır kendimde paranoyakca belirtiler goruyorum.[signature][hline] The Truth is out There

Sosyal ağlarda paylaş

bende insanların, ben dışarıda yürürken yada her hangi birşey yaparken beni izlediği düşüncesi var ve bu bende bir paranoya haline geldi, bundan rahatsızlık duyduğum için pek evden çıkmıyorum biran önce kurtulmam lazım bu dertten. önerileriniz var mı?[signature][hline]Yaşamı yaşanır kılan bazen olumsuz bazende olumlu olan insan düşünceleridir.

Tearaway - Mercenary

Xayder - Necromancer

[Bu mesaj XaYd3r tarafından 22 Mayıs 2004 23:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
XaYd3r, 22 Mayıs 2004 23:23 tarihinde demiş ki:
bende insanların, ben dışarıda yürürken yada her hangi birşey yaparken beni izlediği düşüncesi var ve bu bende bir paranoya haline geldi, bundan rahatsızlık duyduğum için pek evden çıkmıyorum biran önce kurtulmam lazım bu dertten. önerileriniz var mı?

Eskiden bende de ona benzer bişi vardı.. Mesela yürüken ellerini cebine sokma yada biyere tutunma isteği falan yaşıosun, insanlar sanki seni izliyor seni garip görüyorlar gibimi??[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Sosyal ağlarda paylaş

evet ellerimi hiç bir sebep yokken ceplerime sokma veya ellerimle sürekli bir hareket yapmak(kolumu kaşımak-elimi cebime sokmak gibi) zorundaymışım gibi hissediyorum ve kendimi garip hissediyorum. sen bu dertten nasıl kurtuldun?[signature][hline]Yaşamı yaşanır kılan bazen olumsuz bazende olumlu olan insan düşünceleridir.
Tearaway - Mercenary
Xayder - Necromancer
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında kurtulmak çok kolay..
Mesela sokakta yürüyorsun diyelim gene o acaip hisse kapıldın ellerini cebine falan soktun hemen şunu düşünücen; " Ya kardeşim nası yürürsem yürürüm kimi ilgilendirir hem milletin işi gücü yok benim nası yürüdüğüme bakıp gülücekler arkadaşlarına falan mı anlatıcaklar, çıkar şu ellerini cebinden kollarını sallaya sallaya kendine güvenen bi şekilde sallayarak yürrü alla alla.." gibi.
Ben bu sayede kurtuldum vallahi.. Ha diyosan özgüvenim yok kesinlikle spor falan yap inan yürüyüşün bile değişiyo..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...