semaa Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Ben Boğaziçi Üniversitesi'ne yüksek lisans için yaz döneminde başvuracaktım ama şartlı ön kabul başvurusu diye bir şey gördüm üniversitenin websitesinde. Bu başvurular sadece lisansın son döneminde olanlara mı yönelik, yoksa herkes başvurabiliyor mu? Ya da bu başvurunun yaz dönemindeki başvurudan farkı ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 hangi bölüme başvuracaksın? bölümüne göre iki sınav olabiliyor (hatta sanırım çoğu bölümde iki sınav oluyor). Bir bahar dönemi bir de yaz dönemi sınavı, ilk fark edecek olan odur muhtemelen, sen yine de sekreterliğe sor sınav tarihlerini. fakat neden şartlı demişler onu anlamadım. önkabul muhtemelen erken başvuru dönemi ile ilgili olmasından dolayı. fakat diploma ya da çıkış belgesi istiyor olmaları garip zira yükseklisans için son sınıftaki insanlar başvurabiliyor yer yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 şartlı önkabul şöyle; getiriyorsun belgelerini, başvuruyorsun. sonra mülakat/sınav oluyor, karar veriliyor alındın alınmadın diye. ama karar şartlı oluyor; ales i getirmesi ve x üstü olması, diplomasını getirmesi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
semaa Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Ben eğitim fakültesine başvuracağım. Daha önce sekreterliğe sormuştum, yaz döneminde başvurabileceğimi söylemişlerdi. Ön kabul olayını bugün gördüm. Kontejanlara baktığımda başvuracağım bölümün de kontejan açtığını görünce şaşırdım, Boğaziçi mezunu değilim, İstanbulda yaşamıyorum. 10 Nisan'da da başvurular bitiyormuş, o yüzden stres yaptım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Yazın da kayıt olması lazım, yaz döneminde başvuran arkadaşlarım oldu benim ama matematik fizik falandı onlar. sen yine de telefon et sor garanti olsun ama çok yüksek ihtimalle önkayıt gibi bir şeydir o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
semaa Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 fizban said: şartlı önkabul şöyle; getiriyorsun belgelerini, başvuruyorsun. sonra mülakat/sınav oluyor, karar veriliyor alındın alınmadın diye. ama karar şartlı oluyor; ales i getirmesi ve x üstü olması, diplomasını getirmesi gibi. Ben mezunum ama bu durumda başvurabilirim anladığım kadarıyla. Ama benim anlamadığım neden aynı dönem için kabul görüleceği halde iki kez kontejan açıyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 ya bazı durumlarda (yaz okulu kayıtlarında misal) sisteme binecek yükü azaltmak için önkayıt gibi bir zamazingo çıkartıyorlar. Bu durumda neden öyle yapıyorlar bilmiyorum, belki çok başvuru geldiği için bir kısmını bahara bir kısmını yaza bölmüşlerdir bilemiyorum :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Ben kocaeli mezunuyum ve ortalamam da 2.74. Şimdi hiç boğaziçine falan başvurmakla kasmıyım dimi ne de olsa beni almazlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 başvuracağın bölümün kontenjanına ve popülaritesine bakar. bazı mühendislikler 40 kişi falan alıyor yüksek lisansa ordu gibi. başvurmaktan çok şey kaybetmezsin ama tabi eşşek gibi çalışmayı kabul edip geleceksin, yüksek lisans zira bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 axedice said: Ben kocaeli mezunuyum ve ortalamam da 2.74. Şimdi hiç boğaziçine falan başvurmakla kasmıyım dimi ne de olsa beni almazlar? ingilizcen iyiyse (zor diyorlar ama korkma. sınavda bişi yok aslında. 2dinleme, 2kompozisyon 2 de okuma. ama ölüüüüm gibi uzun. sıkıntıdan ölmezsen geçersin) ales'ten yüksek bişiler aldıysan ve bi de bitirme yaptığın konu ile alakalı bi bölüme girmek istiyorsan (mühendisliklerin tümünde böle en azından) çok fazla şansın var diyebilirim. ben bu yaz 4yl programına başvurdum, 4üne de girmeye hak kazandım. ve ortalamam 2.74 olsa ohoooo.. hayatımda görmedim öle ortalama ben! çok bişi yok yani girmekte. öenmli olan çıkmak, bi şekilde mezun olmak. bak orası dert ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 bi dakka dasaa sen boğaziçinde master mı yapiosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 evet inşaatta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 kaç ortalama ile girmiş de ya ben de başvurucam tahminen bi 2.7 ortalama ile mezun olucam fakat Sosyoloji bölümüm, yani siz mühendis adamlarsınız sizde düşük ortalama kabul görüo biz de pek görmüo :/ alese girecem bakalım mayıs da nasıl bi skor yapmak gerek ? minimum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 evet boğaziçinin sosyal bilimleri biraz burnu havada yüksek lisans konusunda. bölüm ikincisi tarihciyi almadıklarını bilirim, gerçi matemtikte de oldu o. Mülakata, bilim sınavı tarzı şeylere bakıyor baya sanırım. Hatta matematik ve doğa bilimlerinde direk bilim sınavına bakıyor bile diyeceğim nerdeyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 dasaaa inşaattaymış bilmiodum la Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Ya of hoca güncel bişeyler olsun falan demişti, benim de bitirme aldığım sene kamu kurumlarında stratejik planlama kanunu yeni geçmişti gittim onu yaptım. Ha yaptım mı yaptım, ama ben yöneylem üzerine yapmak istiyorum yüksek lisans. Neyse ales kitabı aldım bitane gidip ona çalışıyım. İngilizce sorun diil ya, akademik alanda başarılı olduğum tek dal ingilizce zaten lulz edit : Bide ben unutuyorum başvuru tarihi marihi falan. Bana axedice günü geldi git YL başvurularını yap diye hatırlatırsanız size çikolata alırım. ps : dasaa 2.74 iyi falan demişsin de eşşek bağlasan 4 senede biter denilen kocaeli endüstriyi 6 senede bitirerek rekorlara imza atan bi adamım onu da unutma :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 ZaugnaKhaldun said: dasaaa inşaattaymış bilmiodum la inşaattayım.. aslında depremdeyim ama inşaat'tan da ders alıyorum.. ama bitirebilir miyim? muamma bak orası =( lisanstan çok fazla eksiğiniz varsa bi dönem tamamlayın onları falan öle gelin. yoksa paso ilerlerkene eksik gedik kapatır hale geliyorsunuz. sabah 9da dersim var mesela, saate bak.. bi de yatıp uyuyacam. çabaya rağmen milletin 2saatte yaptığı şeyleri zor yetiştiriyorum. ekza anla, öğren, soru sorulunca cevap verilecek kıvama gel, bi de verilen ödevleri tamamla ve bunlar doğru düzgün şeyler olsun ki bi daha yapmak zorunda kalma.. burada şu nokta önemli yalnız. boun öğrenci harcamıyor. şöle açıklayım, ödevde sıkıntı varsa "bi şuralara bak" diye yolluyolar. bakarken falan işte zaten öğreniyorsun verilen konuyu. ötekilerde genelde olmamışsa olmamıştır. bitti! bi faydası da olmaz bu "olmadı, bitti!" tavrının sana. bi sonraki sefere alsan da dersi kimse "lan şunlara bak olm." demediği için takılırsın yine. "şunlara bak"ın tercümesi "bütün hepsi doğru ama buralarda hep aynı boku yiyorsun! bak böle bi detay var buralarda. takılma bi daha!" dır ki bu gibi hayat kaydıran ufak trickleri öğrenmenize sebep olmaları acaip iyi bişi. gerçi diğer bölümleri bilmeden atıp tutmam salakça oluyor şimdi onu farkettim ^_^ bana göre zor ama keyifli bi yandan. sadece tek ders var canımı acaaaaip sıkan, süperkasıp şu an hiçbişi yapamadığım, sonuca ulaşamadığım. ötekilerde acaip kasıp sonuca ulaşıyorum. lisansı adam gibi bitirmiş birisi normal bi kasışla biterecektir gerçi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 şartlı önkabul başvursundaki amaç şu, ben mesela kabul edilecem mi edilmeyecem mi biliyorum temmuzdan önce, ve buna göre plan yapabiliyorum. şukela bir olay bence. haftaya cuma son başvuru günü, ve burak şunu söyliyim endüstriye başvuru çok oluyordur onu bilemem ama kabul şansın çok düşük değil asla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar