Jadelith Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 yok kimsenin tavrını iplemem : ) çok iyi işler yaptığını düşünüyorum. ha, o tavırdan dolayı oy veren de vardır eet, ama çok düşük bir yüzdedir. hem popüler olup hem doğru iş yapan az politikacı var, hazır böyle biri varken oy vermemek hata olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 abdullah gül çok tatlı bi adam bence böyle güleyüzlü anlayışlı bir istanbul beyefendisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 sinad said: Şimdi asıl moda şu. "Benim siyasi anlayışıma göre parti yok kimse oy vermeyeceğim" İyide birader senin siyasi anlayışın ne ? Bu ülkede 7düvelin siyasi anlayışını karşılayacak parti var.Merak ediyorum feodaliteyi mi savunuyorsun.Nedir siyasi anlayışın? Adamlar LDP sinden EMEP ine kadar parti kurmuşlar. Ayrıca bir oyla ne olur demeiyn.Bakın EMEP en güzel örnek.Yıllardır hiçbir yeri alamayan EMEP kalktı bu seçim bir ilçe aldı. Ama doğru ilçe dediğin nedir ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 O lafın esas anlamı şu yanlız "ben şu partiye yakın hissediyorum düşüncelerimi ama yönetimi saks" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 kermit said: mum zaten mualefet doğdu mualefet ölcek herşeye oy kullanmayaraj yanlış düşünüyosunuz arkadaşlar baykal gibiyim, hic yonetime gelemedim.. hep muhalefet hep muhalefet.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 komik olan, akpnin oyu %20lere gerilerse chp de gerileyecek :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldueren Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Kullanmadım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Öncelikle temsili demokrasinin en temel iddiasına göz atalım: Halkın kendi kaderini tayin etme hakkını, onu temsil edecek kişiler seçme yolu ile gerçekleştirmesi. Bir kere zaten günümüzde temsil etmesi söz konusu bile olanlara yüklü bir sermaye gerektiği konusunda tartışacak olan yoktur. Bu noktada zaten temsil edilme hakkının ne derecede, hangi kriterler dahilinde mümkün olduğunu da tahmin edersiniz. Hadi diyelim temsil edilme hakkında fırsat eşitliği sağlanamamış, ileride onarılması gereken bir pürüz diyelim. E devletin kendi işleyişine bakarsanız zaten eğitim gibi ideolojik bir kurum devletin eli altında işliyor. Bu kurum zorunlu bir kurum. (En azından ilköğretim) Bu kurumda devletin resmi ideolojisinin öğretildiği de, eğitimin hangi sınırlar içerisinde gerçekleşeceği de çeşitli mevzuatta ve hatta anayasada açıkça belirtiliyor. E şimdi demokrasinin temel iddiasına, yani halkın iradesinin devletin işleyişini tayin etmesine gelecek olursak, burada toplum iradesinden bahsettiğimiz vakit, zaten büyük ölçüde devlet kurumlarının önceden belirlemiş olduğu (eğitimle, hukukla vs vs) bir iradenin, tekrar devlet kurumlarını düzenlediğini görüyoruz. Öyleyse zaten devlet kurumlarının işleyişini belirleyecek iradenin çok büyük bir kısmı zaten devletin kendisi tarafından önceden atanıyorsa, ben niye oy vereyim ki? Bu, halkın kendi kaderini tayin etmesi değil, iktidarın kendini yeniden üretmesinden ibarettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OogahBoogah Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 akp ye verdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Kaede said: O lafın esas anlamı şu yanlız "ben şu partiye yakın hissediyorum düşüncelerimi ama yönetimi saks" girer partiye yönetimi değiştirirsin.Bunu partiye oy vermeyerek yapmazsın. O zaman senin siyasi görüşün yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 -oy vermeyeceğim. bana verilen bu hakkın aslında sanki lütfedilmiş gibi gösterilmesini de anlamıyorum +ee ok.. -ayrıca seçtiğim kişiler zaten parti başkanları tarafından tayin edilmiş kişiler! dolayısı ile ben neyi seçiyorum ki +hmm tamam, sen bilirisn -ama çok da şikayetçiyim biliyor musun! +pfff.. -çok da şikayetçiyim +... -öhö.. cidden bak çok şikayetçiyim! +tamam tamam.. neden şikayetçisin -ülkenin doğru yönetildiğini düşünmüyorum ben ve ayrıca.. +bi dur bi dur! bi soluklan önce. bakalım doğru mu anladım. sana verilen bu hakkı bile kullanmayacaksın. devletin aslında kendisini seçtiğinden falan bahsedeceksin sonra da gidip devletten şikayet ediceksin. bu mudur? -evet budur! +bi git kenarda fotosentez yap allah aşkına sen. elitliğini yiyim senin. sistem çok iyi olmasa dahi oyunu oynamayıp mızıkçılık yapıp diğer taraftan oyunu eleştiren bi çocuktan daha berbat ne olabilir ki. çok geyik de olsa çözümün parçası olma lafını aklıma getiriyor bu durum. e oy vermiyor, e bişi de yapmıyor ve hatta bu konuda çabalamıyor bile ise ne konuşuyorsun demezler mi? lafa gelince "bırt bırt zırt cırt" eyleme gelince fosssss... negzel, rahat işte. maksat laf sölemek olsun. öpüyorum hepsini Cons said: bidahaki seçimlerde oylar EP ye. Elitist Parti, elitizmi tabana yayacak parti. ehauahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 dasaaa said: oyunu oynamayıp mızıkçılık yapıp diğer taraftan oyunu eleştiren bi çocuktan daha berbat ne olabilir ki. Kuralları sebebiyle asla kazanamayacağı bir oyunun, "sen de kazanabilirsin!" iddialarına kendini kaptıran, önünde apaçık olan şeyi görmekten aciz bir çocuk elbette ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Sanki oyunu kullanan herkes o oyu attığı parti veya aday tam ideallerini karşılıyor diye mi atıyor? Hayır ama ideallerine en yakın seçenek olduğundan atıyor. Eğer bana ihçbiri uymuyor adaylar garip diyorsanız belki sorun sizdedir biraz eğilmeniz kendinizi onlardan hangisine en yakın hissedebileceğinizi oturup düşünmenizi gerektiriyordur. Oy kullanmamak ve sonra bunu savunmak kendini kandırmaktır sadece. Ben hiçim etkisiz elemanım fikirlerimin bir önemi yok çünkü hiçbir zaman kendime uygun bir aday parti bulamayacağım demektir ki bu kısaca kolaya kaçığ beni başkaları yönetsin ben sadece eleştiririm demektir. BENCE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 baba siz in çoğunluğunuz hiç bişi yapmıyorsunuz ki. ota boka şikayet. bizim oyuna dahil olup, bi şekilde içeri girip kazanma imkanımız var. siz o sıralarda amca falan olup çocuğunuza, torununuza şikayete, başının etini yemeye, canını sıkmaya devam edersiniz anca. ekstra olarak bi de romatizmalarınızdan falan şikayet edebilirsiniz tabii. bu "benim bünyem kilo almaya yatkın! su içsem yarıyor" diye şişmanların hayıflanmalarına benziyor.. fena halde! tembelim, götümü kaldıramam ama hayat cennet olsun olmuyor kardeşim, olmuyor. paso kasıcan. biz kasıyoruz, sen de kasıcan işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 dasaaa said: -oy vermeyeceğim. bana verilen bu hakkın aslında sanki lütfedilmiş gibi gösterilmesini de anlamıyorum +ee ok.. -ayrıca seçtiğim kişiler zaten parti başkanları tarafından tayin edilmiş kişiler! dolayısı ile ben neyi seçiyorum ki +hmm tamam, sen bilirisn -ama çok da şikayetçiyim biliyor musun! +pfff.. -çok da şikayetçiyim +... -öhö.. cidden bak çok şikayetçiyim! +tamam tamam.. neden şikayetçisin -ülkenin doğru yönetildiğini düşünmüyorum ben ve ayrıca.. +bi dur bi dur! bi soluklan önce. bakalım doğru mu anladım. sana verilen bu hakkı bile kullanmayacaksın. devletin aslında kendisini seçtiğinden falan bahsedeceksin sonra da gidip devletten şikayet ediceksin. bu mudur? -evet budur! +bi git kenarda fotosentez yap allah aşkına sen. elitliğini yiyim senin. sistem çok iyi olmasa dahi oyunu oynamayıp mızıkçılık yapıp diğer taraftan oyunu eleştiren bi çocuktan daha berbat ne olabilir ki. çok geyik de olsa çözümün parçası olma lafını aklıma getiriyor bu durum. e oy vermiyor, e bişi de yapmıyor ve hatta bu konuda çabalamıyor bile ise ne konuşuyorsun demezler mi? lafa gelince "bırt bırt zırt cırt" eyleme gelince fosssss... negzel, rahat işte. maksat laf sölemek olsun. öpüyorum hepsini Cons said: bidahaki seçimlerde oylar EP ye. Elitist Parti, elitizmi tabana yayacak parti. ehauahu Bir isin yapilis sekli yanlissa, yanlistir. Bu senin oy kullanip kullanmamana bakmaz. Bu noktada da herkesin elestirel hakki dogar. Ayrica ortaya konulan cozum kumesi yeterince kapsamli degilse, kisinin oy verebilecegi partiler/kisiler zaten elestirdigi seyleri duzeltemeyecekse, oy vermesi mantikli degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 sinad said: Kaede said: O lafın esas anlamı şu yanlız "ben şu partiye yakın hissediyorum düşüncelerimi ama yönetimi saks" girer partiye yönetimi değiştirirsin.Bunu partiye oy vermeyerek yapmazsın. O zaman senin siyasi görüşün yoktur. herkezin siyasi görüşünün olması gerekmiyor, siyasi görüşü olmayan cahil demek degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 siyasi görüşü olmayanlara kenan evren genci diyoruz, ağır hakaret bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Ben ne dine inanıyorum, ne milliyetçiliğe. Sadece öyle tercih etmiyorum da değil. Toptan reddediyorum. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi, devlet kurumlarının yeniden ürettiği toplumsal irade de ya milliyetçilik, ya da din üstünden kurulu irade oluyor. Devletin kurumları bire bir ideolojik baskıyla zaten bu iki düşünceyi de çoğunluğun büyük bir kısmına dayattığı için, demokrasinin iktidarın yeniden üretimi olduğunu söylüyorum. Şimdi bu ikisine de yanaşmayan, yaklaşmayan ben, niye oy vereyim ya? Devlet tüm gücü ve kurumlarıyla zaten toplum iradesini büyük ölçüde kendi belirlerken benim savunduğum değerlerin, düşüncelerin temsil edilmesinin bir imkânı yok ki? Benim demokrasiye inanmak için tek bir nedenim yok ki? Niye oy vereyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 tkp ye ver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Farinal said: tkp ye ver Dini reddediyorum demiştim de, şu sözün üstüne Allah korusun diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 sp ye ver o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Absolut said: Ben hiçim etkisiz elemanım fikirlerimin bir önemi yok çünkü hiçbir zaman kendime uygun bir aday parti bulamayacağım demektir ki bu kısaca kolaya kaçığ beni başkaları yönetsin ben sadece eleştiririm demektir. BENCE. yok, 2005te filan genel seçim olsaydı verirdim akpye, gayet iyi yönetiyolardı. reform yapan merkez sağ, daha ne. ve dediğim gibi apogüle vereceğim reisicumhur oyumu. hiçbir zaman bulamayacak değilim. ama bu pazar olan seçim gerçekten de southparkın "turd" ve "douche" arasında seçim yapmak gibi bişidi (parti bazında; belediye olarak bakarsan farklı tabii. ama onda da kılıçdaroğluna verdim zaten eet ben oy verdim :p) kolaya kaçmak? sanki oy vermek çok zor birşeymiş gibi konuşmuşsun. nolcak abi 2 adım gidip veriyosun işte 30-40 dk da. ama bunların hiçbiri, benim verdiğim oyun hiçbir işe yaramadığı gerçeğini değiştirmez : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Nasıl yaramadı senin verdiğin oy. Senin verdiğin oyla Kılıçdarın %si yukseliyor. Oy vermek bireysel ama sonucu toplumsal etki yapar. Off ya cidden kelimeleri iyi attım ama böyle bi mana demek istedim işte. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Sparkcaster said: siyasi görüşü olmayanlara kenan evren genci diyoruz, ağır hakaret bence zorlama siyasi görüşü olana ne diyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Kimse zorla istemediğin seçime oy attıramaz yani hatan var. Ha bir başkasının dediği oyu kullanıyorsan istemeden o senin kişiliğinle alakalıdır çünkü A partisine verdim de Bye oy at kim nerden bilecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar