Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Barzani'ye göre "Türkiye Kürdistan'ı tanıdı"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Mortis said:
kürdistan kurulcak da birleşmiş milletlere kabul olacak da sonra bizden toprak talep edip biz vermeyince, birleşmiş milletlere gidecek bu iş de. güvenlik konseyi onaylıcak da...

Toprak bütünlüü en önemli şey. Ülkeler sınırlarında stabilite istiyor, O toprak buna verilsin şu toprak buraya verilsin muhabbeti o kadar kolay değil eskiden tarih derslerinde okuduğumuz gibi. Uluslararası hukuk var artık, politik organizasyonlar var , yığınla antlaşma var. Sanmıyorum o kadar kolay topraklarımızı parçalayabileceklerini, biz izin vermeyiz, birleşmiş milletler vs de veremez.

O birleşmiş milletler, ırak parçalanırken,bosna-hersekte, gürcüstanda noel tatiline mi gitmişti?
Mesaj tarihi:
yok
bütün doğu anadoluyla güneydoğunun nüfusunu toplasan anca 10 milyon ediyo ki bu adamların hepsi kürt değil. batıdaki büyük şehirlerde 10 milyon olacak halleri olamayacağına göre
türkiyedeki kürt sayısı 12 milyon falan
anasını satiyim alevilere kalsa 20 milyon da alevi var zaten. topu topu 30 milyon sünni türk mü var lan bu ülkede
Mesaj tarihi:
çok farklı olaylar amerika- ırak veya rusya ile gürcistan arasında yaşananlar. Burda kürdistandan bahsediyoruz, Amerika veya Rusya ile olan bi olaydan deil. Güçlü konumda olan biziz burda.

Ha Kosova örneğini versen onu anlarım.
Mesaj tarihi:
mortis dogru soyluyor +1
20m kurt var ben uydurmuyom bikere doguyu birak izmir antalya bile cogu yeri kurt istanbul mesela cok sayida kurt un oldugu ki daha cok fazla boyle batida il var sonuca gelicek olursak 20m civari bence fazla olmasi lazim nede olsa 5 den fazla cocugu hep kurtler yapiyor...
Mesaj tarihi:
Irak toprakları üzerinde bulunan kürdistan yönetimini tanıyor evet. Ama bir yandan her konuşmada türkiye altını çiziyor ırakın toprak bütünlüğünden yanayız aksini kabul etmemiz mümkün değil diye.

Türkiyeden toprak verilmesi ne alaka ?
Mesaj tarihi:
cengizhan66 said:
mortis dogru soyluyor +1
20m kurt var ben uydurmuyom

uydurmasan da uyduruyorsun; çünkü nüfus sayımında kimseye kürt müsün diye sorulmuyor. 90 lı yıllarda yapılan bazı iç güvenlik çalışmalarına göre 6 ile 9 milyon arası tahmin ediliyor, tabii o yıllar için.
Mesaj tarihi:
cengizhan66 said:

20m kurt var ben uydurmuyom bikere doguyu birak izmir antalya bile cogu yeri kurt istanbul mesela cok sayida kurt un oldugu ki daha cok fazla boyle batida il var sonuca gelicek olursak 20m civari bence fazla olmasi lazim nede olsa 5 den fazla cocugu hep kurtler yapiyor...

o zaman diyosun ki doğu ve güney doğu anadolunun tamamı kürt, üstüne bir 10 milyon da izmirde ankarada istanbulda var
bu hesabın tutması için izmirin ankaranın tamamı kürt olsa bile istanbulun yarısının kürt olması gerekiyor be
Mesaj tarihi:
tahmin zaten hepsi farkli farkli tahminler var biri 5m alevi diyor diyeri 25m hangisine inanmak bizim mantigimiza kalmis
2m istanbuldaysa koskoca ulkenin geri kalaninda total 10m bane pek mantikli gelmiyor
Mesaj tarihi:
cengizhan66 said:
ben hem kuzey iraktaki kurdistani hem dogu anadolodaki kurdistani taniyorum :)
gulde iyi hamle yapmis 20m kurt var ulkede onlairn oyuyla artik 60-70% olur bence biraz erken ilan etsin tanidigini

azınlık psikolojisine çok net bir örnek. bizzat kendimden de biliyorum.

kürtlere sorarsak 20 milyon kürt var bu ülkede. lazlar 10m den aşağı inmedi sorduklarım. arnavutlar ki ben de dahilim bunlara 8m diyorlar hep. ondan sonracığıma böyle birkaç milyon gürcü falan var.

türk yok memlekette.

10m bile olduğuna inanmıyorum açıkçası.
Mesaj tarihi:
vaybe abartma ustune yok 10mlaz 2m gurcu he hadi daha gurcistanin nufusu 4.6m ki hepsi gurcu deyil rus var abaz var falan filan neyse he he 1milyar nufus :)o
neyse yine bi bicimde konuyu deyistiriyosunuz konuya donelim
Mesaj tarihi:
oturdum saydım, doğu anadoluyla güneydoğu anadolu nüfuslarının toplamı 13 milyon
bu iki bölgedeki türkler kadar batıda kürt olsa kaba hesap 13 milyon oluyor, artı eksi yanılma payı olabilir.
Mesaj tarihi:
kelle mi sayıyosunuz nabıyosunuz abi. şuanda türkiye safkan millet mi var da, şu kadar kürt bu kadar kürt var diyosunuz. yukarda 20 m vardır yazdım ben de ama onların da çoğu karışmış. ama evet kendine "ben kürtüm" diye en az 7 8 milyon var.
  • Yeni Oluştur...