Astral Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Merhabalar, Bu işin mevzuatını çok iyi bilmiyorum açıkcası. YÖK geçen aylarda uzaktan eğitim veren yabancı üniversitelerin verdiği diplomaların denkliğini kabul etti diye biliyorum. Ben önlisans mezunuyum, lisansa tamamlamak istiyorum. Örgün öğretim değildi önlisans programım o da uzaktan eğitimdi bundan dolayı DGS gerekiyor Türkiye'de lisans tamamlamam için. (sadece açık öğretim işletmeye direk gitmek mümkün ama istemiyorum) Yabancı üniversiteler arıyorum, Uzaktan eğitim olursa daha iyi olur. ECTS kredi notlarımla beni kabul edecek ve lisans tamamlamama izin vermesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili pek bilgi sahibi insan yok. Malum YÖK'ün uzaktan eğitimde diploma denkliği kabulüde yeni mevzuat. Lisans en kolay nasıl tamamlarım? YÖK'ün diplomasını onayladığı uzaktan eğitim veren yabancı üniversitelerden biliyor musunuz paticikler? Nerelere başvurabilirim? Bu işi bilen birinin kılavuzluğuna ihtiyacım var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 yabancı ünileri bilmiyorumda türk özel ünilerinide alternatif olarak düşünebilirsin, var bazılarında uzaktan eğitim programları. onların denklikleri daha garantidir sanırım çünkü sınavlara gene merkezi bi yerde giriceksin muhtemelen. ama yabancı üninin net üzerinden yapıcağı sınavı yökün kabul ediceğini sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 "uzaktan öğretim" ve "lisans tamamlama" denildiğine aklıma direk anadolu üni geldi tavsiyem bulunduğun ildeki en yakın AÖF bürosuna gidip bilgi alman ya da önlisans programı olan özel üniversitelere (doğuş, okan, vs) gidip danışabilirsin de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Astral Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 YÖK yabancı ünileride kabul ediyor artık mevzuat değişti. ben DGS'ye girmeden lisans tamamlamak istiyorum ondan türk üniler yaş.. bitirdiğim önlisans programı uzaktan eğitim olduğu için dikey geçiş gerekiyor. ona kasmak istemiyorum. vericem transcripti gel oku diyecekler öyle bir yer aramaktayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 eööööö sanırsam yok öyle bir şey.. yurt dışında da okumuş olsan lisans tamamlamak için denklik sınavı şart yoksa heres gider yurtdışından uzaktan öğrenim görüp sınavsız geçiş hakkı elde eder -??? -profit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 kısa bir alakasız soru yurtdışında yüksek lisans için ales felan gerekiyor muydu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Lopeth said: kısa bir alakasız soru yurtdışında yüksek lisans için ales felan gerekiyor muydu ? hayir ama ne okucana gore gmath gre toefl falan gerekebiliyo asinda hic biride gerekmeyebiliyo yurt disinda okullarin hepsi kendi sartlarini sunuyo kimi ortalama istiyo kimi ortalama sallamiyoruz sadece gmat e bakiyoruz diyo ales skorunda cok iyiyse bi yere sikistirabilcegin unilerde war yane hangi uniyi dusunuyosan onu arastirman laizm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Astral Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 işte önerebileceğiniz var mı diyorum bende? patilerde bir haber mevzuattan :| ECTS sistemine geçildi gidiyorsun bende bu kadar kredi var diyorsun alıyorsun fark derslerini bilmem kaç kredin olunca lisans diplomanı alıyorsun yök'de bir güzel kabul ediyor. ve işte artık uzaktan eğitim olanları bile kabul ediyor. fark derslerini uzakdan al akabinde diplomanı götür denkliğinide al. sonrada kısa dönem askerlik gogogo. ama hangi ünide lisansa tamamlamalı işte. Türkiye'de DGS gerekiyor. yurt dışı ünilerde yok öyle mevzu ve yökün zaten onayladığı ünilerden olursa daha da iyi olur ama hangileri onlar işte? yok mu bu işlerle ilgili danışmanlık hizmeti veren kuruluş ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Şimdi gerçekten bi fikrim var bu konuda yaşamışlığımda var ama neyse... Cacık olmayacağın için, yoğurt ekmeye gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar