Darksun Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 LCD Tv almayı düşünüyorum ama boyutu ufak olsun istiyorum bu sebeple 22'' http://www.samsung.com/tr/consumer/detail/detail.do?group=tv&type=tv&subtype=lcdtv&model_cd=LE22A650A1XXH üstünde düşüp dururken bir arkadaşın tavsiyesi ile monitörlere doğru kaymış durumdayım, kendi monitörüm Samsung Syncmaster 206BW ve ondanda çok memnunum. Bayağı araştırma yaptım ama halen tavsiyelere ihtiyacım var. 1) 22'' lcd tv ile (yukarıdaki linkdeki) bu tip monitörler arasında görüntü farkı nasıldır? (genelde Tv ve konsol için düşünüyorum). 2) TV'ler 32'' olmadıkça full HD olmuyor sanırım (32'' A656 fiyatıda 2milyara uçuyor direk) onun yerine Full HD için bu HD monitörlerin alternatif olma şansı nedir? (sanırım full HD desteği 240HD modelinden başlıyor) 3) Bu aletler direk desteklediği için bir dijital ve analog yayını taktığınız an gösteriyor herhalde? (herhangi bir ekstra alet gerektirmiyor? Kablotv,teledünya,uydu vs'yi SD ve full HD izleme olanağım varmı?) 4) Yakın bir gelecekte teledünya alsam SD ve HD yayınları izlemede sorun yaşarmıyım , hangisi daha iyi performans gösterir. Bu en saçma soru olması lazım, bir fark olmasa millet herhalde TV yerine hep monitör alırdı. 5) Bunların birbirlerine göre +'ları -'leri nelerdir? 22'' A650 Lcd tv'de full HD vs olsaydı pek düşünmezdim herhalde, ama böyle olunca daha iyi fiyata aynı işlevi gören HD tv/monitör alınabiliyor mu? (hatta daha bile büyük =P) Sorular çok saçma ise kusura bakmayın heheh dediğim gibi fazla tecrübem yok anca araştırarak bu kadar bilgi edinebildim =) 32'' altında TV için tartışıyoruz bu arada 32'' mekana göre büyük geleceğinden eski tüplü 55 ekran arçelik TV'yi değiştimeye çalışıyorum! Beğendiğim samsung'un 22''Lcd tv'si: http://www.samsung.com/tr/consumer/detail/detail.do?group=tv&type=tv&subtype=lcdtv&model_cd=LE22A650A1XXH Onun yerini alabilecek (mi acaba) monitör (hem fiyat aynı gibi hem daha büyük): http://www.samsung.com/us/consumer/detail/detail.do?group=computersperipherals&type=monitors&subtype=lcd&model_cd=LS26TDNSUV/ZA Eğer monitör daha iyiyse fiyatlar buyken niye Tv? =/ Bunu donanimhaber sitesindede postaladım, güzel bilgiler gelirse burada update ederim hep birlikte yararlanırız =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eryres Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Ben [ Samsung 2253LW ] kullanıyorum. Çok da memnunum. Lakin alırken sıkıntı yaşamıştım. 6 kere ölü piksel nedeni ile değiştirdim. Sorunsuz 3 aydır kullanıyorum ve kaliteden memnunum. Gerek oyun, gerek filmlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Fiyatlarinin benzer olmasinin bir nedeni vergilendirmedeki sacmalik, ismi tv olunca yuzde bilmemkac daha fazla vergi odeniyordu bildigim kadariyla. Emin degilim duzenlenmis olabilir yasa. farklarina gelirsek t serisinde scart yok, 3 yerine 2 hoparlor var, bildigim kadariyla uzaktan kumanda yok, teletext vs gibi tam tv sifati kazandiracak seyler yok. onun icin gidip gormek lazim. ama neden input lag i daha dusuk, tepki suresi aynen daha dusuk, daha yuksek cozunurluklu ve daha buyuk olan monitoru almayim diye soruyor insan. ihtiyaclar dogrultusunda benim icin cevap t olsada, arananlara gore tv de gecerli bi tercih olabilir belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Kumanda vs si var bunlar Tv edition diye geçiyor, bunun biri resmini vermişti =) Ama teletext vs olduğunu sanmıyorum. http://forum.donanimhaber.com/m_28978544/mpage_1/key_/tm.htm burada biri incelemiş =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Samsung T260HD yaptigim en iyi yatirimdi. Iki tane HDMI girisi var. Birisini bilgisayara, digerini de alacagin HD yayin aletine baglayabilirsin. Veya bilgisayari monitor girisinden baglarsin, 1 HDMI'i PS3 varsa ona baglarsin, diger HDMI'i da HD yayin icin kullanirsin. Bunun disinda arkasinda normal anten girisi de mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 22" boyutunda TV alacağına kesinlikle monitör al bence. Hem zaten sanırım sandalye mesafesinden ( max. 1 metre ) TVyi izlemeyi planlıyorsun öteki türlü hiçbişey anlamazsın izlediğinden. FullHD diyorsun ama bence 37" altındaki TVlerde gözün hiçbir fark yaklayamaz 720p ile 1080p arasında, gerçi mesafe düşük olduğundan bu durumda farkedebilir de. Zaten alacağın TV de 720p. Eğer niyetin FullHD bişey almak ise, 1.4'den aşağı inemezsin ki o rakamı da geçen haftasonu mavi bilgisayar'da kampanya varken duymuştum :) Yine de saçma bence 32" ekranda bile FullHD. Bu yüzden istediğin kısa mesafeden kullanmaksa bence monitöre yönelmelisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Eski tüplü TV yi değiştireceğim, 2 metre mesafe olacak, monitörü bilgisayara pek bağlayacağımı sanmıyorum çünkü zaten Samsung 206BW'var ve çok memnunum =D Ve evet 32'' çok büyük kaçar odaya ve fiyatıda 22'' samsung modelinin 2 katına o.o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 İyi de 22" olan modeller çok eksik TV açısından. Bir defa bence TV olarak çok küçükler, 2 metre mesafeden bile. 32" o mesafede hala pixellerini sayamazsın ve görüntü yeteri kadar tatmin edici gelir, ha ama dediğin gibi fiyat pahalı. TVyi değiştireceğim diyosun da, ne izlemek istediğin de çok önemli. Mesela samsung'un modelleri çok iyi SD yayın gösteremiyorlar ( monitörü de LCD-TV'si de var elimde ve maalesef düşük modellerde böyle ). Ama mesela ben daha çok bunun üzerinde 720p 1080p HD film izlerim, yok playstation'a bağlarım diyorsan gayet de güzeller. Monitöre gelince, TV olarak kullanacam ve PCye bağlamayacam diyosan da ilginç oluyor zira sana yeterli olacak girişleri var mı önce ona bi bakmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Bazı yerlerde scart girişide var yazıyor gidip görmem lazım herhalde kesin bir bilgi için =p Teletext vs de varmış zaten. Daha çok SD/HD yayın için kullanacağım evet, dvd/blueray vs 2. planda, konsol olarak sadece ps2 var şuan o sebeple oda okadar mühim değil, şurası kesin bilgisayarı pek bağlamayacağım zira tv seyretmek için (tek seyreden ben olmuyorum genelde) zırt pırt yerini değiştirmem gerekir =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Scart girisi var. Yanniz ben mi yanlis anladim soylediklerinden bilmiyorum ama T260HD 26", 22 degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Th 260HD 25.5'' evet A650 ise 22'' lcd tv Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Heh bilgisayar ürünlerine %10 veri indirimi geliyor birde, monitör TV'den ucuz oldu =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar