Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wd external hard disk sorunu

ekinakis

Öne çıkan mesajlar

şimdi arkadaşlar bu sabah western digital 500gb external hard disk aldım sabah çalışıyordu tıkır tıkır herşeyimi içine koydum sonra fişten çıkartım başka bişiy takmak için tekrar takdığımda çalışmayaya başladı aslında sesler geliyor içinde çalışıyor ama on düğmesine basınca açılmıyor harddisk
Sosyal ağlarda paylaş

başka bir bilgisayarda çalıştırmayı dene. çalışmazsa aletten çalışırsa senin usb çıkışında/prizinde problem olabilir. wdnin çıakrdığı ilk 500gblik ex-hddlerden birine sahibim, açma kapama tuşu bile olmadığı için bilgisayarla beraber açılıp kapanıyor. o yüzden bu tarz bir sorunla hiç karşılaşmadım. yerinde olsam o arkadaki tuşu pek kullanmazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

Disk ntfs formatli ise muhtemelen disk header lari kaybolmustur, okunamaz hale gelmistir. O acidan usb ile baglanan disk storage olarak gorunmuyor olabilir.

Birinci cozum yolu linux uzerinde ntfs-3g kutuphanesi ile birlikte diski force mount ile mount edip header olusturmaya calismak,

ikinci cozum icinden diski cikartip anakarta direk sata veya diskine gore bazilarinda ide olarak baglayip benzer islemleri disk windows altinda yapmak olabilir.

diski acmadan once servisine danismani tavsiye ederim. Eger icinde cok onemli birsey yoksa bu sekilde kurtarmaya calisma bile, cunku hatri sayilir bi miktar denemeden sonra kafa kalibrasyonu bozup en son clicks of death alabiliten var. ki benim almisligimda vardir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...