Ungood Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Merhabalar Benim bu topic te sizlere halledemediğim bir kaç sorum olacaktı; 1)Kendim bir ırk scp si yazıyorum ve bir sürü ırk var içinde 9'a yakın. Her irk için ayrı bir chardef yazmak istiyorum yazdımda. Mesela [CHARDEF c_elf] vs. diye bir kaç tane scp yazdım ve bunları gumpdan seçince mesela elf irkini seçince body 'ini elf felan olmasını istedim. Çünkü tek tek bilmem vücut rengiymiş felan yapmak istemedim bide bazı ırkların özel yetenekleri var. Mesela barbarlar doğüştan 20 ar ile doğuyor gibi. Bunları yaptımda ama Dispel atınca body Obody felan hepsi eski c_man yada c_woman'e dönüyo. Bu sorunu nasıl halledebilirim acaba? 2)Aynı irk sisteminde itemleri kullanan ırka göre verdiği damage i nasıl ayarlayabilirim bir bilgisi olan var mı acaba? Her irka bir tag verdim mesela elflerin tag.elf=1 böle yaptım sora itemin on=@hit bölümüne bişiler yamam gerekiyor sanırım nasıl diyim şöle bişiy mi? on=@Hit if ( == 1) act.damage -20 else ( act.damage -20 endif gibimi? iyi salladım Onu nasıl yapcam yani itmelerin verdiği damagein irklara göre değişmesini istiyorum .Sıradan bir bow'u bir elf eline aldımı harikalar yaratsın istiyorum... 3)Tavisye ettiğiniz iyi bir verdata var mı? Şimdilik Bu kadar çok Saolun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thealon Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 1) Irk stone dan herhangi bir ırk seçtiğinde src.body c_elf src.update ... yaparsan olması lazım... 2) Bu biraz daha karmaşık sanırım bunlar için event yazman lazım...Daha önceden yazılmış olan silah eventlarını incelersen sanırım bişeyler çıkarabilirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karakans Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2004 2 icin bir event hazırlarsın ; [events e_irk_hobbit] on=@gethit if ( == i_katana) . . . . endif Bunun gibi iste..[signature][hline]Mail : mailto:[email protected] Msn : mailto:[email protected] Icq : 177779570 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar