Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Koydum cocugu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Penthesilea said:

Mutlu son, full-time offer aldim aralikta okulum bittikten sonra basliyorum :)
Asiri mutluyum lan, gelin yemek ismarliyim hepinize hehe

ilke imrenilecek + örnek alinacak adam.
helal be. sonuna kadar haketmissin =)
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
ilke karsilastirma icin soruyorum

offer ne civarda 100-150k? (biz o seviyeye genelde 80-90k ile baslastiyoruz ama sonucta teknik firma degiliz)

master sonrasimi doktora sonrasimi giriyorsun?

hayirli olsun

bayag bir turk var diye biliyorum ben microsoftta
Mesaj tarihi:
matama said:

ilke karsilastirma icin soruyorum

offer ne civarda 100-150k? (biz o seviyeye genelde 80-90k ile baslastiyoruz ama sonucta teknik firma degiliz)

master sonrasimi doktora sonrasimi giriyorsun?

hayirli olsun

bayag bir turk var diye biliyorum ben microsoftta

sen nerdesin?
Mesaj tarihi:
sadaka dagitir gibi degil

bu denen paralar yillik aylik degil

amerikada 80 90 k kazanmak ole cok ahim birsey degil penthenin egitimini aldiktan sonra

soyle dusunun diyelim 100k aliyorsunuz

new yorkta manhattanda vergilerle beraber bunun 40-45k si direk vergiye gider

kaldimi 60k bol 12 ye 5k aylik
o seviyede adam verir 2500 dolar kiraya anca 1 oda belki 2 odalik eve

kaldimi 2500 zaten iyi bir yerde yemek yese bir gece 100$ once kalkamaz

amerikada iyi kazaniyorum demek icin yillik 250-300k barajina ulasmis olmak lazim. o bile cok yeterli degil aslinda, dedigim gibi vergiler cok yuksek.
Mesaj tarihi:
Pardon gormemisim ben yazdiklarini matama. Maasimi soylemem ciddi anlamda yasak, hos da degil zaten, ama 250-300 degil ne yaptin, ileride insallah :) 80-90 da degil, oyle diyim iste anlayin. Microsoft'un guzelligi benefitlerinde bir de, dis doktoruna, ilacina, lensine kadar sagliga para vermiyorsun falan. Ozet olarak asiri memnunum ben oyle diyim.

O olay state'den state'e cok degisiyo, mesela California'da olsam daha yuksek maas alaicaktim cunku vergiler ve hayat daha pahali, ona gore scale ediyor sirket. Seattle'in en kral yerinde de 1 oda 1 salon 1.3k falan ya. New York gibi delicesine pahali bi yer degil yani, state tax de daha dusuk bildigim kadariyla.
Mesaj tarihi:
ya uzatma da söyle ne kadar kazanıosun yasak masak hikaye gates burayı takip etmiyor zaten. bu kişisel penth maaşı ne kadar alıyor meselesinden ziyade buradan microsoft a giden çalışanlar aşağı yukarı ne kadar alıyor meselesi.
Mesaj tarihi:
@penth sen yukarda stajdaki maasi soylemissin o yuzden rahat sandim

neyse hayirli olsun :) kasim baslarinda new york a gelirsen haber et sana bir penthouse club gostereyim :)
  • Yeni Oluştur...