Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bass pena hakkında...

pch

Öne çıkan mesajlar

İşte penaya geçme nedenim diyeyim =) grubumla my friend of misery calacagim mesela ve parmakla kesinlikle alamiyorum o tonu.. Ayrıca megadeth falan caliyoruz bazen o sounda pena tonu daha iyi gidiyor bence. Parmağı da tamamen boşlamak istemiyorum ama penaya alışana kadar gerileyecek gibi baya parmak
Sosyal ağlarda paylaş

4 yıllık elektro çalıcısıyım, geçen sene boştaydım sıkılıyordum çok yakın arkadaşlarım tanımadığımız bascı alacağımıza seni bizim gruba bascı yapalım dediler varsın penayla çal dediler. çok da memnun kalmışlardı.

tamamen kendi kafamdan çalıyordum.
penayı elektro çalar gibi tutuyordum tiz tonlar istediğimde en sağından çalıyordum (pink floyd falan çalarken ya da tool) daha sert tonlar istediğimde elektro gibi daha manyetiklere yakın yerlerden çalıyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:
böyle çalmak için pena kasıcaksın sonra bakıcaksınki olay pena ile bitmiyor
o adamın kullandıgı manyetiklerde çok önemli yanlız söyleyim ben sonra hayal kırıklıgına ugrama

Yok zaten adamın setup ına ulasmam imkansız shadowksy gitarlar falan nerde =)Aynı sesi elde etmek gibi bir amacim yok zaten de ama iste geçmek istememin sebebi bu tonu parmakla hic yakalayamam ve calacagimiz sarkilarin sounduna daha cok uyuyor bence pena. Nese çalışıyorum bir kac haftadir bakalim oturmaya başladi gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Ikisi tamamen farkli teknikler, finger'la pek bi alakasi zaten yok slap'in, yani niye böyle "guc kaybedecek parmaklarim" diye sartliyosunki kendini?Olay guc degil, hakimiyet olayi biraz daha. Buda pratik yaparak, calisarak giderilir ancak, yani gucle pek bi alakasi yok olayin.Pena'ya alisirsan sureklide öyle calarsan surer gider.Her turlu teknigi calisarak halledersin zamanla.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
abi ayar oldum 1,1.5 aydir deniyorum penayi ama hala bulamadim tam nasil tutulcagini sürekli de farklı seyler denedim. hızlı çalarken pena tellere dik mi gelicek,hafif üste doğru veya alta doğru kaldırılır mı, baş parmak nasil, işaret parmaginiz nasil çalarken, biri anlatirsa hakkaten kulu kölesi olacam artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...