Killer Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 şimdi donanım yazılımdaki gibi nerden başlayayım diye sormıycam.hangi dersler işime yarar?tamam yazılım programlarıınn hepsi bi işe yarar da ne biliym farklı bölüm falan vardır mesala.şu ana kadar yazılım dersleri veren bildiğim 2 bölüm var bilg mühendisliği ve bilg bilimleri.başka bölüm var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 yazılım mühendisliği de aklında başka bir alternatif yok da oyun yapmak istiyorum öyleyse hadi bu olsun demiyorsan tekrar düşün, yine diyorum, oyun yapıcam diye girip ;_; diye çıkabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 programlama kismiyla ilgileniyosan CS, turkiyede nasil bilmiyorum, yazilim muihendisligi diye mi bolumler? yoksa bilgisayar bilimleri diye mi ayrildi, ya da hala sadece bilgisayar muhendisligi mi? her neyse, yazilimla ilgi olani iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 bi cs var ki sanırım sabancı ve bi kaç tırt ünide var bi de bilg mühendisligi var bu da bilimum ünide var edit: gerçi gelecegin meslegi mekatronikten geçiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 evet düz program yazımı ise olay yazılım müh. daha çok o konuyla ilgileniyor cs de sanırım benzer yaklaşımlar içinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 muhendislikle yazilimin ne alakasi var ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Yazılım mühendisliği denilen bölüm sanırım, özel üniversitelerin 4 yıllık yazılım kursları. Türkiye'de özel üniversiteler bölüm isimlerini kafalarına göre verebiliyorlar devlet üniversitelerinin aksine. Tamamen "müşteri çekme" amaçlı bazı bölümler ve isimleri. Bildiğim kadarıyla şu bölümü bitirirsen oyun programlayabilirsin diye bir olay yok, pek anladığımı söyleyemem forumda bir sürü bilgisayar mühendisi var, daha iyi bilirler ama sonuçta bir oyunu tek kişi yapmıyor. AI yazman lazım, bilg. mühendisliği alanına girer, grafik, tasarım vs. güzel sanatlarda görsel tasarıma vs. girer. Ben "oyun yapmak istiyorum" diyerek yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği vs. okursan umduğunu bulamayabilirsin. Zaten Türkiye'de şu anki koşullarda hayalden öteye gidemez bu isteğin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Hangi dersler isine yarar... Oyunu ne kadar ayrintili yapacaginla beraber sadece multimedia dersi bile yetebilir veya com101. Bunun disinda artificial intelligence bi nebze, computational intelligence aklin ererse, virtual reality, temel olarak da algorithms ve dolayli yoldan data structures. Bunun disinda matematik bolumunden linear algebra, muhtemelen calc3, buyuk olcude probability. Bunlari birinci dereceden alakali ve 1. dereceden dolayli alakali olarak dusunursen, 2. dereceleri de var ki bunlar tum bilgisayar dersleri oluyor. Cunku her ders seni zaten bir ileriye tasir. Ister computer organization olsun, ister operating systems olsun.. Data mining bile isine yarar, olay senin ne kadar ayrintiya inecegin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 hayır zaten "<{c,java,..} goes here> 'de kod yazıcam oyun yapıcam" diye girmemek gerekiyor, oyun yazımı en fazla motivasyon olmalı, buradan çıkınca bunu yapabilmek için temel atabilecek birikimim olacak şeklinde düşünmek gerek sadece. yoksa boyuna kod yazıcam diyorsan bir kitap/kaynak edin, oku pratik yap bol bol o da yeter, hatta çoğu üniversitede 2 yıl boyunca c görüp "ya printf ne işe yarıyordu" diye sorabilecek kadar ezberle-geç yapan insanlardan daha da iyi olursun, üniversiteye gerek yok bunun için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 ya oyun yapmanın zorluğunun ciddi farkındayım.tek başıma yapamıycağımı da biliyorum.ama bu benim için ciddi bi tutku.hani oyun yapamasam bile illaki bilgisayar ile ilgili bişeyle uğraşmak istiyorum.ben yazılım öğrenerek bu işin sadece bi köşesinden tutucam bu kafada olan insanlar arkadaşlarım vs bi sürü insan var illaki bi birleşme buluşma olur. fly açıkcası benim derdim şu hani insanlar programlamayı kitaplardan da öğrenirsin diyolar.ben okuycak bölüm arıyorum daha çok.bilgisayar bilimleri yazılım mühendislği falan da amacıma giderken ki öğrenmem gereken bazı şeyler.derdimi böyle açıklasam belki farklı şekilde yardımcı olabilirsiniz bu arada yazılım mühendisliği diye bi bölüm varsa hangi üniv de var istanbul özellikle.benim şu anda tek hedefim bilgi bilgisayar bilimleri %100 burs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Eger istedigin buyuk bir sirkete girip oyun gelistiricisi olmaksa, oyle yazilim muhendisligi falan degil Computer Science derecen olmasi lazim. EA ile mulakata girdim ben konum cok alakasiz olmasina ragmen (oyun tecrubem yok da iste game theoretical ai calistigimdan yapay zeka icin alirlar belki diye) Kisaca CS derecesi, bircok proje tecrubesi (tercihen oyun programlama tecrubesi boyle projeler arasinda) istiyorlar. Turkiye'de CS dereceni aldiktan sonra, eger kenarda kosede ayirdigin para varsa Carnegie-Mellon gibi bi universitede Entertainment Technology masteri yapabilirsin, o zaman direk buyuk bi sirkete kapagi atarsin zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 USCnin master programina basvuruyorum ben game design, girme ihtimalim 0.001%. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Almanca öğren buraya git :) http://fbi.fh-heidelberg.de/studienangebote/bachelor-of-science-informatik/schwerpunkt-game-entwicklung/ Bölüm adı : Game-Development Bachelor of Science Ücret: 6 ayda bir 520 euro ( son 2 senede gelen bir ücret,eskiden bedavaydı) Ayrıca Alman Oyun firmaları tarafından burs imkanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 kaç abitur puanı istiyo acaba iyiymiş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Sadece almanca bilmen yeterli,herhangi bir puan istemiyorlar almanyada çoğu bölümde. Çok talep olduğunda notlara bakılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 cok iyiymis, okuyamiyorum gerce almancam yok. sadece undergrad mi var? Überblick Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 undergrad ı bilmiyorum da direk üni ama game programming agırlıklı bi 5 yıl daha almanca egitim kaldırabilir mi bünyem acaba abiden 9/15 filan alırım sanırsam (almanca yüzünden düşüyo ortalama 5 olunca almanca notu dfg ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Sanırım öyle. Ama bilg üstüne bunu yapmak gibi bir ihtimal olabilir,mail atıp sormak lazım. Studientyp Intensivstudium mit 210 ECTS und Abschluss Bachelor of Science Tiği : 210 ECTS ve bitişte Bachelor of Science ünvanı. http://en.wikipedia.org/wiki/European_Credit_Transfer_and_Accumulation_System 36 ay süresi Sanırım sadece Bachelor , informatiğe(enformatik) girip http://fbi.fh-heidelberg.de/studienangebote/bachelor-of-science-informatik/ su 4 ağırlık noktasını seçiyorsun Ekonomi informatik Medya İnformatik Oyun geliştirme İnformatik Sağlık İnformatik Master programı olarak sunmuyorlar sanırsam. almanyada devlet tarafından tanınan tek bölüm bu alanda öyle yazıyor Bu bölümdeki öğrencilere gameforge(www.gameforge.de) burs veriyor ordan karşıma çıkmıştı benimde. Birde bu universite değil Fachhochschule (türkiyedeki universitelerin sistemine benzer bir okul) über düber teori değil cogunlukla pratiğe yonelik eğitim verirler,zaten bu bolumde eğitim süresince büyük bir oyun yapıcaz ve oyunu tanıtıcı film çekicez falan diye yazmıslar bir çok şeyle birlikte. Master Programı olarak üstüne bir şeyler yapabilirsiniz diyor. gameforge said: In the course of promoting new people, Gameforge also continues the cooperation with SRH University of Applied Sciences Heidelberg and again awards several scholarships for computer science/game development – this time for the winter term 2009/2010. In doing so, Gameforge covers the tuition for the most talented students for the three-year study and also offers the scholarship holders the opportunity to complete the practical tri-semester at Gameforge. Interested high-school graduates and students can send their application documents to [email protected] e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it Please refer to http://web.fh-heidelberg.de/de/fh-heidelberg/4724.html for additional information on the course of studies and scholarships. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 deadwoll said: Yazılım mühendisliği denilen bölüm sanırım, özel üniversitelerin 4 yıllık yazılım kursları. Türkiye'de özel üniversiteler bölüm isimlerini kafalarına göre verebiliyorlar devlet üniversitelerinin aksine. Tamamen "müşteri çekme" amaçlı bazı bölümler ve isimleri. Bir daha araştır yazılım mühendisliğini. killer sende buraya bir bak http://cs.ieu.edu.tr/tr/bbf_games.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Almanya veya Turkiye'de oyun uzerine okuyup da is bulmak pek kolay birsey degil onu da goz onunde bulundurun. O sebeple Amerika dedim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 ya ilk tercihim istanbul ama izmir de olabilir ne biliyim kafam karışık. ged almanca işi zor ya çok nefret ettiğim bir dil 5 senedir okulda yüz hoca değişikliği nefret ettirdi bana penth amerika olayında emin değilm üniv bittikten sonra gidebilirm belki.cs bilmen lazm demişsin işte istanbul bilginin bilgisayar bilimleri die bölümü var oraya girmek istiyorm. alternatif bölüm var mı merak ettiğim o benim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Herhangi bi universitenin bilg. muh veya CS bolumune girebilirsin. Illa bilgi'de okumam gerekiyor diye dusunme. Sabanci cok daha iyi olur mesela.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 grafik mrafik diyosan önce bi lineer cebir dersi al sonra bilgisayar bölümünden grafik dersleri al. ben oyun programlamıyorum ama moleküler modelleme programı yazdım, grafik kısmı basit zaten ama ekrana yansıtma dışında üç boyutlu bir cismin hareketi mevcut sonuçta o programda da ve bunun için lineer cebir dersleri gerçekten de çok faydalı oldu bana (ama tabi mühendisler için verilenini alcan matematikçilerinki ayrı bir dünya). Ama benim grafik kısmı çok basit olduğu için dediğim gibi grafik programlama dersine ihtiyaç duymadım biraz kendim opengl çalışıp yaptım. ondan önce bi iki programlama dersi alırsan da program yazma kapasiten artar. oralarda göreceğin her ıvır zıvır veri yapısını kullanacağından değil (ben hiç birini kullanmadım adam gibi) ama program yazabilme kapasiteni arttırıyor gerçekten proje falan yaptırıyorlarsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Killer said: ya ilk tercihim istanbul ama izmir de olabilir ne biliyim kafam karışık. ged almanca işi zor ya çok nefret ettiğim bir dil 5 senedir okulda yüz hoca değişikliği nefret ettirdi bana penth amerika olayında emin değilm üniv bittikten sonra gidebilirm belki.cs bilmen lazm demişsin işte istanbul bilginin bilgisayar bilimleri die bölümü var oraya girmek istiyorm. alternatif bölüm var mı merak ettiğim o benimabi niye bilgi'ye sartlandin ki? turkiye'de bircok bilgisayar muhendisligi bolumu bilgisayar bilimi egitimi veriyor zaten, muhendise is var mantigiyla :) bizde mesela (sabanci) hocalar hep derdi biz bilgisayar bilimi bolumuyuz, 3-4 tane bilgisayar muhendisligi dersi var, siz turkiye'de is sorunu cekmeyin diye bilgisayar bilimi ve muhendisligi diyoruz. bilgi cs uzerine pek bilgim yok, ama riglous'un da dedigi gibi ben sabanci'dan cok memnun kaldim her seyiyle, gonul rahatligiyla da oneririm. puan sikintin varsa girmesi biraz daha zordur diye tahmin ediyorum, bilginin fiyatini da bilmiyorum sabanci gecen sene 25k idi. amerika'yi zaten mezun olunca diye soylemistim, dedigim gibi cok guzel Entertainment Technology master programlari var, direk oyun ve digital entertainment uzerine. Ornegin iste bir arkadasimdan ornek vereyim, Sabanci'da CS bitirdi grafik uzerine egilerek, iste CS dersleri yaninda Math'dan linear algebra, Visual Arts'dan 3D Modelling ve 3D Animation, yine CS'ten Computer Graphics derslerini aldi, bir yandan da yazlari vs. okulumuzun grafik hocasiyla projeler yapti (Selim Balcisoy bu arada grafik hocasi Sabanci'daki, adam baya testislidir google it), benle beraber mezun oldu su an Carnegie-Mellon'da Entertainment Tech. masteri yapiyor, direk oyun uzerine gitti adam yani basindan beri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 sabanci iyidir, bilgiyi ben de hic duymadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar