aslan. Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Arkadaşlar tam olarak 2 sorum olacak. Soru 1. Kullanıcıdan alınan bir gurup pozitif tamsayının en büyüğünü ve en küçüğünü bularak ekrana yazdıran bir program yazınız. Bu programda kullanıcı arka arkaya tamsayılar girecektir (her sayı girişinden sonra enter tuşuna basılacaktır). Kullanıcının kaç adet sayı gireceği başta belli değildir. Kullanıcı sayı girmeyi bırakmak için 0 değerini girecektir. Kullanıcı 0 değerni girdiğinde program o ana kadar girilen tamsayılardan en büyük ve en küçüğünü ekrana yazdıracaktır. Örnek: 5 2 6 3 0 En kucuk: 2 En buyuk: 6 Soru 2. * karakterini kullanarak kullanıcının belirlediği ölçülerde bir dörtgeni ekrana çizen bir program yazınız. Programda kullanıcıdan iki adet tamsayı alınacaktır. Bu sayılardan ilki dörtgenin yüksekliğini, ikincisi dörtgenin uzunluğunu gösterecektir. Örnek: 4 6 ****** * * * * ****** Eger yapabilecek biri varsa acil lazım çözümleri sagolun şimdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 cin çarpar abi sakat dil bu c kullan mis gibi scanf ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Bayadir C++ yazmadim hata yaparim kesin, compileri da yok artik hata varsa duzeltirsin #include #include using namespace std; int main() { int max = INT_MIN; int min = INT_MAX; int num; cin >> num; while(num != 0) { if(num > max) { max = num; } if(num < min) { min = num; } cin.clear(); cin >> num; } if(max == INT_MIN) { cout << "0'dan baska sayi girilmedi girilmedi." << endl; } else { cout << "En buyuk: " << max << endl; cout << "En kucuk: " << min << endl; } return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 tebrikler sabaha kadar numara girilen bir program yazdınız ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 #include using namespace std; int main() { int h, w; cin >> h >> w; for(int i=0; i for(int j=0; j cout << "*"; } cout << endl; } } da insaf abi nasil yazamiyosun bunlari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 mulgear6 said: tebrikler sabaha kadar numara girilen bir program yazdınız ^^yoo? cin.clear(); cin >> num; var en altta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 #include <iostream> #include <sstream> using namespace std; int main() { int i=1,sayi[]={0,0}; string stream; while(i!=0) { cout << "sayi gir :"; cin >> stream; stringstream(stream) >> i; if(i>=sayi[1] && i!=0) { if(sayi[1]==0){ sayi[1]=i; sayi[0]=i; } else sayi[1]=i; } else if(i<sayi[0] && i!=0) sayi[0]=i; } cout << sayi[0] << " en kucugu, " << sayi[1] << " en buyugu."; return 0; //olmasa da çalışır da alışkanlık edin } sonradan tüm sayıları kullanmana gerek kalmayacaksa bu da alternatif olabilir bir de karenin içi boş olacak sanırım, onun için şöyle yap : int h, w; cin >> h >> w; for (int i=0;i<h;i++) { cout << "*"; for (int j=1;j<w-1;j++) { if(i==0 || i==h-1) cout << "*"; else cout << ' '; } cout << "*n" ; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aslan. Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Daha görmeye başlayalı 1.5 hafta oldu dolayısıyla yapamadım :/ Edit : Fly vermiş oldugun kodları yazdıgımızda 0 a basınca program büyük ve kücük asyıları belirtmeden direk olarak kapanıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Keske direk yazmasaydiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 evet aslında ipucu daha iyi olurdu : ezberleyip geçme dürtüsü olmazdı da neyse artık. aslan. said: Fly vermiş oldugun kodları yazdıgımızda 0 a basınca program büyük ve kücük asyıları belirtmeden direk olarak kapanıyor return 0 dan önce system("PAUSE"); -linuxtaysan işlemez- veya cin >> i; falan yaz bir girdi alıp kapansın, işi bittiği için direk kapanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aslan. Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Ayrıca 1. #include #include int main() { int sayi = 0; int a = 0; int b = INT_MAX; scanf("%d",&sayi); while (sayi != 0) { if (sayi > a) { a = sayi; } if (sayi < b) { b = sayi; } scanf("%d",&sayi); } printf("b: %dn",b); printf("a: %dn",a); getchar(); getchar(); return 0; } 2. #include int main() { int boy = 0; int en = 0; int ySayac =0; scanf("%d",&boy); scanf("%d",&en); while(ySayac < boy) { unsigned int xSayac=0; while ( xSayac < en) { if (ySayac == 0 || ySayac == boy-1 || xSayac == 0 || xSayac == en-1 ) { printf("*"); } else { printf(" "); } xSayac++; } printf("n"); ySayac++; } getchar(); getchar(); return 0; } Olarakta yazılabiliyormuş.Teşekkürler herkese Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 C++ diyip de cin cout kullanmama sebebin nedir? benim yazdigimin aynisinin negatif sayi ve iostream librarysi kullanmayani cunku o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 çok konuşma lan erkeksen gel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 c olmus o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 ARKADAŞLAR. Mis gibi biçimlendirilmiş yazı formatımız var onu kullanalım lütfen insanların gözünü çıkarmayalım ({code}{/code} arasına alıyosunuz { yerine [ ama) aslan. said: Ayrıca 1. #include <limits.h> #include <stdio.h> int main() { int sayi = 0; int a = 0; int b = INT_MAX; scanf("%d",&sayi); while (sayi != 0) { if (sayi > a) { a = sayi; } if (sayi < b) { b = sayi; } scanf("%d",&sayi); } printf("b: %dn",b); printf("a: %dn",a); getchar(); getchar(); return 0; } 2. #include <stdio.h> int main() { int boy = 0; int en = 0; int ySayac =0; scanf("%d",&boy); scanf("%d",&en); while(ySayac < boy) { unsigned int xSayac=0; while ( xSayac < en) { if (ySayac == 0 || ySayac == boy-1 || xSayac == 0 || xSayac == en-1 ) { printf("*"); } else { printf(" "); } xSayac++; } printf("n"); ySayac++; } getchar(); getchar(); return 0; } Olarakta yazılabiliyormuş.Teşekkürler herkese Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 bu arada c de (cpp'de de geçerli olabilir) %p'nin ne işe yaradığını bilen var mı? ark sordu bana, netten baktım bulamadım, merak ta ettim şimdi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Çok pis sallamıyosam hiç formatlandırmadan yazıyodu o. Bi bakiim. Edit: Sallıyomuşum valla :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 printf komutunda asal sayıları belirtmek için kullanılıyo... yok lan şaka yaptım bilmiyorum benim bildiklerim %d, %c, %f, %lf, %s, %x Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 %p adres bastırırken kullanılıyor, ha decimal parametresi vererek de basılır da en şık gözüken ve doğru olanı bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar