Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gemi isimlerinin anlamları

Exodous

Öne çıkan mesajlar

Ya belki merak edenler vardır, Eve'deki bu gemi isimleri nereden geliyor diye. Ben gallente olanlarından bazılarını buldum. İsimlerini hep Yunan mitolojisinden alıyorlar. İşte size bunlardan bir demet:

Lachesis: Yunan mitolojisinde Clotho tarafında örülecek kaderin ağlarının uzunluğunu belirleyen tanrıça. Kader tanrıçalarının ortancası. Her üç günde bir kardeşlerinin yanına gelip, elindeki asasıyla ağı örecek iplikten ölçüp biçip, yeni doğacak bebeklerin kaderlerini belirlemesi için tanrıçalarla beraber olurmuş.

Astarte: Astarat ya da Astroreth olarak da bilinen Asurlularin aşk ve verimlilik tanricasi.

Phobos: Yunan mitolojisinde korku tanrısı.

DeimosYunan mitolojisinde, savaş tanrısı Ares ve Aşk tanrıçası Aphrodite'in birleşmesinden doğan, kardeşlerden biri. Deimos Yunanca'da dehşet,panik,korku anlamına gelir. Diğer kardeşi Phobos'dur.

Myrmidon: Achilles'in liderliğinde truva savaşına katılan savaşçı halk.

İshtar: Gılgamış destaninda ana tanri Anu'nun kızı. Sürekli sevgili degiştirmekle ve kendisine aşık olanların burnundan getirmekle ünlüdür. Gılgamış tarafindan reddedilince en büyük nefret duygularından birisini gösterir.

İshkur: Sümer mitolojisinde Enlil'in büyük çocuğu.

Şimdilik bunları bulabildim. siz de başkalarını eklerseniz güzel bir çalışma olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Muninn: Odinin iki kuzgunundan biri, Düşünce
Huginn: Odinin iki kuzgunundan diğeri, Hafıza
Sleipnir: Odinin 8 bacaklı atı
Fenrir: Ragnarokda odini yutucak olan dev kurt
Hel: ölülerin diyarı helheim'ın yoneten tanrıca. Bir cok yaratıgın ve devin anası
Naglfar: ölülerin tırnaklarından yapılmış, ragnarokda Lokinin ordularını Midgard'a(dünya) ve Asgard'a(delikanlı tanrıların mekanı) taşıyacak gemi
Nidhoggur: Dunya agacı Yggdrasill'in köklerini diyen ejderha
Ragnarok: Dunyanın sonu, tanrıların devlerin ve canavarların savaşıp yok olacağı dunyanın sular altında kalacagı savas

Minmatar gemi isimleri norse mitolojisine dayanıyor. Daha dogrusu Boundless Creation gemileri isimlerini vahşi kaba ve güclü hayvan ve norse mitolojisinden severken, Thukker Mix gemiler, daha narin hızlı hayvanlardan ve kılıc çeşitleri isimlerinden seciyor.
Sosyal ağlarda paylaş

minmatar dısında aklıma gelenler gryhphin gibi basitleri gecersek,

hyperion: yunan mitolojisi guneşin titanı, sonrada Olimposa katılıyor.
cerberus: yunan mitolojisi, ölülerin dunyasının kapısını koruyan 3 kafalı kopek
enyo: yunan mitolojisi, savaş/korku tanrısı
nyx: yunan mitolojisi gece tanrıcası
thanatos(dogrumu yazdım?): nyx'in kızı, yunan mitolojisinde ölüm, ölüm tanrısı gibi degilde, bizzat ölüm gibi.
eos: yunan mitolojisi şafak titan(ıcası bole bi kullanım yok tabide kadın işte)
helios: =hyperion
moros: yine nyx'in kızı, kader denir ama cok kader değil, impending doom gibi bişi. Yanı bi varlık thanatos gibi, ama işte herkezi herşeyi ölümüne sonuna götürüyo.
keres: nyx'in kızlarının ortak adı
charos: yunan mitolojisi, canlılarla ölülerin diyalarını ayıran sitx(bolemı yazılıyo emin degilim) nehrinde, ölenleri canlılar diyarından ölüler diyarına, 1 dinar karşılıgında taşıyan amca
taranis: celt mitolojisi tıldırım tanrısı
eris:yunan mitolojisi, karışıklık(?) tanrısı, chaos demek istemiyorum cunku onun icin bizzak chaos var. Eski yunanda daha farklı bir anlamı var chaos'un.
Anshar: gokyüsü tanrısı, ama kimin tam emin değilim, hitit'te olabilir akad'da olabilir sumer'de olabilir, pek iyi bilmiyorum hangisi hangisinin.
Rhea: Zeus, poseidon, hera, hades, demetre ve hatırlayıyamadığım birkac tanrının annesi
Oneiros:yunan mitolojisi, Uyku tanrısı
Kronos: yunan mitolojisi, zaman titanı. Tabi titanlar icin durum biraz daha farklı aslında daha once yazmadım ama, zeus gibi gokleri yonetmiyo, bizzat zamanın kendisi arkadaş. Gaia'nın dunyanın kendisi oldugu gibi.
lachesis: nyx'in kızı yine. aha bu arkadaş direk kader işte
leviathan: incilde geciyo, uydurmayım ama sanırım tevrat veya zeburdada geciyo. Dev bir deniz canavarı.
erebus: chaos'un (khaos demek daha dogru aslında) cocugu, hiclik, karanlık.

aklıma gelmiyenler var, gelipte bilmediklerim var, arazu falan. siz yazı verirsiniz gerisini.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
  • 5 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Zealot : Fanatik, Partizan, Parlak ışık
Curse : Lanet, Karabüyü ile bağlamak
Pilgrim : Seyyah, Dini Misyoner
Armageddon : Kıyamet günü iyi kötü arasında yapılacağı rivayet edilen savaş meydanı.
Abaddon : ibranice, "yıkım yeri" anlamına gelir.
Apocalypse : İncil'de mahşer günü yeryüzüne inecek 4 atlıdan birisinin adı
Sacrilege : Kutsal değerlere yapılan hakaret, küfür
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
  • 3 ay sonra ...
Caracal: Türkçe Karakulak kelimesinin Latince uyarlamasıdır. Kulağının çevresindeki siyahlıktan dolayı bu şekilde adlandırılmış. Asyanın batısı, Afrika ve Anadolu'da yaşar. Doğada düşük yoğunlukta bulunmaları ve iyi gizlenmeleri sebebi ile vahşi yaşamda görülmeleri çok zordur. Türkiye'de ilk kez Ağustos 2002'de fotoğraflanabilmiş.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Karakulak
http://en.wikipedia.org/wiki/Caracal
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...