Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 said: DynamicK, 19 Mayıs 2004 02:06 tarihinde demiş ki: said: Absolut, 19 Mayıs 2004 02:01 tarihinde demiş ki: Baskı yapmıyorum sadece askerlik yapmak istememeleri yüzünden orduya laf etmelerine kızdım. Yok ne gerek varmış yok bu devirde gereksizmiş falan diye. Biraz monitörden ayrılsalar dünyada ordunun gerekliliğini hele de yan komşularımızın durumunu görüp ordunun gerekliğini, caydırıcılığını anlarlar. Keşke İsviçre gibi olsak hiç orduya gerek olmasa ama ne yazıkkı bir İsviçre değil Bir yaratfımız Araplar diğer yanlarımız yüzyıllardır toprak savaşı yaptığımız ülkelerle çevrili. herkes askere gidecegine işi daha prof yapacak bir kesim askere alınsa hem paralı askerlik olsa, diğerleride ülke kalkınmasına calıssa daha iyi neticede şu dönemde teknolojik savaşlar oluyor kimse elde kılıç allah allah nidalarında savaaş gitmiyor sen 1milyon adamı askere alacagına 500 tane mühendis ile ar-ge çalışmaları yap ülkenin ordusuda daha güçlenir, komsulara kafa tutacak duruma daha rahat gelirsin Not: yan komşu , komşu zaten sınırdadır ;) Elde kılıç değil ama belde bomba veya elde sapanla giden çok var.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 askerlık = hapısane gıbı bısey oldu be abso[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir... [Bu mesaj Llama tarafından 19 Mayıs 2004 02:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Llama hapishane görmemişin.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Yatığını söyleyen kim? Sen git çalış askerde yatma. İlla yatacam diye gitmek neden? Yararlı olmaya çalış.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 askerlıkte gormedım o yuzden ongarlıgı konusuyoruz ... sımdı babamla konusunca bu konuyu adam anlıarın olıcak askerlık arkadaslarımı kımseye degısmem dedı bı anda dumur oldum valla[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 peki işledigin seyin suc oldugunu niye kabul ediyosun ... sana dikte edilen yasa ???[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ... Dinamik Emotional Logical Uber Combatant Insane Attracatıve Natural ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Bu arada ben yatacam, geç oldu :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 askerlik arkadaşının kıymeti daha büyüktür gözde neden mi? insanlar felaketlerde eziyette birbirlerine daha çok sarılırlar rahat vb ortamında ise daha uzaklaşırlar askerde binbirtürlü saçmalık eziyet oldugundan mantıkları uyusan kişiler dost oluyor askerlik arkadaşı deniyor mantık aranmayan ortamda dertleşip kafanı toparlayacagın belkide seni delirmekten kurtaracak kişilerde askerlik arkadası olarak geçiyor literatüre ..[signature][hline]Grandmaster Hamburger irc.quakenet.org / #gecevardiyasi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 :) böyle diyince bitiyor yani konu :) Ben trafik olmadan yaşarım o zaman Ben banka olmadanda yaşarım o zaman Ben kurallar olmadan da yaşarım o zaman[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 konu kapandı :)[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 turkiyede zorunlu askerlik sistemi yararli degil zararli. 1 - boyu tufek kadar olan, topal olan, comel diyince yere yatan tonla adam askere gidiyor. bu forumdaki konusanlar kadar zekiler cok kucuk bir azinligi temsil eder. daha tufegi nereye dogrultacagini bilmeyen adamlarin hicbir sekilde hicbir savunmaya yarari olmaz, zarari olur, yerinde uygulamali olarak gordum bunu. 2 - su an silah altinda tutulan 600 bine yakin vatandas, yerel catering isletmelerine pazar olmaktan baska bir ise yaramiyor. sadece cok kucuk bir azinligina savasta guvenebilirsiniz. askeriye artik resmen bazi lokal ticaret gruplarinin arpaligi olmus. askerin yiyecegi yemegin, giyecegi elbisenin ihalesinde donen paralar dudak ucuklatiyor. genelkurmay baskanlari, hic lazim olmamasina, sadece 40 kilometre otede koskoca bir TUGAY olmasina ragmen, her ne geregi varsa, memleketleri olan kasabalara ayrica tabur aciyor. tabii esnafin birdenbire yuzu guluyor. 3 - butun bunlarin harcamasi devlet cebinden yapiliyor, oraya da vergiyi biz veriyoruz. 600 bin adamin devasa cogunlugu, 2. dunya savasi sonrasi tasarlanmis tufeklerle toplam 50 mermi atarken askerlik namina, sadece bos durarak tuketim yapiyor. hicbir uretim yok, tersine tuketim. hem kendi gelecekleri acisindan 2 sene gecikiyorlar, hem 2 senelik ekonomik uretim yapmamis oluyorlar hem de 2 sene boyunca sadece yiyorlar. su anki gidisat ile olmaz. ayakkabici cirakligi yaparken zort diye askere getirilip yesil giydirildikten sonra 2 ay egitilen adamla vatan savunulmaz, o adam vatani savunamaz, olsa olsa vatani savunurken olur. ordu, insanlarin vatanlari ugruna kahramanlik yapip cansiperane vatanlarini savunurken olsunler diye degil, ulke savunulabilsin diye var. bu da 600 bin insani sadece pazar olusturmak icin orada tutup, 2. dunya savasi sonrasi kamyonlar, tufekler kullanarak olmaz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 eger tartisilacaksa devlet insan icin vardir. devlet denilen sey sadece insanlarin arasinda organizasyon yapabilmek icin yine insanlarin olusturdugu sosyal bir yapidir. eger devlet, insanlardan oncelik alirsa, bunun farkina varip devlet kavramini ustlenerek insanlari istismar edip gudecek birileri herzaman cikar, tarih orneklerle dolu.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 tek cikis vardir, profesyonel orduya gecmek.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 suan amatormuyuz bıldıgım kadarı ıle dunyanın ıkıncı hazır askerı bızde bır savas olsa hemen hazırız ya allah bısmıllah[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 benım torunlarım gorur bunu bız ıstesekte ıstemesekte agustosta alıcaz yesıl donlarımızı askere gıdıcez[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 said: Llama, 19 Mayıs 2004 02:30 tarihinde demiş ki: suan amatormuyuz bıldıgım kadarı ıle dunyanın ıkıncı hazır askerı bızde bır savas olsa hemen hazırız ya allah bısmıllah evet hazirsin, aslanlar gibi allah allah diyerek olursun. vatanini savunursun. ama kime karsi, iran, suriye, ermenistan bulgaristana karsi, yunanistana karsi. hicbir modern orduyla karsilasabilecek ekipman, donanim yok. giydir adama yesili, ver eline g3 u, attir 10 mermi asker oldun su an.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 adam basiyor dugmeye, 5 bin kmden tomahawki salliyor, alet geliyor hedef bolge yakinina YER SEKILLERINI takip ederek, zamani gelince yukseliveriyor ve bir patliyor, 1 km kare alana kucuk dartlar atiyor sen alllah allah diye kossan ne yazar adam binlerce adami bir dugmede ciziyor artik.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lothrodel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 said: unity100, 19 Mayıs 2004 02:23 tarihinde demiş ki: turkiyede zorunlu askerlik sistemi yararli degil zararli. 1 - boyu tufek kadar olan, topal olan, comel diyince yere yatan tonla adam askere gidiyor. bu forumdaki konusanlar kadar zekiler cok kucuk bir azinligi temsil eder. daha tufegi nereye dogrultacagini bilmeyen adamlarin hicbir sekilde hicbir savunmaya yarari olmaz, zarari olur, yerinde uygulamali olarak gordum bunu. bildiğim kadarıyla bedensel,zihinsel engelliler vs askere alınmıyor tüfeği doğrultmayı öğrenmek için ve ülkeyi savunmak için gidiyorlar oraya said: 2 - su an silah altinda tutulan 600 bine yakin vatandas, yerel catering isletmelerine pazar olmaktan baska bir ise yaramiyor. sadece cok kucuk bir azinligina savasta guvenebilirsiniz. pazar olmaktan dediğin kuruluşlar ordunun gelirinin büyük bir çoğunlugunu karşılıyo bir örnek verecek olursak askeriyenin para hesabıyla en son iş bankası ilgileniyordu sonra oyak banka geçti ve bunu muazzam bir fiyatla ihaleyi oyak banka verdiler said: 3 - butun bunlarin harcamasi devlet cebinden yapiliyor, oraya da vergiyi biz veriyoruz. 600 bin adamin devasa cogunlugu, 2. dunya savasi sonrasi tasarlanmis tufeklerle toplam 50 mermi atarken askerlik namina, sadece bos durarak tuketim yapiyor. hicbir uretim yok, tersine tuketim. hem kendi gelecekleri acisindan 2 sene gecikiyorlar, hem 2 senelik ekonomik uretim yapmamis oluyorlar hem de 2 sene boyunca sadece yiyorlar. devletin cebinden 1 çıkıyorsa ordu bunu kendi gelirleriyle 10 tamamlamasını bilir bundan şüphen olmasın devletin cebinden tabiki para çıkıcak sonuçta ülkenin savunması yapıyor ordu bunlara belli miktarda harcama yapmak zorundadır said: su anki gidisat ile olmaz. ayakkabici cirakligi yaparken zort diye askere getirilip yesil giydirildikten sonra 2 ay egitilen adamla vatan savunulmaz, o adam vatani savunamaz, olsa olsa vatani savunurken olur. ordu, insanlarin vatanlari ugruna kahramanlik yapip cansiperane vatanlarini savunurken olsunler diye degil, ulke savunulabilsin diye var. bu da 600 bin insani sadece pazar olusturmak icin orada tutup, 2. dunya savasi sonrasi kamyonlar, tufekler kullanarak olmaz. zamanında da zort diye askere alınanlar kurtarmadımı bu vatanı insanın içinde olduktan sonra gerisi fasa fiso ha tabiki teknoloji devrindeyiz eskisi gibi kazma kürekle allah allah nağralarıyla olucak şey değil ama fi tarihinden kalma silahların yanında teknolojik ürünlerimizde var bu kadar küçümseme bence... bunlar kendi görüşüm sakın böle sırf muhalefet olmak için yazdım fln diye düşünme polemik yaratmakta istemiyorum kendi düşüncelerimi yazdım...[signature][hline]In Flames We Trust Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 havadan gemiye ya da gemiden gemiye en modern misil turkiyede penguin, o da tamamen kendi kendine gudumlu degil. uzun bir sure atan ucagin ya da geminin hedefle radar temasini surdurmesini gerektiriyor. fransizlar bile daha 70lerde exocete gecti, adam atiyor 20 km oteden salliyor bir daha arkasina bakmiyor. arjantinlinler bile bu eski exocetleri kullanarak 80 de falklandsda ingiliz gemisi batirdi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 ha daha da detaylandirayim, eski bir sistem statusune dusmus 70 lerin tasarimi exocet; - sadece kendi radariyla yon bulur, hedefini takip eder, atici aracin destegine ihtiyac duymaz, - hedefe ulasamayacagini hesaplayinca deniz yuzeyinden SEKEREK gitmeye calisir, - sekerek de gidemeyecegini anlayinca ozel bir mekanizmayi calistirarak sadece savas basligini hedefe FIRLATIR. bakin bu bir de eski teknoloji, bizde bu da yok. daha boyle 600 bin kisiye yesil giydirip, berberlerden 10 mermiyle asker yapilmaya devam edilirse de hic olmaz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 ha zaten kimse bunun hemen cikmasini beklemesin aman. daha ab bunu resmi olarak istiyor. hukumet buna mecbur kalicak tasarisini hazirliycak. askeri mecbur edicekler asker gak guk diycek. daha bunca 600 bin adamin olusturdugu pazara mal satan tuccarlar, sirketler lobi yapicak onlar bertaraf edilcek de anca.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 dedıgınız seylerın tamamı YOK ETMEK ıcın ... Savas feth etmek ıcın yapılır ... bknz amerıka vıetnam batagı ... bknz amerıka ıraq batagı ... dedıgınız seylerde haklısınız bellı olculerde savasla alakı soyledıklerınız dogru ama bu hıcbır zaman asker ın varlıgını etkılemez ... eger sılahlar vs kullanılsaydı ... abd atom bombasını yada hıdrojen bombasını buldugu an dıger butun dunya ulkelerını dumduz ederdı ... mevzu ısgal yada ele gecır mek tır savas tan maksat ; toprak parcasının hertur zengınlıgıyle el degıstırmesı (bknz ıraq petrol gibi ...) ... bu yuzden pıyadelere yonelık gece gorusler yenılenen sılah zırh vs ... pıyade R&D sı de oldukca onemlıdır ... cok ıyı bır ARGE her ulkeye lazımdır ama askerı varlık bunula beraberde olsa bunsuz da olsa cok gereklıdır ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ... Dinamik Emotional Logical Uber Combatant Insane Attracatıve Natural ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lothrodel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 abi teknolojik olaylar falan diyosunuzda bunlar hepsi para bizim cürümümüz neki 7 nesilden beri borçlu doğmuşuz olaylar böle uzar gider ekonomik bakımdan güçlü olmadıkdan sonra hepsi yalan asker tabiki olucak türkiye zaten bir savunma ülkesi durumunda zaten en son saldırı savaşımız büyük taarruz ondan beri hep savunmadayız bununda bana göre temel nedeni ekonomik nedenler para vardıda yapmadıkmı¿ en basit örnek lanet olasıca amerika adamlarda para var her türlü teknoloji var..[signature][hline]In Flames We Trust Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 o zman teknolıjı yapda parayı yakalamk ıcın ılk once bedellı olmalı askerlık adam para verır askerlıgı yapmamz ama bu konuda bır sonuc varamayız[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2004 kastım,okudum 13 sayfa :P Absoya tamamen +1 Dedem emekli asker,2 dayım yaptı,Babam yaptı,Amcalarım yaptı,İnşallah 1 hafta sonrada bir abim gidecek,paşalar gibi yapıp gelecek aslan aslan ;'{15 ay özliycez tek o kötü... Geniş Ailede yapmayan bir ben kaldım... Kamu hizmeti Vs Askerlik arasında hiç iplemeden 2. seçeneğin pimini çekerim... Savaş çıktımı en azından ailemi korumak için silah kullanmayı bilmek,olacak bir yığın tertip(bölemi denir?)dostumla birşeyler paylaşmak-öğretmek,Olmadı çatışmaya girip çatır çatır mermi boşaltmak... Neden korkayım?Neden istemeyeyim?Bana getirisi ne? Tek kas gücü mü?Monotonluk mu?? Belki oradan çok güzel bir iş çıkacak bana gelecek için... Belki zorda kalan bir çok kişiye yardım etme imkaanı doğacak... ....[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! [29.04.2002-29.04.2004] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar