deadwoll Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Şimdi şöyle, yıllardan beri (lise döneminde başladı 8 yılı geçti sanırım) vücudumun orası burası durduk yere kabarır kaşınmaya başlar vs. iki kez doktora gittim bu şikayetle, ilkinde bana patlıcan, kuruyemiş, hazır içecekler, çikolata, fast food ne varsa yasakladı doktor ama bir faydasını göremedim. Sonra bir kez daha gittim; bu sefer alerji testi yaptılar, derim ilk başta tüm damlattıklarına tepki gösterdi kızarıp fakat daha sonra (testin bekleme süresi sonunda) normale döndü, testten bir sonuç çıkmadı. Bunun nedenini cildimin hassaslığına bağladılar. Antihistaminik kullandım bu süre boyunca fakat bir süre sonra bağımlı hale geldiğimi farkettim, bıraktım bu nedenle; bir süre gerçekten çok zorlandım fakat sonraları bu alerjivari durum ortadan kalktı... Bir süreliğine tabii. Şu sıralar yüksek tansiyon baş gösterdi, 15-16'ya fırlıyor tansiyonum birşeye biraz sinirlensem bile, bir nevi Münir Özkul oldum. Her neyse tansiyonla beraber kaşıntım da geri döndü (bazen psikolojik olduğunu düşünüyorum ama kabarıp daha sonra kaşınmaya başlaması ilginç). Bir de arada başımın çeşitli bölgeleri (şakaklar, ensekökü vs.) sancıyor 10-20sn sonra geçiyor ama ciddi canımı yakıyor. Sanırım tansiyona bağlı olarak bazen uzun süreli başdönmesi yaşıyorum, gözlerim kararıyor ve kulaklarım çınlıyor. Bu hafta içerisinde doktora gideceğim gerçi ama merak ettim nedir ne değildir diye. Son zamanlarda yeme düzenim bozuldu gibi ama yine de ailemle yaşıyorum, hazır yemek çok az tüketiyorum. Alkol almıyorum bu aralar pek fazla (bkz. final/büt 1 ay saç baş yolmuş, 2 haftadır da evden pek çıkmayan öğrenci modeli) Yine WoT oldu bu gerçi ama neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Geçmiş olsun arkadaşım. Şimdi sınav döneminde olman yeterince açık bir sonuç. Bu arada geçmişin hastalıklarla dolu olmuş olabilir. Tansiyonun genetik bir hastalık olduğunuda bilirsin. Ben kendimden bir örnek vermek istiyorum. Lise yıllarımda her ergenin sorunu olan sivilce probleminin biraz daha mutasyon halini yaşadım. Yüzüm ve asıl sırtım olmak üzere fındık büyüklüğünde akneler veriyordum. Moral ve yaşam zorluğu olarak düşün. Gerçekten moralimizi düşüren bir rahatsızlık. Tedaviye resmen cevap vermek istemiyordum. Fakat doktorumun bunu yenmek için asıl benim istemem gerektiğini söyleyince biraz sıktım. 9 ay gibi bir sürede her gün krem,banyo ve akne temizliği olmak üzere mafoldum. Fakat iyileşti. Aynı şekilde "Hoahaohaoha" diye yaşayan biri olarak son 3 aydır antidepresan kullanıyordum. Şehir değişikliği acı vurmuştu. Fakat ilaca bağımlı olduğumu senin gibi hissedince bıraktım ve rahatladım. Tansiyonun için ise, sadece farkında ol. Kızdığında tansiyonun aklına gelmesi sana yeterli olacaktır. Vücüdun sende. Kontrol sende. Biraz daha dikkat etmek zorundasın. Vize ve final stresini geçirirsen iyi olacağına inanıyorum.Geçmiş ola. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Sınavlarım biteli 2 hafta oldu, onu belirtme nedenim son 6 haftada içki içmemin pek mümkün olmadığını belirtmekti. Çünkü bu tip kabarıklıklar karaciğerin sorunlu olduğunun da göstergesi olabiliyor. Yani öyle sınavları çok dert eden kafasına takan birisi değilim, geliyorlar geçiyorum öyle. Kaşınmam stresle alakalı değil sanırım ama mesela ben böceklerden pek haz etmiyorum, koluma başıma sinek etc. konduğunda görürsem böceği kabarıp, kızarıyor konduğu yer. O nedenle biraz psikolojikmiş gibi geliyor, yani şöyle söyliyim, mesela tansiyonum olduğunu düşünüyorum, hasta mıyım acaba? diyorum ve kabarıklıklar başlıyor. Ya tek derdim o olduğunda alıştığım için dikkat etmiyorum ya da şartlanmaya bağlı psikolojik bir rahatsızlık. Yani dertliyim, stresliyim ondan mı acaba değil de, acaba bir hastalığın belirtisi mi diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 acıbadem medline gibi biyere git, orda de benim şöle şöle durum var. para sokarlar ama sağlık bu. senin doktorlar kötü demiyorum ama acıbadem doktoru "bu adam sağlamdır" damgası basmadan önce 3456265 kere düşünür, ciddi bir problemin yoksa da gönderir. ben öle yapardım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 2. testi orada olmuştum, tuzlu biraz ama haklısın dediğinde. Çapayı tavsiye etti birkaç doktor alerji vs. gibi alanlarda, oraya da gideceğim bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar