Absolut Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 1 excell rowunda huclerin içinde kaç tane X geçiyor nasıl bulurum? Eüer tek basına sadece X varsa hucrede sorun olmuyor ama 2X varsa onu saymıyor countif komutu. Akıl verebilecek var mı? Hali hazırdaki komut bu )C1den F1e kadar olan hucreler icin basitce bir komut diyelim test için. =COUNTIF(C1:F1;"x") Bütün hucereye değilde içindekilere bakmasını nasıl sağlarım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Benim datamda Xten baska harf olmadığı ve geri kalan hepsi rakam oldugu için alttaki formulle satıda kaç tane x iceren cell var bulabildim ve derdimi hallettim ama tam sorumun cevabı olmadı. Günü kurtakdık diyelim sadece :P =COUNTIF(C1:F1;"> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… riglous Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 +SEARCH("*X*",A1,1) calismiyo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Absolut Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 O komutu denemedim ve bana o satırda kaç X oldugunu gosterir mi o komut? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… riglous Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Yok, o calisiyosa, replace edip sonraki kolona yazacaksin, sonra recursive olarak o kolonda ayni islemi calistiracaksin. Her seferinde baska bir hucreyi increment edecek. Boylece o hucrede X kalmayana kadar +1 ekleyecek diye dusundum ya, oturup excel'de denemek lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
riglous Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 +SEARCH("*X*",A1,1) calismiyo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 O komutu denemedim ve bana o satırda kaç X oldugunu gosterir mi o komut? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Yok, o calisiyosa, replace edip sonraki kolona yazacaksin, sonra recursive olarak o kolonda ayni islemi calistiracaksin. Her seferinde baska bir hucreyi increment edecek. Boylece o hucrede X kalmayana kadar +1 ekleyecek diye dusundum ya, oturup excel'de denemek lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar