Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Microsoft Bing (Kumo) - Google'a kuma mı geliyor?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

microsoftun internet reklamciligindaki payini arttirmak istemesi iyi bir fikir olsa da, ihtiyacimiz olanin baska bir meta-review ya da meta-shopping sitesi oldugunu sanmiyorum.

bunun da otesinde, zamaninda froogle gibi, google checkout gibi, xyz shopping gibi, buyhedehodo gibi bir suru site basarisiz oldu. bing onlarin basarisiz oldugu hangi yonlerde iyilestirme yapiyor kestiremiyroum.. bu yuzden de her zamanki gibi microsoft basarinin ardinda yatan formulu dogru tespit edememis gibime geliyor.

misal, ilk elestirim: saticilar sadece fiyat uzerinden rekabet edecekleri satis platformlarini sevmezler. bu tarz "arayuz"leri anca amazon gibi mass-retailer konuma gelmis saticilar tercih eder, fakat o tarz siteleri bulmak herhangi bir arti degil, oturup ben de arama motoru yazsam amazon'u indexler. bu tarz meta-shopping sitelerinin asil bulmasi gereken ufak niche'lere hitap eden, hizmet uzerinden rekabet eden siteler. web'in ucta bucakta kalmis bolumunu merkezi bolumuyle eslestirmek. bu, buyuk resme bakildiginda soyutlanmis gozuken siteleri suphesiz ki indexleyecektir ama ust siralarda cikarmak asil mesele.. diger siteler indexlemedikleri icin ya da o siteleri anlamlandiramadiklari icin degil, uygun bir goruntuleme algoritmasi olusturamadigi icin eriyip gittiler ki..

ama dedigim gibi, bunlar benim sinirli tahminlerim. mutlaka bu projede calisan o kadar adamin bir bildigi vardir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
lan zor buldum başlığı..

http://www.youtube.com/watch?v=EewKOQhdvHM
bigu said:

Bing.com ve Dr. Richard Bing

Bing.com'u az çok biliyoruz, Microsoft tarafından geliştirilen bir arama motoru.

Geçen eylül 2009'da Stefan Weitz (Bing'in başındaki kişi) pazarlama müdüründen bir email alıyor.

Dr.Richard Bing adında 99 yaşındaki biri, kendi adını kullandıkları için Bing ile birşeyler yapmak istediğini belirtiyor. Stefan ekibi toplayıp bunun gerçek olup olmadığını araştırdıklarında epey dumur oluyorlar, zira Dr. Richard Bing gerçekten 99 yaşında ve alanında hayli dolu çalışmaları olan bir kardiolog.

Charles Lindbergh (atlantik'i geçen pilot) arkadaşı olduğu ve kendisini Amerika'ya davet ettiği icin Amerika'ya yerleşip çalışmalarına orda devam etmeye karar veriyor. Konuyu dağıtmadan devam edeyim, hikaye Bing yönetimi için gerçekten cok enteresan
bir boyut alınca adamın hikayesinden çok etkilenip kendisiyle görüşüyorlar.

Bir produksiyon şirketi ile de anlaşıp kendi hayat hikayesini 100'ncu doğum gününde filme çekiyorlar. Dr. Richard Bing'in kısa hayat hikayesi bugün Sundance Film Festivali Özel Seçkilerinde yer bulmuş.

Bing.com ise Richard Bing'in ardından kendi websitelerinin ismini de Dr. Richard Bing'e ithaf etmişler ve bundan böyle Bing.com'un nereden geldiğinin hikayesi Dr. Richard Bing ile anılacak.

Mutlu yıllar Richard Bing.
Gerçekten muhteşen bir hayat hikayesi.

http://www.bigumigu.com/haber.asp?hid=5288
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...