Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Her işe burnunu sokmayan adsl modem aranıyor

DoruK

Öne çıkan mesajlar

Evet, başlıkta da belirttiğim üzere port ayarı firewallu vs. olmayan, olsa da bütünüyle devre dışı bırakılabilen, tek işi internet bağlantısını evdeki bilgisayarlara dağıtmak olan bir modem arıyorum.

yıllardır onixon modem kullanıyorum, ek$ide yazmıştı biri hakkaten atatürk olsa bu modemi kullanırdı yani harika bi usb modem fakat evde 3 bilgisayar var ve netin dağılması için benim bilgisayarın sürekli açık olması lazım.

haliyle şimdi bize wired(?) ya da wireless bir modem lazım. yeter ki ucuz, etliye sütlüye karışmayan, hiperenflix ultratopix özelliklerine sahip olmadan şu benim emektar onixonun işini 3 bilgisayarda yapabilecek bir alet olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

O soylediginin olabilmesi icin iss den 3 adet public ip alinmis olmasi gerekli yanilmiyorsam. Tek ip ile baglanilan bir baglantiyla o sekilde yalnizca tek makine baglanabilir, digerleri limited connection hede hodo cekecektir.

1 makineden fazlasini bu hale getirmek ekipman olarak dusunuldugunde hem pahali hemde gereksiz duruyor.

Eski modemlerin bu sekilde davranmasinin sebebi zaten tek ip yi tek makineye vermesidir, kendi icinde bi routing yapsa yine ayni problem olacak yani.
Sosyal ağlarda paylaş

switch degilde o isi router yapabilir sanirim, switch icin yine tum makineler seri bus olarak baglanacagi icin public ip alinmasi gerekiyor.

Birde router alinsa ondada nat derdi olacak. Yani sorunun guvensiz(lol) ve ucuz bi cozumu yok aslinda. Zaten sorunda sayilmaz hadise,

Hatta soyle bi tartisma yapilmis hali hazirda, tum olasiliklari elemisler bahsettigim.
Sosyal ağlarda paylaş

switch soyledigim nedenden dolayi ise yaramiyor maalesef. Ve evet dmz yi tek bilgisayar icin aktif edersen diger makineler port plz diye bagirir.

switch ile su hadiseyi yapabilirsin, 3 makine arasi ag kurarsin ana makineye dmz cakarsiniz, sonra diger makineler bu makine ustunden net paylasir. bu sekilde heps dmz den yararlanmis olur ama, dmz mantigi acisindan pek onermeyecegim bisey.

su port bu port ugrasman daha az can sikici olur yani oyle soyleyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

muhtemelen modemde range limiti olacaktir ayni zamanda verebilecegin max instruction sayisida olacaktir.

ama 2 makinenin torrent, emule, server kuracaksa bi kac custom port ivir ziviri kaldiracak kadar rahat olur. 10dk lik is, firewall un yaptigi ise deger.

biri giderse 3 makinede gidecek ayni ag dolayisiyla cunku. En iyisi o sekilde olmasi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...