Brigand Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Arkadaşlar AMD Turion X2 Ultra Dual-Core Mobile Processor ZM-80 (2.1 GHz, 2 MB L2 cache) işlemcili 2gb ddr2 800mhz ramli (256mbsi ekran kartına gidiyor) 120gb harddiskli bir laptopum var. Laptopta oyun oynamıyorum, ama laptop firefox'u bile bana kullandırmayacak kadar yavaş. (kasılan browser kullanmaktan nefret ediyorum). Yani Google Chrome kullanmak zorunda kalıyorum. Photoshop veya dreamweaver'ı da rahat rahat kullanamıyorum hafiften kasılarak. Ben 2gb 800mhz ram daha almak istiyorum bu laptopa. Alınca da Win XP'den Win Vista'ya geçiririm heralde o kadar ram XP'ye emanet edilmez. Ama sizce alsam mı? Yani 50-60 ytl rame versem mi? 3.5-4gb ram olması Vista da kullanıldığında bana gözle görülür bir performans artışı verir mi ki? Adam gibi arttırmayacaksa hiç almıyım yani XP ile idare ediyorum çünkü :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 xp de 2 gb rame o kadar kasması normal deil sanki sanal belleğe bak oyun oynamıyorsan ekran kartından kıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Ya ama zaten XP'de 700 800mb ram kullaınyor dreamweaver photoshop filan abanınca bile 1gb oluyor 700mb daha boş oluyor yani. Sanal belleğin nesine baksam anlamadım orasını? Yani zaten ram dolmadıkça sanal bellekle ilgisi olmaması lazım? Tabi Vista'nın ram kullanım gücü XP'den çok daha kaliteli ondan ram takıp Vista'ya geçsem iyi olur mu diyom zati... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 brig ieu deydin dimi sen 1. sınf? sizin laptoplara nazaran berbat laptop dağıttılar bize geçen sene. 1.7 işlemci 512mb ram falan. bunlar bile söylediğin şeyleri kaldırıyor ki sizinkilerin haydi haydi kaldırması lazım. bi baktır sen ona;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 öncelikle ram in 1+1 gbse, ram slotun olmayabilir yani ram takarken 1gb yi iptal etmen gerekebilir. Ama ne kadar photoshop dreamweaverda kullansan sana 2 gb ramin çok rahat yetmesi lazım, ne zamandır o sistemi kullanıyorsun belkide format vakti gelmiştir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 MrLevie said: brig ieu deydin dimi sen 1. sınf? sizin laptoplara nazaran berbat laptop dağıttılar bize geçen sene. 1.7 işlemci 512mb ram falan. bunlar bile söylediğin şeyleri kaldırıyor ki sizinkilerin haydi haydi kaldırması lazım. bi baktır sen ona;) Sizin işlemciler daha hızlı zaten. Emin ol test yaptım, özellikle Firefox'ta performansı direk hissediliyor :) Sen görünüşe bakarak berbat diyorsun ama işlemci olarak gerçekten daha iyi sizinkiler ya alperozg said: öncelikle ram in 1+1 gbse, ram slotun olmayabilir yani ram takarken 1gb yi iptal etmen gerekebilir. Ama ne kadar photoshop dreamweaverda kullansan sana 2 gb ramin çok rahat yetmesi lazım, ne zamandır o sistemi kullanıyorsun belkide format vakti gelmiştir Ram slotu var, format vakti de değil ilk atınca da aynı hızda oluyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 biostan işlemci ile ilgili ayarlara bak. hızı kısılmış olabilir belki, öyle şeyler olabiliyo min şu kadar ghz de çalış falan diyosun. cihaz oyun oynanmayınca falan yavaş hızlarda çalışıyo. bende pil azalınca işlemci baya yavaşlatıyo kendisini. bariz hissediliyor. öle bişeler olabilir seninkinde de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 bizimkindeki işlemci AMD Turion 64 X2 Mobile™ 1,7 GHz, 1MB L2 cache imkanı ihtimali yok. en basitinden RAMler arasında uçurum var. 512mb vs 2gb. bizimkinden yavaş olmasına imkan yok=) arkaplanda çalışanlara falan bak nebilim. yani boşuna sövüyosun alete=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 kesin senin laptopta bi problem var yani sistemle win xp altında kullandığın o programlarla kasmaması lazım, formatlıkta bişey değil diyorsun, donanımda mı bi problem var acaba, yetemenk in dediği gibi bios ayarlarını da bi kontrol et bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 32 bitte 3 gb ile 4gb arasında fark yok. alınca 64bite seve seve geçicen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Ben yanlis mi anlamisim? Tek 2gb sodimm var, ikinciside alip 4gb yapicaksin? e yavaslik mevcut 2gb sodimm dual calismadigi icin olabilir mi? yoksa ben okumayip 2x1gb yi tek 2gb mi varsaymisim? birde 32bit , 64bit hadisesi notebookda yalan, vendor spesific driverlar falan varsa kafadan o donanim yalan olucak olmasini gectim muhtemelen lisansli yaziliminiz yerine yenisini alicaksin, gerek yok. 32bit in nasil 4gb kullandigi defalarca yazildi cizildi zaten tekrar yazmaya gerek duymuyorum. Gayet de kullanilir ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 yetemenk said: biostan işlemci ile ilgili ayarlara bak. hızı kısılmış olabilir belki, öyle şeyler olabiliyo min şu kadar ghz de çalış falan diyosun. cihaz oyun oynanmayınca falan yavaş hızlarda çalışıyo. bende pil azalınca işlemci baya yavaşlatıyo kendisini. bariz hissediliyor. öle bişeler olabilir seninkinde de. Hiç gözüme çarpmamıştı ama tek özelliği biosta çalışmayınca hızı kızılıyor yani yüklenmedikçe yavaş hızda çalışıyor kolay kolay kendini 2.1 ghz'ye atmıyor ama o özelliği kapatırsam da bataryayı çok yer. MrLevie said: bizimkindeki işlemci AMD Turion 64 X2 Mobile™ 1,7 GHz, 1MB L2 cache imkanı ihtimali yok. en basitinden RAMler arasında uçurum var. 512mb vs 2gb. bizimkinden yavaş olmasına imkan yok=) arkaplanda çalışanlara falan bak nebilim. yani boşuna sövüyosun alete=) Benim görüşüme göre benim işlemci daha az güç tüketiyor sizinki daha çok tüketiyor bu aradaki fark da bundan geliyor hızdan değil bence :) alperozg said: kesin senin laptopta bi problem var yani sistemle win xp altında kullandığın o programlarla kasmaması lazım, formatlıkta bişey değil diyorsun, donanımda mı bi problem var acaba, yetemenk in dediği gibi bios ayarlarını da bi kontrol et bakalım Vista deneyip test mi yapsam :S Vista kullanan arkadaş Super pi ile test yaptığında 45sn çıkmıştı ben yapıyorum 52sn filan çıkıyor aynı laptop tamamen. BloodyBeast said: 32 bitte 3 gb ile 4gb arasında fark yok. alınca 64bite seve seve geçicen 4gb ram olunca zati 512 alır heralde ekran kartı. 3.5 kalır geriye, 64 bit kurmama gerek yok bence 3.5'i 3.2 filan bile gözükse kullanırım 32bitte. KHaRoN said: Ben yanlis mi anlamisim? Tek 2gb sodimm var, ikinciside alip 4gb yapicaksin? e yavaslik mevcut 2gb sodimm dual calismadigi icin olabilir mi? yoksa ben okumayip 2x1gb yi tek 2gb mi varsaymisim? birde 32bit , 64bit hadisesi notebookda yalan, vendor spesific driverlar falan varsa kafadan o donanim yalan olucak olmasini gectim muhtemelen lisansli yaziliminiz yerine yenisini alicaksin, gerek yok. 32bit in nasil 4gb kullandigi defalarca yazildi cizildi zaten tekrar yazmaya gerek duymuyorum. Gayet de kullanilir ama. Tek 2gb 800mhz ddr2 var ya. Dual çalışıp çalışmaması o kadar farkeder mi ki? Aynısından bidaha alsam yani fark yaratır mı gözle görülecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 biostaki o özelliği kapatıp dene bi. en azından ondan kaynaklı olup olmadığını anlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Brigand said: Tek 2gb 800mhz ddr2 var ya. Dual çalışıp çalışmaması o kadar farkeder mi ki? Aynısından bidaha alsam yani fark yaratır mı gözle görülecek? Bu soruyu sen sormamissin farzedip cevabini takdirine birakiyorum. =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 KHaRoN said: Brigand said: Tek 2gb 800mhz ddr2 var ya. Dual çalışıp çalışmaması o kadar farkeder mi ki? Aynısından bidaha alsam yani fark yaratır mı gözle görülecek? Bu soruyu sen sormamissin farzedip cevabini takdirine birakiyorum. =D Abi hayatımda hiç ddr2 tek slot ram kullanmadım ben hep 2'li kullandım ondan fark yaratır mı bilmiyorum gözle görülür fark yaratır mı yaw? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 2 kati kadar farkeder, edit: ben hala yanlis mi okuyorum, hem diyorsun tek 2gb lik var, sonrada hayatimda tekli ram kullanmadim cift farkeder mi bilmiyorum =] kullaniyorsun, yavas oldugundan sikayet ediyorsun iste daha ne =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 max yüzde 30 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Şimdi tekrar test ettik yani benim makinada sorun yok arkadaşınkinde baktık o da böyle. Ayrıca okulun geçen yıl verdiği laptoplara baktık onlarda firefox bariz hızlı çalışıyor yukarı aşağı scroll yaparken veya yeni tab açarken bariz farkediliyor hızı. Bizimki yeni olduğu halde takıla takıla... KHaRoN said: 2 kati kadar farkeder, edit: ben hala yanlis mi okuyorum, hem diyorsun tek 2gb lik var, sonrada hayatimda tekli ram kullanmadim cift farkeder mi bilmiyorum =] kullaniyorsun, yavas oldugundan sikayet ediyorsun iste daha ne =D Onu önce tek sonra çift aynı makinada hız karşılaştırması yapmadım anlamında dedim yani bu makina dual channel olursa nası bir hız farkı olur hiçbir fikrim yok wallaha. forgiver said: max yüzde 30 Ama herkes farklı birşey diyor :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 sonuç olarak performans artar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 %50-55 arasi bandwith genisligi, ayarlanabiliyorsa daha siki timingler, ve de %20-35 arasi overall system performansi. bazi eski oyunlar ve divx falan encode etme gibi islemlerde single channel ile farklar gorunmeyebiliyor sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 laptop taki dual oyle aman aman gain getirmez tabi. bi de destekleyip desteklemedigini de gormek lazim. benim tavsiyem ram upgrade i yerine 7200luk sata disk upgrade ine girmendir. zaten 2gb ramin war, cpuya da dokunamayacagina gore geriye hizli hdd kaliyor. photoshop dedigin programi plug in leri olmadan kullanacaksan no problem ama render icin o makine zorlar. Fox bizde bile zor aciliyo, ama format sorasi ucmasi lazim. yine xp yukleyeceksen, laptop icin her programin micro sunu yuklemeni tavsiye ederim. arka planda program cali$masin yani. Boyle klasik surucu programlari wardir her installda traye kazinirlar, realtek sound olsun intel graphics olsun ya da ne biliyim toshibanin sacma salak manager lari olsun. onlar cali$masin i$te.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Laptop desteklemez derken? ddr2 ram kullaniyorsa zaten dual calismak icin tasarlanmistir, 2005-2006 da daha tam anlamiyla yararlanabilen uygulama yoktu ama simdi cift cekirdek ile beklenilen performansi tam olarak veriyor. tek 2gb den ise 2x1gb yi bile tercih ederim ben. 7200luk hdd ye gelince ufak makinelerde (15">x) hem cok isiniyor hem ramden pahali, hemde pil diye bisey kalmiyor. mobilite konusuna takilinmiyorsa olabilir ama fiyat olarakda kucuk 7200 lukler pek uygun degil aslinda. Birde ffox degilde operayi mobil makinelerde daha basarili buluyorum, benim gibi actigi tabi kapatmayi unutup 2-3 pencerede pencere basina 50 tab acik birakan insanlar icin opera pek bi derli toplu oluyor hem hiz hemde pencere mantigi acisindan. mobil makinemde operada firefox da olan bookmark bar hadisesini cok ozluyorum ama ne yalan soyleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 ya benim danik centrino 1.7de bile cok hizli fox. bark omple dolu. 1.5 gb ram falan var. 64mb x300 lu asdfs ne dual ne ba$ka bi$i. en ucuz fujitsu makineydi zamaninda. $urda single vs dual olayi var bi bakin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Simdi o test de bi performans farki cikmamis cunku tek cekirdek islemci uzerinde noname ramleri 1x1gb crucial ram ile kiyaslamis, Guvenilir bi all around test bakmistim dual channel in parladigi cift cekirdekli islemciler icin ama tek cekirdekli islemci kullanilarak yapilmis ama bence isabetli olan baska bi test buldum, http://www.tcmagazine.com/articles.php?action=show&id=128&perpage=1&pagenum=1 futuremark da gorundugu uzere hdd yazim ve erisim hizlarina bi katkisi oldugu gibi transfer surelerinide hayli kisaltiyor. bunun disinda soylemeye degecek belli bi sonuc yok, Ayni zamanda aktarilan paketler 2mb den ne kadar buyukse hiz farki %50 civarina o kadar yaklasiyor, cogu programin kucuk parcalarla calistigi savi sunulabilir tabiki ama ozellikle cache okumalar package seklinde oldugu icin browser hizinda belli basli bi hiz farki yasanir diye dusunuyorum. Memory bandwith ise trasfer rate in aksine tamamen %50 ve ustu bi konumda duruyor. bunun disinda eski bir cok oyunda beklenilen performansi veremesede cift ve dort cekirdekli islemcilerle bu testleri yeni oyunlarla ve markerla yaparsak farkin daha acik olacagini dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 ben lap-top lar icin bahsetmi$tim ya, desktop makinede tabii ki cok farkli oluyor ve bariz farki da hissedilir. bi de o test 2005 ten kalmi$ $imdi dual yapmayani tokatlarlar.. ama laptoplar icin cok yuksek performanslar olmadigindan, dual daha fazla rame sacrifice edilebilir. ama 2x1 dual zaten her 32bit makineye yereli. bazi makinelerde tek ram slotu oluyor, o nedenle 2 lik bulk olmasi mantikli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar