Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spor sonrasindaki kas agrisi

reyou

Öne çıkan mesajlar

abi hiit filan hoş güzelde, neden kimse beslenme dememişki? sonuçta maraton koş istersen, üstüne gidip bi öküz yanına da bi hektar ekmek yersen kilo verilmez.

birde, karşı çıkmak için fian söylemiyorum,orta tempo uzun süreli idmanla yağ yakımını açıklayabilir mi diyen arkadaş? merakımdan soruyorum.

yani idmandaki en önemli şeyin yoğunluk olduğuna hepimiz hem fikirizdir sanırım. 2 saat yürüyerek atılan kalori ile 15 dakikalık bi hiit ile atılan aynı miktarda kalori arasında ne fark var bunu merak ediyorum.

ayrıca ufak bi tavsiye olarak boks demek istiyorum. 5 x 2 dakika kum torbası dövmek, eğer kendinizi vererek yapıyosanız, gerçekten hayatınızda yapabilceğiniz en yorucu şeylerden bi tanesi. aynı şekilde ip atlamak. yüksek yoğunluklu idmanların daha iyi sonuç verdiğini düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat yürüyerek yakılan kalori = aerobik antreman.

15dk lık HIIT = anaerobik antreman.

Bir kere ikisinin fizyolojisi farklı. HIIT egzersizi sırasında 2 saat cardioda yaktığın kadar yakamazsın tabiki, ama vücut gün içinde HIIT egzersizinin etkisiyle yakmaya devam ettiğinden en az cardio kadar (hatta bana sorarsanız doğru yapıldığı zaman daha fazla) kalori yaktırır.

Yani merak edersen yüzlerce yerli/yabancı makale var bunlar üstüne. HIIT'in reklamcısı değilim sonuçta, işe yaramayacağını inanmıyorsan sen yapma napayım. Beni bağlamaz yani =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...