Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aig 62bn dolar kayıp. gg kapitalizm

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

Mendoza said:
Yok o pek öyle değil. CEO'ların sorumsuzluğu konusunda %100 haklısın fakat 2007 den belliydi bu diyemezsin. Şöyle diyebiliriz, AIG'in bütün sermayesi ve dönen varlıkları zaten bono, faiz, hisse senedi, en çok da morgage securitylerinde duruyordu (%30 kar getirince herkes ona yüklendi) 2007 yılında bütçe açıklandığında haliyle bunların değerleri yüksek olduğundan herhangi bir bütçe açığı gözükmüyordu. Fakat herşey tepe taklak olunca, borsa düşünce vs. haliyle hem banka müşterileri zarar etti, hem de finans kuruluşları kendi yatırımlarından zarar ettiler. Bu ikisini üst üste koyarsan zararın bu kadar çıkması normal.
Peki CEO'lar bunu göremedi mi? Gördü, fakat sorayım size. 100TL niz var. Buna geçtiğimiz 6 sene boyunca senelik %30 dan fazla para kazandırsam, önümüzdeki sene de gelsem size sorsam. Bakın 2008 de kriz bekleniyor, %30 kazandırmayı bırakın para bile kaybedebilirsiniz desem. Ne dersiniz? Yatırım risktir, hadi yavrum yürü demezmisiniz? Ben derim çünkü zaten kazanacağımı kazanmışım...

abi ben suçun zaten hükümette olduğuna inanıyorum. onların durdurması gerekiyo.

sana 10 milyar dolar vericez ama dünya ekonomik krize gircek 2 sene deseler direk alırım agfddsg

ben böle bi insanım eet :p ama vermiyo kimse :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...