Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toefl merkezi yardımı

madcow

Öne çıkan mesajlar

Selamlar, şimdi ben toefl'a gireceğim ama mekan konusunda kararsızım. İstanbul'da Berlitz ve Skyline'i öneriyorlar de hangisi daha iyidir, yoksa bir fark yok mudur aralarında bilemedim. Üşeniyorum gidip ikisini de incelemeye. Duyan bilen var mı bu iki merkezin kalitesi hakkında herhangi bir şey. Aradığım özellikler orada 4-5 saatlik süre geçirileceğinden ötürü rahat bir koltuk ve listening ve speaking partlarında mümkün olabilecek en iyi ses yalıtımı.

Teşekkürler şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi boğaziçi düşünmüyorum, kişisel nedenlerden ötürü. Yani eğer yadyok laboratuarlarında falan yaplıyorlarsa toefl'ı, üstte yazdığım iki yerden biri çok daha iyi göründü gözüme sınav merkezi olarak. Bilmerk'in kötü olduğunu duymuştum ben de. Bakalım Berlitz'den alacağım galiba.

Kaynak olarak Cambridge iyi. Kaplan falan alma boşuna, gereksiz bir kitap. Barron's la Longman nasıl bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle söyliyim ya da. 4 senedir toefl ibt ile içiçeyim okul sebebiyle kahretsin ki.

Cambridge = 65

Longman = 85

Barron's = 100+

sıfırdan başlayan biri için bu kitapların aldırdığı notlar bunlar. ben alabildim mi almadım, çalışmadım çünkü ama hepsini uzun uzun incelemek durumunda kaldım. cambridge başlayıp işi öğrenip, çünkü tüm sistemi en basit öğreten o, longmanla çok alıştırma yapıp, barron'sla da işin en püf noktalarını öğrenebiliyosun
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Jahrein said:
ablam cuma berlitz'de girdi. çok iyiydi berlitz diyo. bi de kızcaız hiç çalışırken süreli çalışmamış. ilk sorusu "ülkenizde son 25 yıl içinde neler oldu olunca" 10 sn düşünme süresi 45 sn konuşma süresinde biraz böle hınk diye kalmış. ben de caka sattım telefondan doğru kızım şöle böle tayyip falan dsesydin diye :D
ama haklı yani öyle bi soru geliyor ve 10 snde 45 sn boyunca kesilmeden tatatata konuşabileceğin bir metin hazırlamak bu kadar geniş kapsamlı bir soru için harbi biraz zor bi iş...
size de bol şans bakem

eed oyle oluyor, da toefld a iyiymis bu konusma, ielts de 2 dk konusuyorsun 45 sn degil. bana da modern sanatlar muzeleri hakkinda ne dusundugumu sormuslardi, modern sanatlar muzelerinden girip aya sofyadan cikmistim, konuscak bisi yok cunku, tabii puan kaybettik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...